שאלת השאלות!

מסעיר

New member
שאלת השאלות!

האם החשק המופרז בלהתארס, נובע מתוך רצון פנימי טהור? או שמא זהו הלחץ החברתי, הסטיגמה המקובעת של הציבור החרדי, שכ"כ מתאכזרת לילד בן 19, שנאלץ להתמודד עם אמא שכולה פאניקה והיסטריה, ועם צביטה קטנה בלב שהולכת ומתחזקת כשעוד חבר שובר לו צלחת..

מסעיר

New member
סורי

על הקיפוח הנשי, כשבחרתי להשתמש בלשון זכר .. עניין של הרגל..

אז ככה

יש הרבה שמתחילים את עונת השידוכים בגלל לחץ חברתי שאין בזה שום דבר רע . ויש חלק שרוצים להתחתן כי צריך להתחתן וזה הרוב . ונער בן 19 לא מתחיל שידוכים אולי בציבור החסידי ששם זה הכי מקובל . והעיקר שנמצא את זווגנו האמיתי .

אז ככה

תיראה אם אתה מדבר על בחורים חסידים אז אני מבין, כי שם נהוג מגיל 18 ואפילו 17 להיתארס וזה לדעתי נובע 100% מלחץ חברתי או משפחתי!!! דבר שני אני רוצה להגיד לך שאם אתה חושב שכול אלא שמיתארסים בגילים האלא זה עושה אותם מאושרים או מסופקים? אז אני מבטיח לך ביקר לי שזה לא עושה אותם מאושרים אלא ההפך!!! אומנם נכון שכתוב בן 18 לחופה... אבל לא כול אלא גם היגיעו לפורקן... ואני אישית מכיר 3 אברכים שהיתארסו בגילאי 18 משהוא כזה והם מתנהגים כמו ילדים לכול דבר ואחד מהם אפילו היתגרש ביגלל זה. אני אישית בניתי את האישיות שלי בין גיל 18 לגיל 20 ואני מאושר שלמדתי את זה מעצמי ולא מהרבנות שה` ישמור. ברור שכל עניין לגופו אבל גם אני הירגשתי כמו צרור חרבות בלב שחברים שלי היתארסו והיתחתנו אז בסדר לחלקם פירגנתי ולחלקם העלמתי עין כי בלב לא פירגנתי אבל מצד שני גם לא קנאתי בהם חלילה! טוב בקיצור שידוכים זה לא כמו פחית קולה שצריכים לשתות את זה מהר לפני שיצאו הגזים... אלא לחים יש גם הפתעות טובות וגם... כל אחד והסיפור שלו!

באמת שאלת השאלות...

(סוף סוף מישהו שואל שאלה נורמלית...)אז ככה:זה דרך העולם!!!במגזר מסוים זה מתחיל מגיל 19 ובמגזר השני זה מגיל 21 .לדעתי במצב של היום,את רוב הבחורי ישיבות עדיף לארס כמה שיותר מוקדם.הם מילא מתייבשים שם...בפרט שהחבר'ה מתחילים להתארס וכפי שציינת כבר,אז מתחיל השלב של הלחצים בלב...נקודה נוספת:"רצון פנימי טהור"...חחחח....יש דבר כזה בכלל?...כמה טהור צריך להיות המניע של בן אדם שרוצה להתארס?אין מה לעשות,לבחור ממוצע חיי הנישואים ניראים זוהרים ומתקתקים...הוא בטוח שזה מה שעומד לשנות את חייו...וכמה שיסבירו לו שזה ממש אבל ממש לא נכון זה לא יעזור.בנוגע למה שציינת על ההורים,זה כבר ממש פשע מצד ההורים להלחיץ ילד שיתארס,כאילו שזה תלוי בו......

עויזר אני לא מסכים איתך

תיראה אתה אומר מחד גיסא שעדיף לארס את בחורי הישיבות כמה שיותר מהר כי חבל הם סתם מתייבשים שם... למה אתה חושב שמי שמתייבש לפני החתונה בישיבה לא יתייבש בכולל? הרי אחד שלא מצא את עצמו כאן לא ימצא את עצמו שם החתונה לא תעשה את הקסם הזה... ואולי אני יגיד לך מאידך גיסא שעדיף שבכול הישיבות החסידיות אסור לבחור להיתארס לפני גיל 18 או 19 ואז זה פחות או יותר יעשה מאזן שווה בישיבה זאת אומרת לא יהיה פערים וגם פחות בחורים יפגעו מיזה... מה אתה אומר?

חבר

נדיר מאוד שבחורים חסידיים מתארסים לפני גיל 18! עשו מזה עסק שלם. ברוב החסידויות זה מתחיל בגיל 18 וחצי!

או שאתה לא יודע או שאתה יודע קצת

צא החוצה ותיראה אל תגיד אין דבר כזה... דבר שני גם לא כל אלא שהיגיעו לגיל 18 וגם 19 הם בוגרים מספיק בשביל לדעת מה המשמעות של המושג חתונה ומזה להקים בית ועל כול המישתמע מכך...

מסעיר

New member
קשר..

אולי אצלכם במושב, זהו מקרה דופן, ונדיר, אך אצלינו, בעיר הגדולה, זהו מאורע ממש תדיר..

קנובלרלע..

שני דברים.א.מי דיבר על כולל אחרי החתונה???ישיבה זה מסלול שכמעט כל בחור עושה בשונה מכולל שזה ממש לא כמו ישיבה.מי שלא בקטע ללמוד אחרי החתונה,שיצא לעבוד.ב.יש כמה ישיבות חסידיות שזורקים בחור שמתארס מוקדם.ישיבות כגון:חזון נחום,חיי משה.

