שאלת הריון

שאלת הריון

אז לקחתי נשימה עמוקה והתחלתי להתקדם עם עניין הילד ובנק הזרע.
עייני ארוכות בקומונה המדהימה שיש פה בפרדס
אבל שם אין למעשה תשובה למה שהכי מפחיד אותי
לקבל מחזור אחת לחודש?
בעצם הרופא אמר שאחרי שאני אסיים עם כל ההכנות, חודש לפני שאני ארצה להתחיל הזרעות פשוט להפסיק עם הגלולות
וברור לי שזה תהליך וצריך כמה הזרעות
אז מחזור כל חודש? מה אומרים בעבודה? (אני לא יכולה לעבוד בימי מחזור שאצלי זה 5-7 ימים ובלי גלולות אפילו יותר)
אני אשמח לשמוע פה מהבנות שמנסות להכנס להריון איך זה היה להן.

tuli2210

New member
זה בעיה

אני מבינה אותך. לי קשה ביומיים הראשונים של המחזור. ברגיל אני ברצף של 3 חודשים אז זה לא מורגש, אבל בניסיונות קבלתי 3 מחזורים כל חודש וזה היה קשה וכמעט סיפרתי בעבודה על הכול...אני בתקווה גדולה תכף שוב חוזרת למצב הזה..בתקווה להיקלט מהר. אני כרגע במעקב זקיקים לבד או עם הזרעה ללא הורמונים. לכן כרגע אין ממש צורך לספר על זה בעבודה. והם גם לא יודעים על האנדו...אני מאוד התלבטתי ובאמת אשמח לשמוע את דעתך, על עצמך, עלי ודעות של בנות אחרות. שום מעסיק לא שמח לשמוע על בעיות קבועות, על מצב שאי אפשר לעבוד בזמן המחזור, שמגיע כל חודש...

בעבודה שלי דווקא יודעים

גם המנהלת שלי יודעת וגם המזכירות יודעות. הם מאוד אמפתיות וככה אני מודיעה להן מראש לפני מחזור והן יודעות שלא אהיה כל השבוע.
אבל לא מבחינת ההנהלה אני חוששת. אלא באמת- אני בתפקיד חשוב ואי אפשר לעבוד כשנעדרים כל כך הרבה.

tuli2210

New member
זה שיודעים ומקבלים את זה בהבנה

זה כבר מדהים. אצלי בזמן המחזור אני פשוט חולה. זה מחלה. כל הגוף כואב, אגן, רגליים, בטן, מסטולה ולא מפוקסת וזה לא מכדורים אלא טבעי. אין לי כדור חזק רציני לקחת לכאבים, רק 2 אקמול כל 4 שע' גם ביום וגם בלילה...
אני חושבת שיש חוק בביטוח לאומי שאסור לפטר נשים בטיפולי פוריות. כמו שאסור לפטר אישה בהריון. תבדקי את זה....

liats80

New member
כן יש חוק כזה

לא יודעת את הפרטים אבל נדמה לי שהוא רק למשך שנתיים של נסיונות.

זואילי

New member
לא חייבים כל חודש...

יש מחיר לרצון להרות, והמחיר הוא הווסתות. אבל בלי ווסת זה בלתי אפשרי. אז צריך למקסם כמה שיותר כל סבב וגם - אף אחת לא חייבת לעשות סבבים ברצף.
כמו שאמר לך הרופא - את כל ההכנות תעשי כשאת על גלולות. ברגע שיש תוצאות של כלללל הבדיקות + מנה שקנית, אז מפסיקים גלולות ומנצלים את הווסת הראשונית הזאת לעשות פרופיל הורמונלי מלא וגם צילום רחם (באם הרופא ימליץ לך או שאת רוצה כדי להיות בטוחה שאין מכשול מכאני - שוב, לנצל עד תום כל שיחרור מכשפה). ואז קדימה להזרעה.
באם אין הריון - הבחירה בידייך. את יכולה לחזור לגלולות ולתת לגוף להירגע - כמה שצריך ואז להתחיל מחדש.

תראי, היום טפו טפו - אני בהחלט הולכת לעבודה גם בזמן ווסת. זה בעיקר תלוי בכמות הדימום. אם זו הצפה לא אלך אבל מבחינת כאבים, לשמחתי הניתוח והדיכויים עזרו לי בהפחתת הכאבים. כמו כן, אני לא בוחלת במשככים.
אצלי הסימן לבוא הווסת הוא כאב ראש שמתחיל יומיים שלושה קודם. כבר אז מתחילה עם משכך. כי כאב ראש מפריע לי ייותר לתפקד מאשר כאב בטן (הכאבים של היום..) וכך אני נכנסת לווסת כשאני על משככים קלים וכאבי הווסת עצמם פחותים מלכתחילה. אם בכל זאת הכאב עדיין שם, עוברת למשכך כבד יותר ומתדלקת לאורך כל היום.
אני אוותר על מפגשים חברתיים וכל תוכנית אחרת - אבל ללכת לעבודה - על זה לא אוותר גם במחיר הסתממות מינורית או כבדה. מסיימת ת'עבודה ומגיעה הבייתה ישר למיטה. נחה הרבה אחרי יום עבודה בזמן מחזור.
ואם הגוף צועק אנדו, כמו שהיה לי כשחזרתי לטיפולים לפני כמה חודשים - אז עצרתי, עליתי על דיכוי ארוך ונתתי לגוף להירגע.

