שאלת הרגלי אכילה

מאיו

New member
שאלת הרגלי אכילה

אצלנו בבית לא אוכלים ארוחות מול הטלוויזיה. סבתא דווקא מרשה כשהיא עושה בייבי סיטר. השאלה היא מה קורה כאשר כולנו אוכלים אצל סבתא - האם מתוקף היותנו שם, הוא אמור לאכול איתנו, או מתוקף היותו בטריטוריה של סבתא - הוא יאכל בסלון?

נעה גל

New member
בבית של סבתא עושים מה שסבתא

מרשה. הרי לא מדובר על משהו ששווה באמת להלחם עליו עם הסבתא. ילד מסוגל לדעת בקלות שבבית הזה מותר ובבית אחר אסור.

../images/Emo45.gif

בשביל מה יש מוסד ושמו "סבתא"?

רות1974

New member
אם כולם יושבים לאכול בשולחן, אין

שום סיבה שהוא יאכל בגפו בסלון. זה לא מנומס, זה לא מכובד וזה לא נותן כבוד לכם. כשאתם אצל סבתא וכל אימת שאתם נוכחים עמו, אתם דואגים לכך שנימוסי השולחן שלו יהיו מוקפדים בדיוק כמו בבית. כשהוא לבד עם סבתא, מצידכם שיאכל תלוי ע"ג אומגה. כך אני נוהגת.

ואז הארוחה כולה

עוברת כשנימת עוגמת נפש תלויה מעל השולחן
חבל"ז. לסבתות חוקים משלהן, ישוחררו הסבתות מכבלי חוקי ההורות.

הו לא!

אני מבקשת, כל מקרה לגופו. במקרה דנן שיאכל הילד בסלון, נשמע הגיוני. אצלינו הסבתה לימדה את הילד משחק: הוא כאילו ישן ואז באות כל מיני חיות ומשמיעות את קולותיהן (זה סבתא עושה) , והוא אמור לגרש אותן בזעף: "תילך מפה!!!!". אחרי שבוע כזה, הסבא עמד לסוע לחו"ל, ובעודו עומד בדלת עם מזוודה בדרכו לנתב"ג, עידו הביא עליו שאגה: "סבא, תילך מפה!!!" אפילו שזה מאוד הצחיק את כולם, אני עשיתי לסבתא שיחת חמות-כלה, שניגמרה בזה שאני לא מבינה כלום בסבתאות, אבל נפסיק עם המשחק הזה. חולה עליה. אבל לפעמים יש לי קשיים עם דברים שהיא עושה עם הילד, ובהחלט אפשר להגביל אותם, איפה שאני לא עומדת בזה.

קל לי להזדהות ../images/Emo13.gif

עם התסכול של סבתא שמלמדת ילד משהו הפוך מגישתי ו/או משהו ש"הכי שנאתי" אצלה כילדה....

או, שכאן זו חמותי.

וזה קצת אחרת. מבחינתה ילד זה פרויקט. כשהיא איתו, היא לא עושה שום דבר אחר. הטלביזיה פתוחה, תחובות לו תחת זרועותיו 2 בובות רכות, בחיתול תקוע לו זנב משרוך, על כל הגפיים מולבשות לו כפות-גרביים, שרשראות על הצוואר, דרמה, שירה, קוראת לו סיפור, וכל סוגי הצעצועים האפשריים פזורים על הרצפה, הכל בו זמנית. ואין רגע דל. אני לפעמים יוצאת מדעתי. הילד מקבל 100% תשומת לב שתלטנית, וזה לא היה מטריד אותי בכלל אם זה היה ביקור. היינו שם רוב החופשה, ולפעמים כבר יצא לי עשן מהאוזניים, שלא לדבר על כמה זמן לקח להרגיל את הילד מחדש לדוזות וזן אחר של תשומת לב.

maya100

New member
השאלה היא מה היא מרשה בבית שלה

האם היא מצפה שהוא יאכל לבד בסלון (כי היא מרשה אצליכם?) או שהיא רוצה שישב עם כולם ליד השולחן. מהיכרות עם כמה סבתות, התשובה ממש לא ברורה מאליו...

מאיו

New member
התשובה לא ברורה גם לסבתא ../images/Emo3.gif

כמה שהיא אוהבת את אור ומוכנה לתרום לנו שעות סבתא רבות, בעיקר עכשיו כשאני מתחילה לעבוד רחוק מהבית, אין לה עמדות ברורות בחינוך או כלפי כל נושא אחר. היא כמעט ולא עומדת על שלה. מוכנה לספוג כל דבר העיקר שיהיה שלום בית... כך שהאחריות על מה מותר ומה אסור מוטלת עלינו, ההורים. מאד התחברתי לתשובתה של רות
. כשהוא נמצא שם לבד- אין לי בעיה שיאכל איך שהוא רוצה, כי היא מרשה הכל. אבל כשאנחנו איתו זה כבר סיפור אחר.

למעלה