שאלת השאלות

חחח לא מספיק

לדוגמא העיקרון של פוקימון ויוגיהו הם על בסיס דומה של קרבות אין דמיון בכלל בעלילה אבל הם מושטטים על אותו עיקרון

yoo

New member
לא ממש...

יוגיאו וביבלייד נועדו כדי למכור...והם נוצרו לשם כך והיוצרים הודו בכך שהם נועדו כדי למכור קלפים וסביבונים...וזה ממש ברור (עלילה זולה, שבמרכזה עומד המוצר הנמכר, והכל נעשה רק כדי לשכנע לקנותו) לעומת זאת לפוקימון יש עלילה אמיתית,והיא החלה כסדרה אמיתית... מה לעשות שהאמריקקים מסחרו אותה עד תום, וממש רצחו אותה באכזריות לבסוף...

המממ...

טוב כולן אנימות ששייכות לז'אנר של ילדים-מאמנים-נלחמים. כמו שאמרו יוגיהו ובייבלייד נוצרו רק בשביל המסחור של הסביבונים והקלפים. ראיתם פעם בייבלייד? כל הפרק מתעסק רק בקרבות ואין שום דבר מעבר לזה, אפילו לא איזה מסר חינוכי כמו שמנסים לדחוף מדי פעם בפוקימון (והאמת את מי זה מעניין בכלל אם סביבון כחול קורע סביבון אדום?) חוץ מזה אני חושב שבפוקימון יש משהו הרבה יותר תמים, קסום ומושך מהסדרות האחרות בז'אנר.

כצופה ביוגיהו

באמת מוטיב הקלפים זועק תקנו ותאספו אבל גם ליוגיהו יש מסר שחוזר על עצמו לפחות על 49 פרקים שראיתי אהבה לחברים ואמונה בעצמך

Pikachuit!

New member
מה שאני חושבת על יו גי הו -

ח-ר-א של סדרה.. פשוט חרא.. הכל שם זה פשוט העתק של פוקימון ודיג'ימון, אין... זה כמו שילוב מפחיד של השתיים עם אנימציה מחורבנת, ציורים מכוערים, ורעיון שיוצא מהתחת. אין בסדרה הזאת מסר בגרוש - הם פשוט ראו את ההצלחה של פוקימון ודיג'ימון והחליטו לנסות לעשות חיקוי שכנראה יכניס להם כמה דולרים לכיס.. באמת חבל שהיום מייצרים סדרות רק בשביל המסחור ולא בשביל הרצון הטוב

Houndour

New member
נו בוודאי

שיש משהו הרבה יותר קוסם וחינני ומושך בפוקימון... איך אפשר להשוות פוקימונים, שהם יצורים חיים וחמודים עם רגשות, לקלפים או לסביבונים? אתה יכול לדבר על הפוקימון האהוב עליך כי הוא בעצם יצור חי אבל לא על הבלייבליי האהוב עליך מכולם... פוקימון זו הסידרה היחידה שמתעסקת בסנטימטים שבין האדם לפוקימון ומרחיבה את עולם הייצורים החיים... זה הרבה יותר מעניין לפי דעתי מסתם עוד חפצים...

rocket

New member
לפחות לא שאלת

האם יש דמיון בין פוקמון לדיגי'מון כי אז הייתי כואסת =)

miaka

New member
טוב אני אענה על זה

(למרות שאף אחד לא שאל) וול, הדימיון היחיד שאני מוצאת בין פוקימון לדיג'ימון זה הז'אנר והעובדה שהן פונות לאותו קהל. אני לא אתייחס לעובדת המסחור והשחיטה האמריקאית כי זה כבר לא רלוונטי
דיג'ימון היא בסך הכל סדרה הרבה יותר רצינית מפוקימון. ובכל אני לא אומרת שהיא יותר טובה -כי ההתייחסות שלי אליהן כרגע היא די זהה-, פשוט מבחינת האופי שלה- היא פשוט ככה. פוקימון לוקחת את עצמה הרבה פחות ברצינות, היא יותר קלילה וקומית. בכל מקרה- אם לא מתעמקים בשתיהן (או מתעמקים באחת מהן) אז זה מאד קל לחשוב שהן דומות או לפתח את הגישת ה- "X מעתיק מ-Y" המאד נפוצה
אבל בעצם אלו שתי סדרות שבמקרה יצאו בערך באותו זמן, מה שבעצם גרם להשוואות האלה. אני אומרת, פשוט תנסו להנות מכל סדרה בנפרד
ובקשר לשאלה המקורית- לא ראיתי יוגיהו או בייבלייד, אז באמת שאין לי מושג אם הן דומות או לא ^^;

מלאכית16

New member
אמ...אני לא ממש חושבת../images/Emo110.gif../images/Emo154.gif

שכן... לבייבלייד ויוגיהו יש את אותם המוטיבים- מוטיבים של אנימה שנועדה לשרת מטרה אחת בלבד- פרסום של מוצר כל שהוא... מה שיפה בפוקימון זה שהסדרה שונה, למרות שיש בה את כל הקרבות יש בה גם ערכים של חברות, אהבה, הקרבה ואם תשימו לב (ואני בטוחה ששמתם), הפוקימונים אף פעם לא מתים, או שיורד להם דם או משהו כזה....וגם אני לא בטוחה שהאנימה הזו נועדה מראש למסחור....

