שאלת השאלות

כשזה גם וגם ../images/Emo9.gif

ההרגשה הכי נפלאה בעולם - לאהוב מישהו, ולהיות נאהבת על ידו. לתת, ולקבל.

תפזורת

New member
השאלה היא כמה אתה מוכן לתת והאם

אתה גם יכול לדעת לקבל. יש כאלו שמאמינים שככל שתיתן יותר אז תהיה נאהב יותר.... ועם הזמן אתה נותן ונותן את כל מה שאתה יכול לתת ואתה מחמיץ את הדבר העיקרי והוא שהיא בעצם רוצה להרגיש שאתה זקוק לה. אחרת זה לא שווה את זה. צריך לדעת לקבל, צריך להראות לה שאתה אבוד בלעדיה ושאתה צריך אותה וכמה שאתה לא יכול בלעדיה וכו'.... אני חושב למשל שאדם שמאוד אוהב את עצמו לא ממש צריך וזקוק להיות אהוב, כי הוא כל כך עסוק בעצמו...

זו לא שאלה של מוכנות

מבחינתי זו שאלה של תחושה - תחושה של מה יותר חזק אבל ציינת דבר אחד שיכול להיות מאוד מסוכן מבחינת מערכת יחסים - אתה באמת תראה שאתה לא יכול בלעדיה? אתה חייב להיזהר

מי שלא אוהב את עצמו...

אף אחד לא יואב אותו....וגם מי שאוהב את עצמו זקוק לאהבת האחר.

ברור שעדיף לאהוב.

איזה חיים יש לנו אם לא נוכל לאהוב? ומה ייתן לי להיות נאהבת אם אני לא אהיה מסוגלת לאהוב? ובעניין האינטרס האישי - לאהוב פירושו להסתכל על העולם שבו אנו חים בצורה אחרת, חיובית. כזו שהופכת את הרוע והגועל לנסבלים. כזו שנותנת את המשמעות לחיים שלנו. אז מבחינת האינטרס האישי - אני בוחרת במשמעות לחיים. בלאהוב.

אז אצלך

המושג 'לאהוב' מקבל משמעות כפולה.. ואף יותר העוצמה בלאהוב הרבה יותר חזקה כשהיא מגיעה הן מתוך הרגש והן מתוך אינטרס אישי

../images/Emo99.gif...

זו שאלה טריקית, אי אפשר להיות נאהב ולא לאהוב- אין בזה כל טעם בכלל, ולאהוב בלי להיות נאהב? איזה סבל זה... הכי שווה ב"זוגי".

יש הבדל בין

'אי-אפשר' לבין 'אין בזה טעם'
הכל אפשר, אם רק רוצים... השאלה עד כמה כל אחד מוכן להקריב ועד כמה הרגש אצלו חזק וכמובן יש גם את תחושת הסיפוק - אחד מסופק מאוד בלאהוב ואחד מגיע לסיפוק רק אם יהיה נאהב

העניין הוא, שאני לא רואה איזה סיפוק יש בלהיות

נאהב ע"י מישהו שאתה לא אוהב- מבין? זה מגיע כ"כ ביחד... אני לא יודעת מה הייתי מעדיפה, באמת, זו הרגשה אדירה להיות נאהבת, והרגשה אדירה לאהוב, ולכן, אני אמשיך בקו שלי- הכל או כלום.

רק שיר

New member
אני אחדד את זה יותר

אם תנטרלי את כל הגורמים וענייני ההדדיות שמסביב מה יגרום לך יותר להיות מאושרת, ולחוות רגשות עזים...האם כשאת אוהבת, מאוהבת, מצפה, רוצה לתת ולהעניק? כמו...כמה שאני רוצה להעניק לו,כמה שבא לי לעשות לו הפתעה קטנה, וכו' וכו' או האם כשהצד השני נותן ונותן לך , מפתיע אותך, ומוחץ אותך מאהבה?!!

לא יכולה לנטרל ../images/Emo13.gif

אני אדם מאוד זוגי, שני המצבים האלו ממלאים אותי וגורמים לי אושר. הודעות בסלולרי כשאני רחוק בעבודה, מילים טובות, כשהצד השני מפתיע ונותן ומוחץ, כשאני מאוהבת ורוצה לתת ולהעניק, כל הדברים האלה, עושים אותי מאושרת, מצטערת שאני הורסת
מבחינתי זה מגיע יד ביד. אבל אם לחדד, ביום שהבנתי שאני יכולה להרגיש משהו למישהו אחר, הייתי האדם המאושר בעולם.

אם הייתי שואל אותי...

לפני שנה הייתי יותר במקום של להיות נאהבת (הייתי מאוד זקוקה לחום ואהבה אחרי הפרידה), היה לי קשה לאהוב.... היום אני במקום אחר, אני נהנית לאהוב, כמו שאמרתי בעבר...I LOVE TO LOVE , אבל מודה שאין כמו השילוב של שניהם, לאהוב ולהיות נאהבת.

cheshire9

New member
תמיד אמרתי

שאני מעדיף לאהוב יותר מלהיות נאהב אבל הרבה פעמים מצאתי את עצמי עם כאלה שאהבו אותי יותר מאשר אני אותן. מה זה אומר עלי ? בכל מקרה בבסיסו של דבר האהבה נמצאת בתוכנו והאחר הוא רק טריגר חיצוני למשהו שכבר נמצא בנו. אז אין ממש הבדל. כל אחד עם האהבה שלו - כל אחד עם האהבה שבו.

בקצרה

להיות נאהב זה כייפ ולאהוב זה המון אבל להיות נאהב ולאהוב זה למעשה הכוללל

בקצרה

לך ולכל מי שענה 'גם וגם' - ברור שזה האידיאל, אבל אם הייתי שואל את השאלה בפורום 'אהבת נעורים', הייתי מסתפק בתשובה הזו כאן, בעצם במיוחד כאן, אני בטוח שיש הרבה יותר עומק

cheshire9

New member
האמת

שדווקא כשהייתי יותר צעיר (לא יודע אם בפורום נעורים - אבל גם מאוחר יותר) זאת שאלה שהטרידה אותי לא מעט. היום כבר פחות מעסיקה אותי. מקבל מה שבא. מנסה ללכת לפי האינסטינקט - למרות שאמרו לי לא מזמן שאני חושב יותר מדי ....... אז מנסה לא לחשוב ולא לנתח כל הזמן - לפעמים אוהבים יותר, לפעמים פחות, שום דבר לא ממש קבוע. העיקר לנסות להנות מכל רגע ומכל מגע.

לדעתי

אסור לקבל את מה שבא בלי לנסות להבין למה זה הגיע בצורה כזו לפעמים באמת אין טעם לשנות, אבל לנסות ולהבין זו חובה, לפחות מבחינתי

למעלה