שאלת השאלות

liziz

New member
שאלת השאלות

האם יש פה מישהי שחשבה לפרק את נישואיה בגלל חמותה? ועכשיו הבהרה , אני באמת אוהבת את בעלי אבל אני ואמא שלו ביחסים גרועים מאד ונמאס לי מזה שהוא תמיד מנסה לרקוד על 2 חתונות , הגעתי למצב שאני עייפה מההתכתשויות האלו, אני רוצה להתרחק מהמשפחה הזאת, אך האם זה אומר לוותר על בעלי?

בוקר טוב לך

את מזכירה לי אותי בערך לפני שבוע. אמנם לא נשואים עדיין , אבל ההתחבטות היא אותה התחבטות. זה חד משמעית תלוי בבן זוגך - האם הוא לצידך ? האם הוא מוכן להפסיד אותך למען משפחתו ?

פלפלת164

New member
אני מזדהה איתך עוברת לי המחשבה הזאת לא פעם

זה מאוד מתיש לריב כל הזמן בגלל החמה ובמיוחד אם אין לה תקנה ודברים מן הסתם לא משתנים רק יותר גרועים אז מאבדים תקווה שבעתיד היחסים עם הבעל יהיו יותר טובים כל הוויכוחים האלו רק הורסים את האהבה בין בני הזוג עם השנים

liziz

New member
תודה על התגובות

הם באמת מחממות את הלב, יש לנו 2 ילדים ואני בהריון, הגעתי למצב של עייפות נפשית אין לי כח יותר אני רק רוצה להתרחק מהמשפחה הזאת, כל המלחמות האלו הורסות את הקשר עם בעלי , לפעמים אני לא מבינה למה נכנסתי למשפחה הזאת, ואיך חשבתי שהאהבה תנצח הכל

פלפלת164

New member
מכיוון שאת בהריון +2 ילדים הייתי מציעה לך

כרגע להתרכז בהריון ובילדייך ובדברים החיוביים ולא בשליליים שתלדי ב"ה את תהיי מאוד עסוקה וטרודה כך שיהיה לך פחות זמן ואנרגיות להקדיש לנושא הזה,לפחות בעלך תומך בך ומגן עלייך או שלא?

האם הכעס שלך בגלל מריבות אתה, האם היא מנסה

לנהל לך את החיים? האם המריבות הן מהותיות, או שהיא מעירה לך ואת נעלבת מהערותיה. כדי לפרק משפחה ולגרום ל 3 ילדים סבל, שקשה לתאר אותו עד שמגיעים לשם, בגלל החמות, ממש לא נראה לי מוצדק. מרחיקים אותה או מתרחקים ממנה. אם היא מתערבת בחייך או מנהלת לך אותם , את צריכה להעמיד אותה במקומה. להסביר לה שאת מנהלת את הבית ומגדלת את ילדיך לפי מיטב הבנתך. היא גידלה את ילדיה וניהלה את ביתה לפי מיטב הבנתה. מה שטוב לה לא טוב לך. נכון, בהתחלה זו מלחמה אבל בסוף הדברים מסתדרים. הדבר האחרון שצריך לעשות בגלל החמות זה להתגרש. בגירושין כולם מפסידים.

liziz

New member
ללא נושא

המלחמות הם על הכל, ואני לא יודעת אם אפשר לתמצת 6 שנים בהודעה, היא גם מנסה להתערב בגידול ילדי אבל זה החלק הפשוט יחסית, היא יכולה לשבת ולדבר בטלפון על כמה שהיא לא סובלת אותי ואני לידה בסלון, היא חוזרת ואומרת שאיני רצוייה בביתה, וכשהחלטתי שמספיק לי להגיע לשם נתקלתי בהתנגדויות מצד בעלי, דרך אגב נעשו נסיונות של שיחות פיוס אבל הם לא הלכו

פלפלת164

New member
אם היא משמיעה שהיא אינה סובלת אותך

ואת לא רצויה בביתה ובעלך מתנגד שאינך רוצה ללכת אליה אז תסלחי מאוד הבעיה אצל בעלך גם הוא לא היה רוצה ללכת למקום שאינו רצוי בו זו ההרגשה הכי משפילה ומבזה בעולם שלא סובלים אותך ומשמיעים לך את זה ללא הפסקה ואת עוד צריכה ללכת אליה,הבעיה כבר יותר חמורה מחמותך וקוראים לה בעלך את צריכה לפתור את הבעיה מולו הוא לא יכול לכפות עלייך ללכת למקום בו גורמים לך להרגיש ככה

בעלך ממש ממש ממשששששששששששששש

ככה הוא מוכן להשפיל ולהשפיט את אשתו ????

liziz

New member
ללא נושא

בגלל זה יש לי רצון להתרחק מהמשפחה הזאת ובעלי ואני באמת מאמינה בזה לא מעוניין להשפיל אותי הוא פשוט חי בפנטזיה שדברים יסתדרו, לי פשוט אין כוחות לא פיזיים, ולא נפשיים לנסות להתקרב אליה, לפתור בעיות, אלא הגעתי לנקודה שזה לא מעניין אותי ואני רוצה שקט. נקודת המחלוקת היא שבעלי טוען שזוגיות תקינה היא גם להסתדר עם המשפחות, ולכן אני בדילמה

פלפלת164

New member
אבל לא תמיד מצליחים להסתדר אז מה עושים?

