שאלת הצגות

ויקה1222

New member
שאלת הצגות

האם מישהי כאן לוקחת ילדים קטנים להצגות של "מבוגרים"?
אני רוצה לראות כמה הצגות, למשל סיראנו דה ברז'ראק או הקמצן של מולייר (משהו קליל יחסית) ואני רוצה לקחת את כל הילדים (15, 10, 8) כי לא בא לי להתפצל וגם זה יכול להיות נחמד להם. חברים שלי לוקחים את הבן שלהם בגיל 12 לכל ההצגות כולל דרמות כבדות, אבל בגלל שהקטן רק בן 8 חשבתי יותר לכיוון של קומדיות.
הלכנו כמה פעמים להצגות של אורנה פורת, אבל אני רוצה לקחת אותם להצגה שאני בעצמי איהנה לראות.
לדעתי כשמגדלים ילד שלישי, הוא ממילא נחשף להמון דברים שהגדול לא נחשף אליהם כשהיה קטן, אז לפחות שנהנה קצת.
למישהי יש ניסיון?

3תיתי

New member
יש לנו נסיון עם קונצרטים, לא הצגות

לקחנו מגיל מאד צעיר לקונצרטים "אמיתיים". לא מוסברים, לא קלילים. בלי ריקוד. ממש ל"מתקדמים". מה קרה? אף אחד לא מת מזה, אבל היו קונצרטים לפעמים בהרדמה כללית.

נטלי22

New member
היינו לאחרונה עם בת ה-8.5 שלנו

בהצגה "שני קונילמל" ובמחזמר "גברתי הנאווה". היא מאוד נהנתה בשניהם. לא יודעת אם הייתי הולכת על דברים הרבה יותר כבדים עבורה, אבל אני לא מכירה את האופי של בנכם. אולי תנסו פעם אחת ותראו איך הולך, ואז תחליטו לגבי ההמשך.

יווו החזרת אותי לילדות...
איפה מציג שני

קונילמל?

נטלי22

New member
אנחנו ראינו לפני מספר חודשים בהיכל התרבות

של פתח תקווה, אבל אני מניחה שזה רץ בכל הארץ. את קונילמל משחק יונתן פז בוגנים (אח של שירלי בוגנים), וזה מדהים איך הוא מצליח לשחק כ"כ טוב את הפיסח המכוער, כשהוא במציאות בחור כ"כ יפה...

תנסי לחפש בגוגל אולי תמצאי איפה זה מציג כרגע.

adif11

New member
אנחנו בקושי הולכים בעצמנו להצגות ומופעים

ובמעט שהולכים, כשמציעים לבנים להצטרף הם לא מעונינים (הצענו להם להצטרף לשלמה ארצי בקיסריה או למופע של שירי הביטלס
בזאפה ולא רצו) . כיף לכם שמסכימים לבוא אתכם

ויקה1222

New member
אנחנו עדיין בשלב

שבו אני מנחיתה דברים ואם מדובר בפעילות שנחשבת נחמדה (טיול לצפון, מסעדה ודברים כאלה) הם מסכימים. אני פשוט לא שואלת אלא מודיעה ובינתיים הולך לי

