שאלת הרגעה....

אמרי22

New member
שאלת הרגעה....

בוקר טוב בנות,

אשמח להעזר בניסיונכן.
אני בשבוע 8 הריון שני שעבר בקלילות עם אחלה לידה.....
לפני חצי שנה בערך עברתי גרידה בשבוע 15 (עובר התאים לשבוע 13) כנראה דופק פסק ישר אחרי בדיקת השקיפות.
כשבאתי לרופאה שבוע שעבר לבדיקת הדופק היא אמרה לי שחבל שלא באתי אליה אחרי הגרידה כדי שנבדוק בדיקת קרישיות יתר.
ועכשיו זה כל מה שמעסיק אותי.
שאולי יש לי בעיה של קרישיות יתר וגם ההיריון הזה הולך להיגמר.
שאלתי היא - האם מישהי עברה הפסקת היריון (לאחר שלא היה דופק עוברי) ולא היה קשר לקרישיות יתר?
וסיימה הריון לאחר גרידה בידיים מלאה?

תודה מראש לעונות!

בדיקת קרישיות

בד"כ מקובל להפנות לבדיקת קרישיות יתר לאחר 3 הפלות (היריון כימי או הפסקת דופק או הפלה טבעית אחרת..).
היום יש רופאים שגם אחרי 2 ברצף, או לאחר הפסקת דופק בשבוע מאד מאד מתקדם, או כשיש עיכוב גדילה או כשיש היסטוריה של קרישייתיות במשפחה או בעבר, מפנים.
לפי מה שאת מתארת, הייתה לך הפלה אחת (ומאחלת לך שלא יהיו עוד) ולכן תמוה בעיני שהרופאה שלך הציעה דבר כזה כי לא היו מאשרים לך את הבדיקות בקופת חולים ופרטי זה עולה מעל 1000 ש"ח ולאחר הפלה אחת לא הייתי רצה לעשות.
-עינב- תקני אותי אם אני טועה-

לצערי הרבה נשים חוות הפסקת דופק אחת אב אח"כ יש להם היריונות תקינים ואין להם שום בעיה..
לכן, כרגע למרות החרדה, במקומך הייתי מנסה שלא לחשוב על עניין הקרישיות.

בהצלחה.

meytall0

New member
שלום לך
וברוכה הבאה

קודם כל, מחזיקה לך אצבעות שההריון הנוכחי יהיה תקין ובע"ה תזכי לחבוק תינוק/ת בריא/ה.
אם הבנתי נכון זהו הריון שלישי שלך- הראשון היה תקין ובשני הייתה גרידה?
מצטרפת לדעתה של תינוקי. מאוד ייתכן שאין קשר לבעיות קרישיות. לפעמים הדופק מפסיק מסיבות שאינן ידועות, לפעמים מקשר בחבל הטבור.
בכל מקרה, יש חלק מהבדיקות שניתן לעשות בהריון. אם הרופאה שלך גם ככה מפנה אותך- תעשי אותן.
שיהיה בהצלחה, ונשמח אם תעדכני.
מיטל

תלתלית3

New member
הי אמרי

פעם חברה אמרה לי כאשר בנה היה חולה,
יהיה לי מספיק זמן לדאוג אם וכאשר....
היום אני שמחה ומאושרת...
ממליצה לקחת את עצתה ולחשוב רק על הדבר הטוב והיפה שקורה לך,
צרי במחשבה שלך את מה שאת רוצה
סלקי מחשבות שאינן מקדמות אותך
באהבה והצלחה טליה