שאלת הריון

liat76

New member
שאלת הריון

למרות שאני ממעיטה בכתיבה כאן אני מרגישה בבית אז אני שואלת גם כאן...

אני בהריון שבוע 32, היום הייתי בהערכת משקל הכל תקין פרט לעובדה שהקטנטונת במצב עכוז, איך אפשר "לעודד" אותה להתהפך? אני רוצה עוד לידה טבעית וממש לא מתכננת על ניתוח קיסרי

אם יש פתרונות שאני יכולה לבצע לבד אני אשמח לשמוע...

מה שאצלי עזר היה כך:

הגברת הנחמדת שלי היתה עד שבוע 34 כמעט במצב ישר לחלוטין- כפות רגליים לכיוון צוואר הרחם וראש בין הצלעות שלי. מאוד לא נוח, בלשון המעטה חחח.

אצלי עזר שילוב של שלושה דברים:

1. המיילדת המדהימה שלי לימדה אותי להרגיש איפה הראש ואיפה הישבן, ולאט לאט כל שעה שעתיים פשוט דחפתי את הישבן שלה לכיוון הרצוי עוד ועוד ועוד, בעדינות רבה.

2. תנוחת דוב קוטב של יוגה, הייתי עושה כפעמיים שלוש ביום אם לא יותר, כל פעם לרבע שעה לפחות. לא ממש נוח אבל שווה את המטרה.

3. שוחחתי עם הגברת המון. פשוט בכל הזדמנות ביקשתי ממנה לזוז. במקרה שלי, קראתי באיזשהו מקום שעובר שמתמקם עם הראש באזור הצלעות של האם, הרבה פעמים זה קורה כשהאם עצובה או בדכאון והעובר כאילו מנסה להיות קרוב לליבה ולחבק אותה. אז פשוט הייתי אומרת לה שוב ושוב בכל הזדמנות שמה שבאמת ישפר את המצב זה שהיא תתמקם בצורה טובה, שאני יודעת שהיא איתי והכי חשוב שהיא תתהפך כדי שתהיה לנו לידה קלה. אבל אפשר ליישם את זה על כל עובר, פשוט לדבר איתו.

נשמע ארוך, אבל בחיי שאחרי יומיים כאלו היא התהפכה.

liat76

New member
טוב

אני באמת במצב נפשי לא הכי טוב אז היא נשארת קרוב ללב

אני אנסה, תודה

liat76

New member
אני פשוט לא מכירה שמות של תנוחות ביוגה

אבל מכירה את התנוחה הזאת, אני אנסה אותה.
המון תודה

regvuv1

New member
עצה שקיבלתי מדולה

גם אם לא יעזור לה להתהפך, זה יעזור לך לישון טוב בלילה - כשאת מתהפכת מצד לצד, בצעי את זה דרך הבטן ולא דרך הגב. אצלי מחודש שביעי בערך, כל פעם שהתהפכתי מצד לצד הייתי צריכה לחכות קצת על הגב, עד שהכל יירגע ויגיע למקום, ורק אז לסיים את ההתהפכות וגם אז שוב לחכות. מרגע שניסיתי להתגלגל דרך הבטן (נשמע קשה, היא גדולה - אבל זה קל), הצלחתי לעשות את זה בלי להתעורר בכלל.
הדולה שהיתה מדריכת ההכנה ללידה שלי אמרה שזה עוזר לתינוק להתהפך בפנים ולהגיע לתנוחה אידיאלית. לא יודעת אם זו היתה הסיבה, אבל שלושתם התמקמו טוב הרבה לפני הזמן...

liat76

New member
אני באמת מתהפכת ככה

דרך הגב עם מנוחה בדרך להתאוששות, גם הגב מאד כואב לי בשכיבה אז גם ההתהפכות מלווה בכאב.
שני הילדים שלי היו במצב ראש רוב הזמן רק זאת החליטה להשאר קרוב לי ללב...

ליבו17

New member
נראה לי שזה בגלל

שבתנוחה הזאת (כמו בעמידת שש אגב) הבטן נמשכת למטה קצת עם כוח המשיכה וזה נותן לתינוק בפנים טיפה יותר מרווח לזוז ולשנות תנוחה, ואז יש סיכוי שיעבור למצג שונה.
יש כמה תנוחות יוגה שמעודדות תנועה של התינוק ועשויות לעזור לתינוק להתהפך. צריך לשאול מורה ליוגה של הריון.

לא בדיוק דרך הבטן, דרך עמידת שש

וגם אני בעד, אם כי לא צריך להלחץ יותר מדי אם אתן מתהפכות אחרת.

ענבלית70

New member
יש הרבה מה לעשות

ובעיקר, מצג עכוז כבר מזמן (שנתיים-שלוש) לא מחייב קיסרי. מציעה לך להכנס לפורום לידה פעילה וביתית ולעשות שם חיפוש, זה נושא שעולה לא מעט.
מצרפת שרשור מלפני חצי שנה בערך בנושא מצג עכוז והיפוכים
ותכלס, מה אפשר לעשות:
1. מוקסה (השיטה היעילה ביותר)
2. דימיון מודרך
3. פנס לכיוון הבטן התחתונה
4. הפנוזה (רק אצל מומחה)
5. לדבר עם העובר, להסביר, להנחות..
6. הומאופטיה (פולסטילה)
7. תנוחות יוגה
בתור אחת שניסתה כמעט הכל, אשמח לעזור אם יש שאלות

יש מורות ליוגה שיכולות מאד לעזור

המורה שלי כבר הפכה כמה עוברים...
תשאלי את המורה שלך.
אם את באיזור המרכז, אני יכולה להמליץ עליה

פתרונות מהיוגה ופתרונות אחרים

אני לא כל כך אוהבת לתת הנחיה ליוגה בהתכתבות, אבל אנסה בכל זאת.
בגדול, מה שיכול לעזור הוא תנוחות הפוכות, כלומר תנוחות שהאגן גבוה יותר מהחזה, כך נוצר מצב שמשחרר את העובר מההתקבעות שלו באגן ומאפשר לו להגיע לאיזור הרחב יותר של הרחם ושם לבצע את ההיפוך.
התנוחה שאני הכי ממליצה עליה היא שכיבה על הגב, כשהרגליים על קיר והאגן צמוד לקיר ומונח על כרית טובה וגבוהה- עדיף לא כרית של שינה אלא כרית קשה יותר של ספה למשל (שטוחה ומרובעת). צריך להקפיד שהאגן יהיה ממש דבוק לקיר אחרת זה לא נוח. לשכב ככה כעשר דקות ואחר כך לבצע סיבובי אגן ותנועתיות במנח של עמידת שש (חתול)- כדי לעודד את העובר להתהפך.
ברור שגם תנוחות הפוכות אחרות יכולות להועיל, אבל מנסיוני נשים מתקשות להשאר בהן לאורך זמן.
בנוסף לכך הייתי קובעת תור למדקר סיני כדי להתחיל בתהליך של היפוך הכולל דיקור וטיפול ביתי יומיומי של מוקסה, ובמידה שכל אלה לא עובדים בעוד שבועיים- שלושה הייתי קובעת גם תור להיפוך חיצוני, ליתר ביטחון.
בהצלחה! מוזמנת להתייעץ איתי אם משהו לא ברור.

למעלה