דף חדש4

New member
לדעתי- זה לא מוצלח

יש לי נסיון לא טוב עם זה. כשהבת שלי היתה קטנה, בת 10 אני חושבת, אמא שלי לקחה אותה למחזמר גברתי הנאוה- היא מאד סבלה.
אני זוכרת, כילדה, שהורים שלי לקחו אותי איתם לסרט שלא היה סרט ילדים- כי לא היתה בייבסיטר כנראה- זה זכור לי כטראומה.
היה לי משעמם, ראיתי סצינות עם אלימות ומין שלא הייתי צריכה לראות, לא יכולתי לעקוב אחרי העלילה- והיה ממש סיוט שזכור לי עד היום.
יש הבדל גדול בצרכים ובהבנה בין ילד בן 8 לילד בן 10 ובטח בין כל אחד מהם לבן ה 15.
כל שנה של התפתחות אצל ילד- זה המון זמן.
אולי יש הצגות שתוכלי לקחת את בני ה 10 ו ה 15 אבל לא יתאימו לבן ה 8. זה יכול אפילו להיות סבל עבורו.
לקחת את הילד איתך כי "ממילא בן הזקונים נחשף לכל מני דברים" או כי "אין לי כח להתפצל"- זה לא טיעון טוב כדי לקחת את כל הילדים איתך להצגה.
אין טעם ללכת לארוע משותף אם אינו מותאם לכולם ואם מתעקשים לעשות זאת- עדיף להתיישר לפי המכנה המשותף הנמוך ביותר
דהינו- הבן הצעיר ושהגדולים ישתעממו קצת מאשר ההפך- למשוך את הקטן למקום שלא מתאים לו- כי לגדולים יש יותר כלים להתמודד עם השעמום.
למשל- המחזמר צלילי המוזיקה או הסרט- פליסיטי או סרט מצויר אח

אימם

New member
שווה לנסות

יש לי נסיון עם סרטים (לא הצגות)
ההמלצות הם כלליות ואת מכירה את הילד שלך הכי טוב
כדי להחליט הוא עשוי להנות מהצגה X

viviane11

New member
מאוד תלוי בילדים עצמם...

לקחתי את הבנות כשהיו בנות 10 ו 8 לכנר על הגג.
הן ישבו מרותקות .
כוון שבדרך כלל המחיר יקר צריך לבדוק אם באמת יש סיכוי שיהנו

ויקה1222

New member
נראה לי שאנסה

משהו קליל כמו גבירתי הנאווה או הקמצן של מולייר. זה לא שאין לי כוח להתפצל ואני לא עושה את זה כי אין לי עם מי להשאיר אותם, להפך הקטנים ישמחו להישאר בבית ולבהות בטלוויזיה, פשוט התחלתי לחשוב שהם עשויים לקבל מזה משהו חיובי גם אם לא ייהנו מאוד או אפילו ישתעממו. לא הייתי חושבת לקחת את הגדול בגיל שמונה להצגה "אמיתית", מצד שני , גם לא הייתי לוקחת אותו לסרטים כמו "פארק היורה" או "חיי פיי" ואלה סרטים שכן לקחתי את הקטנים אליהם לפני כמה חודשים.
זה אכן תלוי בילדים וחוץ מזה על הגדול גוננתי יותר.
מעניין שלקחתי אותם לפארק היורה בלי לחשוב פעמיים, ואילו להצגה אני חוששת יותר לקחת.

דף חדש4

New member
יש לי רעיון בשבילך

קחי אותם למופע שאין בו עלילה שצריך לעקוב אחריה. למשל- הופעה של שלמה ארצי (
או שרית חדד?)
בלט על הקרח, המקהלה של הצבא האדום
מיומנה, ריקודים איריים, ריקודיים מגרוזיה....
כל אחד מאלה.
ופה יש לי זכרונות מוצלחים- לקחתי את הילדים בגילאים שונים למופע WOW באילת וכולם נהנו. מגדול עד קטן.

לגבירתי הנאוה לקחתי את הבת שלי, וגם

לקזבלן. שתיהן ארוכות מאוד מאוד. ארוכות מדי גם בשבילי. יחד עם זאת, בגבירתי הנאוה היא נהנתה מאוד. מקזבלן הרבה פחות, למרות שהכירה את הסרט.

אני את בת ה- 13 שלי לוקחת להצגות של "גדולים"

אבל לא הכבדות, ועושה הכנה משמעותית.
את בן ה- 9 לא הייתי חושבת לקחת. ממש לא מתאים.
אגב, אני מהצגותיה של אורנה פורת נהנית מאוד גם בעצמי כשהולכת איתם.

חני בו

New member
ההצגות של אורנה פורת מעולות

שנים הייתי רכזת סל תרבות בבי"ס, נהנתי מאד כל פעם לנסוע עד לנוה צדק ולראות את ההצגות (למרות הפקקים המעצבנים)

למעלה