שאלת הפמניזם

the new L

New member
זה לא בעייתי בכלל

מה שמסרס הוא בדיוק למנוע ממנה לעשות דברים שהיא אוהבת כי "זה מסרס".

טלטוש

New member
במלה אחת לא, בשתי מילים ממש לא

לדעתי ההעדפות מולדות יש לי בת ובן. את הילדה בשנתיים הראשון לחייה, התעקשתי לקנות לה בגדים בצבעים נייטרליים, היא לא לבשה כמעט ורוד, לילך ועוד, מלבד בגדים שקבלנו במתנה. התעקשתי שלא יהיו לה ברביות קניתי לה משחקים של בובות כמו גם מכוניות מכל הסוגים. הבן שלי נולד לבית שבו היו גם בובות וגם מכוניות. בגלל שהוא בן שני אז הלבשתי אותו גם בבגדים של הבת שלפעמים היו גם ורודים (אלו שקבלנו במתנה...). השמיכמיך של הבן, היתה בצבע ורוד. חייבת לציין שמלבד השפעת הבית יש גם את השפעת החוץ, גן ילדים, חברים וכו'. היום הילדה בת 6 הילד בן 3 ומה יצא מכל הטרחה הזאת? הילדה מתה על ברביות - משחקת המון במשחקי בנות, מתעקשת ללבוש רק בגדים שיש בהם נסיכות פיות והמון ורוד. הבן - משחק אמנם עם בובות אבל מגיל צעיר הראה נטיה למכוניות, למשחקים עם כח והרבה כח, והוא להבדיל מכל בני הבית, מתעקש לראות בטלויזיה כדורגל. עכשיו תעני את אם זה מולד או נרכש.

אני חושבת שהתנהגות היא מולדת. בנות באופן טבעי

תאהבנה יותר לשחק במשחקי בנות. בנים יאהבו יותר מכוניות. טרקטורים וכו'. זה לא ענין של חינוך זה ההבדל בין המינים שהוא לא רק במבנה פיזיולוגי אלא גם נפשי מנטלי.

ממש לא יגרום לה בעיות,

יש ספרטי בנות וספרי בנות ולבוש של בנות ובילוי של בנות כמו שיש את אותו דבר לבנים. כוורת בסרט - שלא ראיתי- דווקא לא נתפס אצלי כסרט בנות אלא סרט לכולם. סרט בנות הוא זה שמדבר על עולמן של בנות . הבן שלי מאוד אוהב דברי בנות - הוא כל הזמן אומר שכשהוא יהיה גדול הוא יהיה בת ונקנה לו בגד גוף ורוד עם חצאית. מצד שני הוא משחק ברובוטים ומכוניות ובכלים של בנאים ונגרים. הרעיון הוא להראות להם את כל האופציות ושהם יבחרו . ונכון שהייתי מתפעלת אם ביום הולדת שאליו הוזמנו רק בנות ילמדו את הבנות להכין שרפרף מעץ ולא קופסאת תכשיטים אבל זה כל כך זניח בעיני כמשהו שישפיע על החיים שלה בעתיד.

למעלה