שאלת השאלות!!!

שאלת השאלות!!!

אני מתכוון לקנות ממש בקרוב מחשב נייד (איזה סבבה לי) בקיצור חברים יקרים, אני ממש לא מבין בניידים ומה זאת ליבה כפולה למשל.. ואיזה חברות הכי מומלצות בניידים.. אני מתכוון להשתמש בו לגלישה באינטרנט לצפייה בסרטים לכתיבה באופיס וגם לערוך איתו וידאו, אבל לא בתוכנות יותר מדיי כבדות.. אני רוצה המלצה למחשב בסביבות ה 4,000-4,500 ש"ח. תודה רבה!! ( :

bar666xp

New member
עד העריכת וידאו אין בעיה כלל...

עריכת וידאו היא אחת המשימות הכבדות ביותר ולכן השאלה היא עד כמה המשימה הזו חשובה.. זה לא שמעבדי וכרטיסי מסך מדור קודם אפילו לא יעמדו בה אלה כמה חשוב הזמן ובאיזו רמת עריכה מדובר... אם זה לערוך סרטים משפחתיים {הטיול ל..} אז זה לא נוראי שיקח למחשב המון זמן {באופן יחסי} להמיר את הסרט וגם כניראה שלא תשלב בו אפקטים מורכבים מדי... אם אתה מדבר על עריכת סרטים ברמה מקצועית אם חשיבות גבוה לזמן ויכולות גרפיות גבוהות {כדי לשלבם בסרטים} התקציב ממש אינו תואם התקציב צריך להיות +- כפול. לכל שאר הישומים אין כלל בעיה ותוכל אפילו למצוא מחשבים ב3.5Kש"ח שיענו לדרישות וליותר מהן. דוגמה למפרט שקצת מעל לתקציב שנתת... אבל יתן מענה סביר גם לעריכת וידאו ברמה קלה+ {לא לעריכת וידאו ברמה מקצועית}. http://www.pccenter.co.il/Product.asp?productid=5147 מעבדים כפולי/מרובי ליבה זה לא יחודי למחשבים ניידים אגב גם בשולחניים כיום כבר מתחילים לדבר על 4 ליבות... על מה לתת דגשים... לאינטרנט אופיס צפיה בסרטים וכו' אילו המשימות הבסיסיות של מחשב וההבדלים בין חומרה חזקה וחומרה ""זולה"" זה אומר +- שהאופיס יפתח נגיד בשניה במקום ב3-5 שניות WOW נכון WOW... המחשב יניע בדקה במקום בגג 2 דקות שוב WOW... {למקרה וזה לא ברור זה WOW ציני, אפילו מלגלג משהו}. בעריכת סרט לדוגמה ו/או משימות בעלות אופי של חישובים מורכבים כאן ניכנס המעבד וכרטיס המסך לתמונה.... מעבד = מהירות חישוב וזה כולל כל דבר המצריך חישוב כולל אנטי וירוס לדוגמה אבל בשביל סריקת וירוסים פעם ב... לא תוציא עוד $$$ רבים, לעריכת וידאו, תוכנות חישוב {MATHLAB וכדומה} לDATABASE וכדומה {SPSS סטיסטיקה} כניראה שכן תחשוב על ביצוע מהיר... כ.מסך ומה היתרון שיהיה בכ.מסך חזק בנוגע לוידאו... האפשרויות כמו יצירת אפקטים של אש ו/או 3D או המרת פורמט הסרט ע"י הכ.מסך שמאפשר להשאיר את המעבד פנוי לעוד משימות.

MSI מה איתו ??