שיהיה בהצלחה ודרך מהירה לידיים מלאות

liats80

New member
לא פשוט

למיטב ידיעתי אין כ"כ פתרון מהבחינה הזו שכשעושים טיפול אם הוא לא מצליח מקבלים מחזור.
אני כרגע (לאחר הניתוחים) מתפקדת במחזור בעזרת משככי כאבים כך שקשה לי לענות.
אולי המקרה שלך כגאי לשתף בעבודה ולהסביר את המצב.
התייעצת עם רופא אנדו או רק רופא פריון?
מה קורה מבחינת העבודה במחזור? כאבים משתקים? דימום מטורף? כלומר - מה מונע ממך לעבוד? - אולי יש משהו שאפשר לעשות על מנת להקל על הסימפטומים שמפריעים לך לעבוד.
בהצלחה!!

הבעיה זה הדימום

כשאני במחזור יש לי דימום מאוד חזק (יש לי אדנו ולא אנדו). אני לוקחת כל יום (!) 6 כדורים של הקספורון ו3 נקסין אבל עדיין אני באמת לא יכולה לצאת מהבית.
בעבודה יודעים ואני מאמינה שאני גם אעדכן אותם בטיפולים.
בעקרון בינתיים נפגשתי עם רופא פוריות, בשבוע הבא יש לי אולטרסאונד בתה"ש אצל ד"ר אייזנברג ורד ואח"כ פגישה עם סוריאנו לדבר עם ההריון ואז אני מניחה שאני אתקדם לצעד הבא.

tuli2210

New member
במקרה שלי זה הכאבים

שמונעים ממני לעבוד ביומיים או לפחות ביום הראשון של המחזור. בנוסף, אצלי הרופאים אמרו לעשות רצף נסיונות של 4 חודשים רצופים. אחרי חודשיים נהיה לי דלקת בבלוטת התריס, (שזה 3 מחזרים ברצף של 3 חודשים) הפסיקו אותי עד שתתאזן הבלוטה, ועכשיו רוצים שוב מההתחלה 3/4 חודשים. בגלל שלא היה רצף מספק של נסיונות. ככה שאני לא יכולה לברוח מהמחזורים כמו שפז אומרת. אם המחזור לא מפריע לכן לעבוד זה עולם אחר. איך מסבירים למנהלים שכל חודש הולכים להיעדר מהעבודה ליום /יומיים בעקבות מחזור כשנמצאים בתפקיד ניהולי חשוב. ...?

זואילי

New member
תראי

הרופאים אמרו לנסות 4 חודשים רצופים? מה ההסבר? מה נותן הרצף מבחינת העלייה בסיכויי ההצלחה? (מלבד לנסות 4 פעמים...).

מעולם לא שמעתי על הנחייה כזאת, אלא יותר ברמת - תנסו טבעי בבית כמה חודשים - שלושה ארבעה אבל בלי דגש על הרצף...

וכמובן - זכותך להחליט אם מתאים לך לתת ארבעה נסיונות ברצף או לא.

אני לא יכולה לדמיין את עצמי עם ארבעה סבבים ברצף. ואני באופן אישי לא אסכים לזה וכמובן שאעלה את הסייגים שלי בפני הרופאים, כי תמיד תימצא דרך ביניים מקובלת על 2 הצדדים.

אני חושבת, בעניין עבודה, שאם מדובר במקום בו את ותיקה, מוערכת והבוסים מפרגנים ותומכים - כדאי לשתף. ולשתף זה פשוט להסביר..
הבוס שלי יודע מה זה אנדומטריוזיס, מה זה בשבילי להיות במחזור, יודע מה זה אומר טיפולי פריון ויודע גם שיש לי שלל ביקורות ובדיקות כמעט בכל חודש.
כי שיתפתי אותו בהכל. ולכן - החיסורים שלי בכל חודש (ולא משנה מה הסיבה..) מתקבלים תמיד בהבנה ואף בדאגה כנה.

האם את יכולה גם לעבוד מהבית? לתת כמה שעות מהמיטה בימים האלה?
האם את יכולה להשלים את השעות כשאת חוזרת?

tuli2210

New member
במקרה שלי

אני עובדת שנה בתפקיד, ד"ר שיינמן אמר שבגלל שעשיתי הפסקה אחרי חודשיים רצופים עכשיו הוא רוצה שוב 3 חודשים רצופים. ורק אז נדבר על ניתוח או הפריה. חשוב הרצף. כך אמרה גם הרופאה ממרפאת פוריות. גם אני לא מבינה למה. יש לי תור למרפאת פוריות ואני אבדוק גם אתה. אני עושה הרבה שעות מעבר בעבודה שלי. אני תמיד בקונטרול גם עכשיו כשאני כל השבוע בחופש אני גם עובדת ודואגת שהכול יתנהל קשורה... אם זה יגיע למצב שאני אצטרך לספר אני אספר ואקווה לתגובה טובה.

זואילי

New member
באמת שלא מבינה

עדיין את חשיבות הרצף, בטח אם עושים מעקב זקיקים ודם ומתזמנים היטב את הביוץ וההזרעה.
אם תתחקרי אותם אז ספרי לנו שנחכים

העיקר שיהיה בהצלחה בכל התחומים!

liats80

New member
לא ברור גם לי למה צריך רצף

לא שמעתי על זה קודם.
אשמח לשמוע הסבר אם תקבלי כזה מהם.

tuli2210

New member
בתור הבא

אני אנסה לתחקר אותה קצת יותר- את הרופאת פוריות ואני אספר לכן.תודה

פז08

New member
האמת שאין לי מספיק נסיון או ידע בתחום לענות..

מניחה שליאת וזואילי יוכלו לענות יותר, כפי שכבר עשו......
לגבייך טולי- לא הבנתי- האם ד"ר שינמן מדבר על גלולות ברצף? או על מספר מחזורי טיפולים ברצף?

tuli2210

New member
אנחנו מדברות

על מחזורי טיפול. או במקרה שלי מעקב זקיקים ולבד ש.ב

למעלה