שאלת הפיצוי

sam222

New member
שאלת הפיצוי

לפי בקשתו והמלצתו של מנהל הפורום אני מפנה שאלה זו: שני שותפים בעסק אחד בעל 70% מהההון והשני בעל 30% מהמניות החליטו לפרק את השותפות בינהם. במסגרת הסכם הבוררות חתמו הסכם לפיו המועד הקובע לחישוב שווי החברה נקבע לסוף שנת 2000 .כמו כן קבע הסכם הבוררות כי השותף הבכיר ירכוש את חלקו של השותף הזוטר.עוד קודם לתחילת הבוררות היו צווי פינוי מנדלן הנמצא בבעלותו של השותף הבכיר ממנה פועל העסק. במהלך הבוררות שעדיין לא הסתיימה התקבלו צווי הפינוי ובינהם הסכם עם העירייה למתן פיצוי לחברה המפעילה לפינוי הפעילות שלה ממקום המגורים למקום חילופי. הפיצוי ניתן במסגרת הסכם הפשרה שאלתי: 1.האם זכאי השותף הזוטר להנות מהחלק היחסי בפיצוי הפינוי. 2.האם העובדה כי ההסכם בין הצדדים קבע את המועד הקובע לסוף שנת 2000 משנה משהו מהעובדה כי הבוררות לא הסתיימה ולא נתקבל פסק בורר שהוא חלוט על ידי בית המשפט המחוזי. 3. לצורך סיעור המוחות של הפורום ניקח בחשבון שאילו השותפות הייתה ממשיכה מי היה זכאי לתשלום הפיצוי בגין הוצאות הפיצוי הפירמה או בעל הנכס? אודה לכם באם תשלחו לי גם בדואר אלקטורני את תשובתכם ובאם יש בידכם אסמכתאות או פסקי דין בנושא [email protected]

פיצויי פינוי ...

לא ביקשתי אלא הצעתי לך להעלות את השאלה בפורום ... כי איני עונה לשאלות פרטיות במייל. השאלה נראית לי יותר משפטית מאשר נדל"נית אבל אנסה להביע את דעתי הלא מלומדת ביחס למספר נקודות ... 1) אם הסכם הפיצוי עם העיריה נחתם לפני תום הבוררות, למה שהנושא לא ידון כחלק מהבוררות? 2) מדבריך לא ברור מתי התקבל הפיצוי, אך אם ההסכם בין הצדדים קבע את המועד הקובע לסוף שנת 2000, ללא התייחסות לתקבולים עתידיים, והפיצוי התקבל לאחר מועד זה - איני רואה איזה זכויות יש לזוטר. 3) "שכחת" לציין כי בנוסף לפיצוי התקבלה קרקע חליפית והפיצוי הכספי ניתן כנראה עבור הוצאות בפועל של העתקת מקום הפעילות של החברה ... האם השוטף הזוטר שרוצה לקבל את חלקו בפיצוי גם רוצה לשלם את חלקו בהעתקת הפעילות? מהנ"ל ... מבלי להתעמק במסמכים (הסכם הבוררות והסכם הפיצוי) על פניו נראה לי שאין לשותף הזוטר בסיס מספיק לתבוע את חלקו בפיצוי. אבל - איני סבור כי פורום הינו הכתובת לשאלה כזאת, עליך לפנות עם כל המסמכים ליעוץ משפטי מסודר.

למעלה