קנובלרלע..

שני דברים.א.מי דיבר על כולל אחרי החתונה???ישיבה זה מסלול שכמעט כל בחור עושה בשונה מכולל שזה ממש לא כמו ישיבה.מי שלא בקטע ללמוד אחרי החתונה,שיצא לעבוד.ב.יש כמה ישיבות חסידיות שזורקים בחור שמתארס מוקדם.ישיבות כגון:חזון נחום,חיי משה.

מסעיר

New member
אז קודם כל ..

תודה.. (סומק מציף את פני)
ובקשר להתייבשות ההמונית של בחורי החמד, שלדעתך רק הטבעת תשים לה סוף.. אני לא כ"כ בטוח שזה פתרון הולם.. נישואים אמנם משדרגים את האדם, אך ממש לא משנים אותו (בדרך כלל) ואותו עלם שחימם כיסאות בחוסר מעש בישיבה, ימשיך לבהות בתקרת הכוילל המעוצבת.. ושלא תבינו אותי לא נכון.. אין לי דבר ולא חצי דבר נגד נישואים, רק שמרגיזה אותי העובדה שכאשר בחור או בחורה מתחילים לזייף קצת.. לסטות טיפה מהמסלול השגרתי, מיד נשלף לו הפתרון המגוחך והפתאטי.............. אירוסים!
כאילו מה?? אתם מכבים שריפה משתוללת, עם גלון דלק?? בונים בית חולים מתחת לגשר רעוע?? אם עד עכשיו היתה לכם בעיה אחת.. פשוט הכפלתם אותה..

מסכימה איתך.

אוי... כמה שזה לא פיתרון... ה ' ישמור. אני נזכרת במקרה מסויים ואני חלחלה
כיום אותה בחורה גרושה פעמיים, מתלבשת בצורה מזעזעת, ואין לי מושג היכןן היא עוד תמצא עצמה, ואם יש תקווה ל'אחריתה'. זו בחורה שחתונה היה פיתרון מצויין עקב סטייה מאי אלו נורמות חברתיות טיפשיות. לא עלינו.

אכזריות לשמה ../images/Emo66.gif

הרצון לנישואים - רצון בריא - גם אם בגיל צעיר, יכול לבוא מתוך היכרות עם החצי שאני מהווה: אני חצי, וכדי שאהיה שלם אני צריך לעשות מהלך מסויים לשם כך; אני חצי, וכבר לא נעים לי להיות בסטטוס הזה; אני חצי, ואני מחפש את זו שתשלים אותי, תבין אותי, תאהב אותי ואוהב גם אותה וכו' וכו'. במידה והנ"ל נכון, והבחור בעל הרצון יודע כי חיי הנישואים לא נגמרים רק במסיבת החתונה עם השמלה והטוקסידו, אלא משם הם רק מתחילים בדהירה קדימה, עם עליות ומורדות, והוא מוכן לקבל על עצמו את הכול, ובאהבה - מה טוב. זהו רצון פנימי טהור וכדאי לו. זה אפילו לא מופרך לבחור בן 19, ואני מכירה כאלה. אממה --- אותו עלם חמודות, עם כל בשלותו לחיי ההנישואים, המרגיש לחוץ בגלל סביבתו... זה אכן מופרך (לפחות מהסביבה ממנה אני מגיעה. 19 זה עוד רך בשנים
). צריך לשבת בנחת עם האמא ולהסביר לה, גם כן בנחת, ש19 זה בסיידר, ואפילו בסיידר פלוס {
}, והלחץ לא מועיל. הוא רק מוסיף חרדות וכאבי בטן ונדודי שינה תכופים. מה גם שחלילה וחס יכול לקרות מצב שבחור יקח החלטה פזיזה רק כדי לרצות את הוריו הדואגים והלחוצים עד כדי היסטריה {כולה 19!!!!
}.
אני רוצה לפנות אל אותם ואותן בחורי ובחורות העלם שלא התחילו את עשורם השלישי, בפניה נרגשת: אנא, עשו לעצמכם ולליבכם טובה, ואל תרגישו שום צביטות בלב כשמכר קרוב הודיע על אירוסיו. החיים עוד לפניכם וגם יומכם המאושר יגיע. אני לא אומרת לשבת בחיבוק ידיים עד גיל 20.... הרי אם הנכם בשלים, אדרבא. אבל לחץ? שיהיה מחוץ לתמונה.

טבעי לרצות להתאחד עם בן המין השני

בציבור הכללי זה קורה בגיל יותר צעיר אך שם זה לא מחייב חתונה. בציבור החרדי קיים גם הטבע הזה ואצלינו פירושו חתונה (בכל אופן בקשרים שהם בריש גלי). אז אני חושבת שזה נובע גם מהרצון הטבעי הזה וגם מהלחץ החברתי (אצלי אישית יותר מהרצון לשותף לחיים כי למרות כל ההערות והרצונות של אלה שמסביבי כלפי גם אם הם מעצבנים, זה לא מה שיגרום לי להחפז)... ולחברה התינוקיים שכאן בבקשה אל תשלחו לי מסרים גם אם ההתנסחות שלי נראית לכם משהו מזמין, אני לא מתכוונת למה שאתם חושבים אני פשוט משתמשת בעברית הפשוטה גם כשהיא משתמעת ל2 פנים.

מסעיר

New member
נדמה לי..

שהקטע של המסרים קיבל אצלך פרופורציות מוגזמות בעליל

למעלה