צריך פרטנר כדי לעשות שלום ולהסתדר אבל איך אפשר להסתדר עם אישה שלא סובלת את אישתך ואומרת לה את זה בפנים? מה בעלך עיוור? או שלא מספיק איכפת לו שאת כואבת ומושפלת.אין מה לעשות יש מקרים שלא מצליח לא לכל אחת יש כח סבל לסבול השפלות ועלבונות מחמותה.

לפני שבעלך נותן לך עצות וטוען דברים

שיבדוק טוב טוב האם הוא מכבד ומוקיר את אשתו היקרה ? האם באמת שווה לו להקריב את הזוגיות למען המשפחה המורחבת ?

kalah

New member
לזוגיות קוראים זוגיות. אם רצו- היו קוראים לה

משפחתיות. זה ההבדל המהותי- זוגיות תקינה היא מערכת יחסים תקינה עם בן הזוג. משפחתיות תקינה היא לגבי כל מי שמחוץ לזוגיות- הורים, אחים, וגם ילדים. אולי התפיסה שלו באמת מראה מה שאמרתי לך קודם- שאם מפרקים זה בגלל הבעל- לא החמות. נראה לו תקין שאומרים לך כשאת מתארחת- שאינך רצויה שם? בעלך מוצא לעצמו מוצא נוח- להפיל הכל עליך, ואת מצידך- מאשימה את חמותך ולא את בעלך שהוא האשם האמיתי במה שסיפרת.

ליז היקרה

לא מפרקים משפחה בגלל חמות. במקרה הקיצוני אפשר לנתק לחלוטין את הקשר. העניין הוא שאת צריכה לדבר על נושא חמותך עם בעלך. א. כיצד הוא מוכן שישפילו את אשתו ? ב. להבהיר על ניתוק הקשר. חד משמעי. משפחה גרעינית עומדת לפני המשפחה המורחבת.

לדעתי, את לא מספיק חזקה מול בעלך.

אם חמותך אומרת שהיא לא סובלת אותך ואת לא רצויה בביתה, מה יש לך לעשות שם, הייתי מתעקשת מול בעלי ולא הולכת לשם. את מוותרת למענו ומוחלת על כבודך והוא מנצל זאת לרעה.

אוסה

New member
מחשבות הפירוק שלך אינן בגלל חמותך

אלא בגלל בעלך שהוא לא תומך ועומד לצד אישתו. אם יש האשמות הם לבעלך ולא לחמותך....

liziz

New member
תודה על התגובות

עזרתם לי מאד להבין כמה דברים, שוב תודה

תמר36

New member
אני יכולה לספר לך על המקרה הפרטי שלי

הייתי נשואה שנתיים וחצי והתגרשתי. חמותי עשתה לי את המוות, שנאה אותי בכזו הפגנתיות וללא בושה. כתוצאה מכך רבתי ללא הפסק עם בעלי והוריי שראו את הנולד מהרו לדבר עם חמותי שתפייס את בנה וכך ישרור שקט ושלום. חמותי לא עשתה זאת ודיי נהנתה לראות אותי סובלת. אחריי שחשבתי שאני הולכת להתאשפז באברבנל הזעקתי את הורי שיקחו אותי מהבית (תוך דמעות מצוקה קורעות לב). הוריי באו ולמחורת פתחנו בהליך הגירושין. פתאוםםםםםםםםםם חמותי התעוררה, מה פתאום גירושין, טראומה לילד וכו.... עם זאת שהיא זו שחממה את בעלי מאחוריי הקלעים וגרמה לאינספור מריבות בעקבותם כבר שנאתי שנאת מוות את בעלי, לא היא הבעייה!!!!!! הבעיה הגדולה היא הבעל, אם הוא היה מעמיד את אמא שלו במקום היא לא הייתה מעיזה להתנהג כפי שהתנהגה אליי. אני לא יודעת אם תתגרשי או לא, דעי לך שלא חמותך היא הגורם אלא בעלך שלא תומך בך. תתפסי איתו שיחה (בבית קפה, שם אי אפשר לצעוק) תראי לאן הרוח נושבת ולפי שיחה זו תגבשי החלטות. אוליי יעוץ זוגי יעזור וילמד אותו לשם מה הוא התחתן בכלל. בהצלחה

למעלה