שאלת המליון דולר

תשובת השקל

בראש ובראשונה יש לשאול אם ניתן להפטר מהפיברומיאלגיה לגמרי. על פי התשובות שאני קבלתי, לרוב לא. יש מצבים שהסמפטומים נעלמים כמעט לחלוטין ונדמה שהנה חלפה לה התסמונת , אך היא בכל זאת מקננת לה ובתנאים מסויימים הסמפטומים יפרצו שנית.

dorgad

New member
מצטרפת לדעתה של ניצת הוורד../images/Emo20.gif

ושאלתך מעלה בי תהייה: במאמרים בנושא מדובר על טווח גילים של 20-60 לחולי פיברו'. כיום ידוע שיש גם צעירים יותר שמאובחנים בתסמונת. מה קורה אחרי 60? מישהי יודעת? דור

linar1

New member
למיטב ידעתי, הקיטלוג../images/Emo63.gifמתייחס

לגבולות הגיל הממוצע שבו ידוע על התפרצות המחלה. אז ברור שיש סטיות. ומאחר דיברנו על הגישה בהומור לעניין המחלה ואומנם זה הומור שחור - אז הגבולות יורחבו, כמו שגיל הפרישה הועלה בגלל אריכות ימים.

B Positive

New member
אחרי 60... שאלה מעניינת!

תמיד סברתי שזה טווח הגילאים בו המחלה פורצת... אני מאמינה שמן הסתם ההתייחסות אחרי גיל 60 והאיבחון הוא קצת יותר בעייתי מאחר והנטייה תיהייה לייחס את הבעיות לגיל.

danidanidin

New member
מעל גיל שישים

הציצו בסקר שלמעלה. אם נכון הוא, אזי ישנם חולים מעל גיל זה. כל טוב, דני

dorgad

New member
היבטתי בתוצאות הסקר - נראות לי...

בעייתיות. למשל: השתתפו בו 12 גברים מעל גיל 70, מול אישה אחת. מה זה אומר? שיותר גברים בני 70+ ענו לסקר כחולים בתסמונת, או אולי שבני 70+ נכנסים לפורום הזה יותר מבנות 70 +?. התוצאה הזו בוודאי חורגת באופן קיצוני מהנתונים הסטטיסטיים לגבי שיעורי גברים חולים בתסמונות, בהשוואה לנשים. דור

engel34

New member
זה לא מדגם לא מייצג

המדגם של החולות והחולים אינו מייצג מאחר ולא כל חולי/חולות פיברו נכנסים למחשב לכן התוצאות במידה מסויימת מוטות ולכן יש לקחת את הממצאים בערבון מוגבל. כמו כן קחו בחשבון שיכולים אנשים לתת תת דווח או עודף דווח

linar1

New member
נראה שאין לסמוך על הנתונים../images/Emo10.gif

כיוון, הם אינם מבוססים על פי רישום ממשרד הפנים
. זה משהו שלא ממש משקף את המציאות - אנשים רושמים מה שעולה בדעתם.

IRISEL2

New member
היי דליה, בנושא שאלת מיליון הדולר..

ללא טיפול? לדעתי למה את קוראת טיפול...יש לשנות את כל צורת החיים שלנו. אנו פשוט חיים לא נכון.נושמים אויר מזוהם, אוכלים לא נכון, חושבים בצורה לא רציונאלית, כל ההתיחסות לחיים עקומה. הכל תחת לחץ, ללא שליטה, מאוד טעון!לכן יש לזהות הגורם. הגורם שונה מאדם לאדם. אצל כל אחד הטריגר שונה. כשמאתרים את הטריגר, ויודעים איך לווסתו ואיך ללמוד לחיות איתו, בשילוב של תזונה נכונה והתאמת ויטמינים לחיזוק, וראייה נכונה לחיים כלומר להוריד מהלך, להיות יותר רגועים, פחות לחוצים, להתחיל לחיות פשוט נכון. חיים בריאים תרתי משמע. כל הבעיה שלנו היא שאנו חיים לא נכון! הבעיה שקשה לנו לחיות חיים בריאים זה מתחיל אם תזונה לקויה, ממשיך בשינה לא בריאה, ובחיים לא מסודרים. אין אפס, פשוט לחיות נכון כמו שהסבתות אומרות! אין קיצורי דרך. חשוב לשלב גם פעילות גופנית מבוקרת ע"י רופא מתמחה שמכיר את הבעיה. דובר פה רבות על "פילטיס" אני בעד, אבל במידה, לא להשתולל, וצריך לדעת גם על איזה תרגילים להתמקד, כדי לא לגרום נזק. דליה אני חולה במחלה כבר 13 שנה. הכל מתחיל ונגמר בצורת החיים שלנו. אם היינו מתחזקים את הגוף נכון, לא היינו נופלים. ואני מדברת מניסיון אישי, מהחיים. אי אפשר למכור לי לוקשים! אין קיצורי דרך! יש לשנות את הגישה לחים מהיסוד! לכן אני חוזרת, יש למצוא את הגורם, לטפל בו ולשקם את הגוף שלנו בתזונה נכונה, פעילות גופנית, תוספי ויטמינים , אם יש חוסר...חייבים לתת לנפש שלנו מנוחה, מספיק לאמלל אותה. כנראה שהלכנו לאיבוד ופשוט שכחנו איך חיים נכון וזאת הבעיה. מקווה שנתתי תשובה ממצה, ואם עזרתי אפילו לאחד דיינו. בריאות טובה לכל חברי הפורום, איריסל'.

למעלה