קודם כל ממש ממש תודה על הטיפים זה עוזר לי מאד.. דבר שני רציתי שתדע שהייתי היום בחנות של רשת אייבורי והנציג שם הסביר לי כמה דברים.. אמרתי לו שאנשים כאן בפורום הזהירו כמה פעמים ממחשבי MSI והוא הסביר שאי אפשר לדעת מי בדרך כלל עומד מאחורי הודעות כאלה בפורומים ומאיזה אינטרס הוא מדבר.. הוא טען שמחשב MSI הוא היחיד שיש עליו אחריות בפרישה ארצית, כלומר שבמקרה שאני יצטרך לתקן אותו, לא אצטרך לטרטר את עצמי לתל אביב לדוגמא כמו בחברות אחרות. הוא גם טען לעוד 2 יתרונות של אחריות רחבה ללא תוספת מחיר ותמיכה טלפונית חינם ורציתי לשאול עד כמה היתרונות האלה קריטים? וחוץ מזה מה שיותר חשוב לי זה שתקינות המחשב תיהיה טובה ולא לקנות מחשב שכל פעם יעשה לי בעיות וידפק לי.. (הוא אמר לי גם שאני יקבל מערכת הפעלה של ווינדוס אקס.פי בעברית שאין באחרים) בקיצור מה אתה אומר על מחשב MSI ..?? ואיפה גם הכי כדאי לקנות? באייבורי למשל אני יכול לקנות את המחשב בעשרה תשלומים ואני מקבל על הרכישה שלו 3 חודשים אינטרנט זהב מתנה.. מבצע שווה.. לא? מחכה לתשובה שלך.. ( :

kobi 23

New member
חרטא !!!

מצחיק אותי שמוכרן מדבר איתך על אינטרסים ,אם כבר לו יש את האינטרס פה. לגבי נושא האחריות ,תריץ חיפוש קצרצר מהשבועיים האחרונים ותראה תגובה זועמת על השירות הזוועתי של אייבוקראפ. ד"א המבצעים הללו של ה"אינטרנט חינם" גם חארטה אחת גדולה. יש אותיות קטנות שהם לא אומרים לך כמו:התחייבות וכו'

ממ... מעניין אבל....

מה זה אייבוקראפ? ולא ממש ענית לי על מחשבי ה MSI האם כדאי לי לרכוש מחשב כזה..?? מבחינת האמינות של המוצר ותקינותו לתווך ארוך. ועוד שאלה חשובה.. איך זה עובד העניין של אינטרנט בנייד..? מבחינת מחירים ונתונים שיתנו לי זרימה נוחה של מהירות הגלישה.. מחכה לתשובות.. זה דחוף וחשוב לי אני ממש צעד תימני מרכישת המחשב.. ( :

kobi 23

New member
אייבוקראפ=אייבורי + קראפ (חרא)

סתם בדיחה לא מוצלחת שלי על החברה עם השירות ה"מעולה" וה"תמיכה" ועזרה ללקוחות. מחשבי MSI ואיכותם נטחנו עד בלי סוף בפורום הזה ובכלל תעשה חיפוש בפורום ותראה מבחר.תיבת החיפוש היא בפינה השמאלית העליונה של הדף (מקבילה לכותרת "מחשבים ניידים") בקיצור , אם אתה מחפש מוצר זול ,לך על זה. אם אתה מחפש מוצר אמין ממליץ לך לחפש משהו אחר אני ממליץ לך על אחד מדגמי האינספירון של דל. מחשבים טובים,אמינים (יחסית כמובן) ובעלי יחס עלות-תועלת גבוה. אם אתה רוצה בכל זאת מחשב שיהיה עוד יותר אמין ועמיד (פיזית) ממליץ לך לשדרג לסדרה עיסקית. המחירים מתחילים בסביבות ה4.5K

וואו ממש כל הכבוד לכם

באמת רואים שאנשים כאן מקדישים מזמנם וממליצים ונותנים הרבה טיפים ועצות וזה ממש יפה ומשמח. וכל יום אני לומד משהו על עולם הניידים כאן בפורום, אבל אמרתי לכם, אני צעד קטן לפני רכישת נייד והשאלה שלי אחרי כל הטיפים והעצות בתגובות שלכם היא: אני יכול למצוא משהו טוב ב-במחיר של 4, 4 וחצי אלף ש"ח?? לשימוש בסיסי.. כמו אינטרנט, סרטים, עריכה פשוטה בתוכנות כמו מובי מייקר, או פוטו שופ..?? זה חשוב לי אנשים, יום חמישי אני רוכש מחשב נייד וחשובה לי מאד דעתכם, שעד יום חמישי אגבש בזכות הפורום הזה החלטה מעשית.. מה לקנות??? בנתיים החלטתי כבר שלא ארכוש MSI !!! ואני מבין ממכם גם למה לא כדאי לי.. עכשיו תציעו לי רק מה כדאי לי HP או DELL ...? או אולי IBM..?? אגב, המשקל שלו לא משנה לי, חשוב לי שהוא יהיה עמיד ותקין לתווח ארוך אני חייב לדעת אנשים.. תודה שוב לכולם על העזרה!! ( :

