שאלת השאלות -על סוללה

misipipi

New member
שאלת השאלות -על סוללה

האם לעבוד עם הסוללה או בלי? מה ההשלכות כלפי הסוללה לגבי עבודה ללא סוללה ומה הם ההשלכות כלפי הסוללה(מדגישה שוב כלפי סוללה) לגבי עבודה עם סוללה? תודה רבה.

senseBOP

New member
בעקרון: רצוי לעבוד ללא הסוללה.

גם אם את מחוברת לחשמל, הסוללה "מתבזבזת", ולכן מומלץ להוציאה מהנייד אם עובדים רוב הזמן עם כבל חשמל. בד בבד, אני יכול לומר לך שיש לי נייד בן 3-4 שנים, שכל הזמן עבד עם הסוללה מחוברת בעודו מחובר לחשמל, והסוללה עדיין בחיים, ועדיין מחציקה לכמה שעות. סביר מאוד להניח שאם היא לא הייתה מחברת כל הזמן, היא הייתה מחזיקה היום יותר זמן, אבל יחסית לסוללה בת כמה שנים, היא עובדת מצויין. זה הכל שאלה של הרגלי עבודה. אם את עובדת לרוב במקום עם שקע חשמל, רצוי להוציא את הסוללה ולהחזיק אותה בתיק הנייד למקרה חירום. במידה ואת עובדת עם הסוללה בדרך כלל, רצוי לא לחבר את החשמל לנייד עד שהסוללה לא התרוקנה אל מתחת ל-10%, שכן טעינה מוקדמת מקצרת את הספק הסוללה גם כן.

Ice Age

New member
לא מסכים

הסוללות היום לא "מתבזבזות" כשעובדים עם חיבור לחשמל. אין שום סיבה לנתק אותה כשעובדים עם חשמל, ואפילו להיפך - כל ההתעסקות הזאת עם להכניס ולהוציא עלולה לגרום לשחיקה. אני כבר 5 שנים לא הוצאתי סוללה מאף נייד שלי. אותו דבר לגבי טעינה מתחת ל-10%. זו קונספציה ישנה לגבי סוללות עם אפקט זיכרון. היום - לא משנה מתי, יש חשמל - תחברו לשקע. אין שום סיבה לחכות לפריקה של הסוללה.

misipipi

New member
אתה בטוח?

לאחרונה עם מחשב חדש , עבדתי כשבועיים עם סוללה, ואז ראיתי טעינה של 99% ונדמה לי שהאחרון היה עם 98% עכשיו אני בלי סוללה. האם צפוייה בעייה לעבודה בלי סוללה(הסוללה עצמה טעונה) מבחינת הסוללה עצמה?

senseBOP

New member
זה לא נכון לגמרי.

נכון שהסוללות היום עמידות יותר בפני "שחיקה", אבל הן עדיין מתבזבזות, גם אם אתה מחובר לחשמל. מעט ככל שיהיה, זה עדיין בזבוז. בקשר ל-10%... בוודאי שזה נכון. סוללה סל סלולרי זהה לסוללה של נייד, וכמוהה, פגיעה לטעינה "מוקדמת". תקרא את כל המאמרים בכתבי העת הגדולים. כולם אומרים אותו דבר: להטעין רק אחרי פריקה של הסוללה. זה נכון שאין לסוללות של היום אפקט זכרון, אבל הן עדיין נפגעות מעצם הטעינה המוקדמת, ןיכולת הטעינה שלהן קטנה. הסלולרי שלי בן שנה וקצת, וכבר מורגשת ירידה ביכולת הטעינה שלו.

misipipi

New member
עוד שאלה בקשר לסוללה

עכשיו אני במצב של עבודה ללא סוללה, הוצאתי את הסוללה שהיא הראתה 99\98 אחוז טעינה. האם זה בסדר שאם טעונה מלא? האם הסוללה יכולה להיפגע מזה שהיא בחוץ במשך זמן מסויים ואם כן כמה זמן בערך? אשמח להנחיות בקשר לטיפול בסוללה כשעובדים לרוב ללא סוללה. תודה

למעלה