שאלת הפוך על הפוך - -

שאלת הפוך על הפוך - -

סתם חשבתי לי והחלטתי לשאול כאן אם רטלין מסייע בריכוז האם זה אומר שיש בעית קשב (ברור לי שזה לא בדיקה במקום אבחון אבל האם זה אומר משהו?)

ז"א כוונתי :

האם זה אומר שקיימת בעיה נוירולוגית ולא שיש תופעות של בעית קשב הנלוות אולי לכל מיני בעיות אחרות?

שש שבע

New member
הפרעת קשב, היא הפרעה נוירולוגית

ואם ריטלין עוזר, מסתמא יש הפרעת קשב.\ השאלה מי נתן לך ריטלין לפני שבירר מה הבעיה? ברור שזה לא הסדר הנכון לאבחן .

amni

New member
העובדה שריטלין עוזר אינה הוכחה

לנחיצותו. כל הסמים הממריצים (הידועים שבהם הם ניקוטין, קוקאין , ריטלין ואמפתמינים) משפרים את הריכוז גם לאנשים שמסוגלים לתפקד בלעדיהם. הסמים הממריצים משפרים בדרך כלל את כושר הריכוז של כל אדם בין אם הוא זקוק להם ובין אם לאוו. זו גם הסיבה שסטודנטים ללא בעיות ריכוז שרוצים להצליח בבחינות לוקחים סם ממריץ כזה או אחר לפני הבחינה (אני רואה בכך סוג של רמאות).

b a r b a i m a

New member
amni אל תפתח לנו פה שוב תיבת

פנדורה... סמים, ממריצים... לא בבית ספרנו!!! הילדים שלנו זקוקים לריטלין לא כדי להיות ב-high אלא כדי לתפקד ביום יום.(תקרא כתבה ב-ynet על הילד שההורים מסרבים לתת לו ריטלין והוא מושהה מבית הספר עקב תקריות של אלימות...) הילדים שלנו שמקבלים ריטלין-זה לא כי אנחנו נהנים "לסמם" אותם ולתת להם "ממריצים". יש לנו מספיק קושי בחיי היום יום ומספיק התלבטויות בחיים + הקושי שיש לנו להתמודד ביום יום עם הילדים שלנו ובכלל להיות הורים - אז שבענו מכמוך שטוענים שאנחנו מסממים את הילדים שלנו. מצטערת על ההתפרצות אבל נמאס לי!

לא נכון!!! והנה ציטוט:

מתוך הספר "מריטת עצבים" של ד"ר האלוול וד"ר רייטי "קוקאין, למשל. קוקאין שייך לסוג סמים שאנו קוראים להם ממריצים. ריטלין, שהוא אחת התרופות המקובלות לטיפול בהפרעת קשב הינו ממריץ אף הוא. מרבית האנשים חשים פרץ של אנרגיה בלתי ממוקדת כאשר הם לוקחים קוקאין, אך אנשים הסובלים מהפרעת קשב חשים ממוקדים כאשר הם משתמשים בקוקאין כפי שקורה כאשר הם לוקחים ריטלין. במקום להתעורר הם חשים לפתע שדעתם צלולה והם מסוגלים להתרכז. כאשר אנשים שאינם יודעים שיש להם הפרע קשב נתקלים בקוקאין, הסם נראה להם כתרופה היות שהוא מקל על תסמיני הפרעת הקשב שלהם,...."

למען הסדר הטוב, הקטע הזה נלקח

מפרק בספר העוסק בהפרעת קשב לא מטופלת שיכולה להוביל להתמכרות לסמים היות וקוקאין ממכר אך ריטלין לא!

למעלה