kobi 23

New member
אני חושב

תראה ,ערכית וידאו היא אפליקציה כבדה יחסית. אני חושב להמליץ לך על DELL LATITUDE D531. לגבי פוטושופ הוא אמור להתמודד בכבוד אבל אני לא בטוח לגבי ערכית הוידאו. תמתין קצת לתגובות המומחים. הייתרון של המחשב הזה הינו שהוא משתייך לסדרה העיסקית של דל מה שאומר:אמינות/עמידות/אמינות גבוהים יותר ומשקל קל יותר בהשוואה לסדרות "פשוטות"/ביתיות אחרות המחיר שלו בסביבות ה4.5K החיסרון שלו הוא במעבד שאינו של אינטל אלא של AMD אך הוא בהחלט חזק ומספיק לרוב היישמוים. אם הוא גם טוב לעריכת וידאו זה יהיה מעולה בשבילך תסתכל בהודעות שלי ממקודם ותראה שגם המלצתי לך על האינספירון (הסדרה הביתית של דל) אם אתה מעדיף עוצמה על הייתרונות של הסדרה העיסקית. אין כיום יותר IBM אני מניח שהתכוונת לסדרת הטינקפאד שכיום לנובו מייצרת אותם (הם קנו אותם) אבל בכל מקרה בתקציב שלך לא תוכל למצוא אחד כזה,משומש או מתצוגה תוכל אבל לא חדש,בשביל זה תצטרך להוסיף לפחות עוד 3K.

כן אבל..

העריכת וידאו היא לא הדבר הקריטי אצלי.. ודבר שני אני בסך הכל רוצה המלצה לנייד של דל או של HP כי המליצו לי עליהם מאד ואני מחפש הצעה לדגם הכי טוב שיכולים להמליץ עליו בתווח במחירים שאני מחפש.. 4, 4 וחצי אלף ..

יש לי כבר סחרחורת..

כלכך הרבה דברים חשובים ואני לא מצליח להחליט מה לבחור ויום הרכישדה מתקרב בצעדי ענק.. בואו נעשה סדר, כבר החלטתי סופית שאני לא מתקרב למחשב MSI עכשיו אני רוצה לדעת, פשוט תכתבו לי את הנתונים הדרושים (המינימליים) שאני צריך לגלישה נוחה באינטרנט ושבעבודה עם המובי מייקר למשל לא יקח לי שעה כל דבר אלא זה יזרום טוב.. איזה נתונים כדאי לי..? איזה כרטיסי מסך מומלצים..?

kobi 23

New member
ולגבי השאלה על החיבור לאינטרנט

אם יש לך בבית מחשב שכבר מחובר לאינטרנט כל מה שאתה צריך זה נתב אלחוטי. עולה בסביבות 200-300 ש"ח.אתה מחבר את המודם לנתב (מודם רשת,לא USB) ומחבר אליו באופו אלחוטי מהנייד. כל ההסברים להליך רשומים בהוראות של הנתב

bar666xp

New member
אני בסניף של אייבורי לא ידרוך!