Pikachuit!

New member
אני חושבת שלא יורד להם דם בגלל

שזאת פשוט סדרה לילדים XD לא חושבת שיש קשר באמת ל"תוכן העמוק" שבפוקימון...

נכון, במנגה הם כן מדממים ומתים

לפני כמה ימים ראיתי תמונה מהמנגה שהצ'רמיליון של גארי חתך איזה ארבוק לחצי וראו מה שיש בתוך XD

Yurismaster

New member
מישהו יכול להעלות את התמונה?

-אני בכלל לא חושב שאפשר להשוות ברצינות את פוקימון לאנימות שהוזכרו כאן, פוקימון הרבה יותר ..........איך לומר.......יפה! הסדרה באמת לא נוצרה למיסחור כמו יוגיאו או בייבלייד שהן באמת חסרות תוכן . חבל שהסדרה מוסחרה כל כך אבל עדיין נראה כי העונות הבאות מבטיחות...חוץ מזה יש כמה דברים נחמדים שהתווספו כמו הקלפים שאני ממש אהבתי את המשחק, רוב המשחקים הרשמיים היו ממש יפים ובכלל הסדרה יותר מעניינת מאחרות, אני יכול להשוות בין פוקימון(ראיתי את כל מה שהיה בארץ ועוד כמה פרקים חטופים מהאינטרנט) ודיגימון (ראיתי עד עונה 3) ודיגימון היא עוד סדרה בסגנון פאוור ריינגרס ושלהציל את העולם זו המטרה העיקרית והרבה פחות מקורית מפוקימון שלא זכור לי שהיו הרבה סדרות שהמטרה שלהן היתה כמו בפוקימון...חוץ מזה באמת דיגימון יותר רצינית ומכילה עלילה רגילה יותר שזה לא רע כל כך אבל.....יש מספיק כאלו.. קיצקץ, בפוקימון יש משהו שאין בשום סידרה אחרת..ואני אוהב את הסדרה הזו!

moon flower

New member
מצטערת שלא הגבתי הייתי ב../images/Emo32.gif

ובקשר ללמה לא הייתי בימים האחרונים (ואני בטוחה שכמעט אין כאלה שמעונינים לשמוע.. אולי חוץ מעידו והילה ששלחו לי חבלילה עם מסר) זה כי הייתי בטיול שנתי,ועכשיו לעיקר: א)דיג'ימון בכלל לא דומה לפוקמון וזה כי ועלילה שם שונה לגמריי, ואין שם שום דבר מועתק, כמו שסבטה אמרה אם מתעמקים בסדרות רואים שכמעט ואין מן המשוטף, ולכל האנשושים קליליי הדעת שאין להם עניין להתעמק, הנה כמה עובדות: 1)בדיג'ימון יש מספר עולמות מקבילים 2)בדיג'ימון יש סוגי התפתחויות שונות (כמו התפתחות משוריינת שהיא מביצה) וגם הילדים שם יכולים להשתלב עם דיג'ימונים 3)בפרויינטר (העונה ה4) יש עסק עם נשמות 4)בדיג'ימון אין יחס קומי לאהבה (אוליי רק בעונה השנייה, אבל שוב לא כמו בפוקמון *אהם ברוק ג'וי ג'ני ועוד אהם* טוב אני לא ימשיך כי אני יודעת שאנשים מתעצבנים כשייש הרבה מה לקרוא... ועידו לא עזבתי, פשוט הייתי ב

moon flower

New member
נו בואו נראה...

חוץ מזה שלמורה שלנו הייתה מזה פשלה (XD נקרע לה המכנס בעלייה לצוקים והיא לבשה חוטיני, אני יודעת שלא יפה לצחוק אבל זו התגובה הראשונה של כל כיתה כששנה המורה מחזיקה את כולם קצר ואז קוראת לה הפשלה ושלא נזכיר שהיא שוקלת כמה טונות נכבדות) ושהבנים ניסו לעשות מופעי סטריפטיז ב1 בלילה אין עוד על מה להרחיב

למעלה