הספיקה לי חווית רכישה אחת שם! {של HDD לשולחני אגב}. יש לך כמה אפשרויות לגבי מסירת מחשב למעבדה במקרה הצורך... 1. דרך החנות שרכשת בה. 2. אם לחברה יש נקודת איסוף באיזור ועד כמה שידוע לי לרובן יש לפחות 3 {צפון, מרכז ודרום}. 3. במעבדה עצמה {לפי מיקומה לא כולן ואפילו לא רובן בת"א אגב, יש בכל מיני ערים}. אינטרס למוכרן באייבורי במיוחד יהיה אינטרס הם יבואני MSI.... סתם לידע כללי סביר שיש גם בפורום בעלי אינטרסים אבל אם תבדוק את רוב השירשורים והתשובות כאן תיראה כי הרוב המכריע אוביקטיבי ו/או לפחות משתדלים להודיע מראש שיש להם אינטרס ו/או העדפה לחברה/יצרן/חנות כלשהי/ו. תשאל למה לא MSI? א. אייבורי {זה כבר מספיק בפני עצמו}. ב. לי הספיק לגעת במחשב MSI 2 דקות כדי לדעת שאצלי המחשבים שלהם יתפקרו תוך גג שנה! {ואני לא אלים עם המחשבים שלי ו/או של הלקוחות שלי (עוסק כטכנאי באופן פרטי)}. ג. תבדוק כמה תלונות קיימות על רמת החוסר שירות של אייבורי... ו/או על איך מחשבים שניכנסים לתיקון יוצאים משם. בקיצור תעשה שוב חושבים למי יש אינטרס אמיתי וברור. מעבר לכך אם תלך לפי הדירוג שמקבלות יצרניות בפורום הזה הוא דיי דומה לדירוג העולמי שלהן... דל המועדפת כאן היא מספר 2 בדירוג העולמי לאחר שHP עברה אותה וממוקמת מקום ראשון... כמו תמיד כניראה שHP ישראל שוב חוזרת לסורה וניראה כי רמת השירות שהראת סימניי שינוי 180 מעולת כרגע לא בטוח מה רמת השירות... {מקווה להידבדות}... ובמקום השלישי בדיוק כמו דירוגה העולמי LENOVO {בעיקר בדיגמי הTHINKPAD ועוד יותר בעמידים יותר פיזית}. לאחר מכאן יש את המועדפות על כל אחד באופן אישי יותר מהאחרות כמו טושיבה, FS, לנובו 3000 גם LG {שאישית הדגמים הזולים לי מזכירים את רמת העמידות של MSI וביקרים בדר"כ כבר מעדיף את הלנובו THIKPAD}... ועוד... בכל אופן לי ניראה שכך ההעדפות בפורום... {והאמת זה גם דיי תואם את ההעדפות האישיות שלי}. אתה רוצה דווקא MSI תרכוש רק אל תגיד שלא הזהרנו אותך מMSI ואייבורי בפרט. {אגב אאל"ט היה ממש לא מזמן שירשור של מישהו שמכה אל חטא על שקרא ובכל זאת רכש באייבורי}.

kobi 23

New member
מעטים החברים פה בעלי אינטרס

מדי פעם מגיח מישהו מחנות כזו או אחרת אבל רק מדי פעם. בגדול כולם פה עוזרים ללא כל אינטרס ,על חשבון הזמן הפנוי שלהם וללא שום תמורה. אני עוד לא הצלחתי להתחקות אחריהם משום שהם מדי פעם משנים שם

מתלבטת25

New member
הלנובו בדגמי ה 3000 מזכירים את MSI? באסה!!!

נראה שיש לך הרבה ניסיון עם הדגמים הללו (לנובו), האם התכוונת לזה שהם לא מחזיקים מעמד ומתפרקים? תוכל להרחיב קצת לגבי הלנובו 3000? חשבתי שהם עדיפים בהרבה מה - MSI..

תודה רבה לכולם אבל תראו....

באמת רואים שאנשים כאן מקדישים מזמנם וממליצים ונותנים הרבה טיפים ועצות וזה ממש יפה ומשמח. וכל יום אני לומד משהו על עולם הניידים כאן בפורום, אבל אמרתי לכם, אני צעד קטן לפני רכישת נייד והשאלה שלי אחרי כל הטיפים והעצות בתגובות שלכם היא: אני יכול למצוא משהו טוב ב-במחיר של 4, 4 וחצי אלף ש"ח?? לשימוש בסיסי.. כמו אינטרנט, סרטים, עריכה פשוטה בתוכנות כמו מובי מייקר, או פוטו שופ..?? זה חשוב לי אנשים, יום חמישי אני רוכש מחשב נייד וחשובה לי מאד דעתכם, שעד יום חמישי אגבש בזכות הפורום הזה החלטה מעשית.. מה לקנות??? בנתיים החלטתי כבר שלא ארכוש MSI !!! ואני מבין ממכם גם למה לא כדאי לי.. עכשיו תציעו לי רק מה כדאי לי HP או DELL ...? או אולי IBM..?? אגב, המשקל שלו לא משנה לי, חשוב לי שהוא יהיה עמיד ותקין לתווח ארוך אני חייב לדעת אנשים.. תודה שוב לכולם על העזרה!! ( :

מה אתם אומרים על שתי ההצעות האלה של "DELL"??

הצעה ראשונה: מעבד Intel® CoreTM 2 Duo Processor T7250 2.0GHz ,800MHz FSB 2MB L2 Cache מסך רחב 15.4 WXGA 1280 X 800 רזולוציה UltraSharpTM כרטיס מסך Intel® Graphics Media Accelerator X3100 Up to 256MB shared memory דיסק קשיח 120GB Hard Drive Serial ATA 5400RPM זכרון פנימי 512MB DDR2 667MHz 8.5 GB/s with dual channel Memory, Maximum 4GB כונן אופטי DVD-RW Dual layer צורב מערכת הפעלה ללא מערכת הפעלה אחריות שלוש שנים תצוגה בחנות מיידית אספקה הצעה שנייה: מעבד Intel® CoreTM 2 Duo Processor T7250 2.0GHz ,800MHz FSB 2MB L2 Cache מסך רחב 15.4 WXGA 1280 X 800 רזולוציה UltraSharpTM כרטיס מסך Intel® Graphics Media Accelerator X3100 Up to 256MB shared memory דיסק קשיח 160GB Hard Drive Serial ATA 5400RPM זכרון פנימי 512MB DDR2 667MHz 8.5 GB/s with dual channel Memory, Maximum 4GB כונן אופטי DVD-RW Dual layer צורב מערכת הפעלה ללא מערכת הפעלה אחריות שלוש שנים

bar666xp

New member
כמה הערות..

לכאורה ההבדל היחידי בניהם הוא הHDD באחד 120G בשני 160G אגב בשני המקרים 512M זיכרון זה ממש מעט בסטנדרטים של היום... שניהם ללא מערכת הפעלה, {אם יש לך WINDOWS ו/או הכוונה להתקין לינוקס אז... בהתאמה... אם הכוונה היא להתקין איכסטה לדוגמה אתה צריך לפחות 1G זיכרון עם המלצה ל2G ויותר. אם זה יהיה XP בדוק כי יש באתר היצרן {ועוד נזכיר אותו} דרייברים לXP ושיש לך איך להכין CD עם ו/או דרך להחדיר את הדרייבר SATA ו/או כי יש בביוס אפשרות להגדיר עבודת SATA כCOMFTERBLE {מצב תאימות/דימוי IDE-ATA} אחרת לא תוכל להתקין XP. ושוב 512M זיכרון זה סביר אבל יש עדיפות ל1G לפחות {בעיקר בשביל תוכנות כמו המובי-מייקר... אם אתה חושב על איזו שהיא הפצת לינוקס סביר שה512M יהיה מספיק אבל שוב כדאי לשקול הוספת זיכרון לטובת העריכת סרטים. יצרן הזכרת כי מדובר בדל {שאישית אני מעוד אוהד} אבל הדגמים זה יכול להיות לא פחות חשוב.. יכול להצביע על עמידות פיזית וכדומה. ומחיר אם יש פער מחיר ממה הוא נובע מהHDD אולי יש עוד משהו במפרט חוסר הפרש במחיר כניראה יצביע על העמידות הפיזית ו/או הפרשי מחירים בין חנויות... אם הבנתי נכון את הצרכים שלך... רוב הזמן אינטרנט אופיס ושות ומדי פעם עריכה קלה של סרטי משפחה וכדומה... כלומר לחתוח את החלק הזה וההוא החוצה להעביר את החלק הזה וההוא... אז כן אפילו מעבדי סלרון/סמפרון יעמדו במשימה הזו {בעיקרון אבל זה יקח להם ""שנה""} אישית הייתי מעדיף את T7300 ביגלל המשימה הזו בעיקר ולפחות 1G זיכרון למערכות ההפעלה לינוקס או XP ו2G אפילו לאיכסטה. מעבר לכך כמות זיכרון הRAM היא הרבה יותר אקוטית מחשבות המעבד ברוב הישומים אגב... ככל שהמידע זמין מהר יותר הרבה יותר אקוטי מהמהירות חישוב של המידע... שאל למה? כי הפרשי החישוב נימדדים בפחות משניה עד 5 שניות... הבדליי זמינות המידע נימדדים ב3 עד 60 שנית כדי לסבר את העוזן. עוד דבר בנוגע לזיכרון.. ככל שיש יותר זיכרון פיזי {RAM} אפשרי ומומלץ להקטין את כמות הזיכרון הוירטואלי.

למעלה