שאלת המליון דולר

Danny Gilad

New member
שאלת המליון דולר

למה לגייז קשה יותר ביחס לסטרייטים למצוא ולהשיג קשר ואהבה וכ''ו לעומת סכס מזדמן על אף שאיפה מוצהרמ לזוגיות

אתם חיים בסרט ורוד

זה עובדתי.
ולא, לא עשיתי מחקר בנושא,
אבל בוא נעשה משהו כזה,
תנסה על רגל אחת למנות את הזגות הסטרייטים שאתה מכיר,
וכנ"ל לגבי הומואים.

חלאס עם ההתגוננות המוזרה הזו,
זה ככה, אין מה לעשות.

ItsikH

Member
בחשבון לא הייתי סומך עליך, לא כל שכן בסטטיסטיקה או במחקר מדעי. זה לא ממש מסובך:
נישואים זה לא רק ענין לאהבה. נסה לספור לא את הזוגות הנשואים, אלא את אלו שעדיין אוהבים אחרי 20 שנה (או שאהבו בכלל אי פעם). קצת קשה לספור את זה... אבל אצל סטרייטים נישואים הם אילוץ שלא קל למי שלא מעונין להשתחרר ממנו, ומנגד הם לרוב פתרון נוח - כמעט בלתי נמנע - להתמודדות עם קשיי החיים. וכשיש ילדים אז ודאי שלא מפרקים את החבילה...
אני מכיר הרבה זוגות הומואים, גם לי היתה זוגיות ארוכה (11 שנים זה זמן מכובד גם לנישואים). כשאין הכח המאלץ הזה, כשמתרחקים - נפרדים. יש מי שאומר שזה דווקא לטובה ועדיף שכך - גם לזוגות נשואים, שלא יכולים לעשות זאת - אני דווקא לא בטוח שכך, אבל זה מה שקורה לרוב. ד"א אני מכיר אפילו מקרה מקביל לאילוץ הסטרייטי - זוג שהיו רוצים להפרד (ואחרי הרבה יותר מ-11 שנים...) אבל יש ילד בתמונה, אז הם נשארים יחד.

דוד שלי התחתן עם אשתו כי היא רצתה - הוא לא - והוא המשיך לזיין מהצד כל מי שעברה בסביבה. ממספר הזוגות הנשואים הסטרייטים אינך יכול ללמוד דבר על אלו מהם שבאמת מקיים את האידאל הזוגי שאנחנו מפנטזים.

זוג חברים טובים שלי, אני מכיר מיום שהכירו, כבר 30 שנה. זוג חברים משותפים נוסף, זמן דומה (25 כמדומני), ואני מכיר עוד רבים אחרים.

הסיבה שאתה מכיר כל כך מעט זוגות היא שרובם, ברגע שמצאו את שחפשו בזוגיות, נוטשים את חיי הקהילה - הם ממעטים לבקר ב"מקומות הבילוי" וממש כמו זוגות סטרייטים נשואים, בוחרים לבלות בחברת זוגות אחרים. הם לא מחפשים יותר.

טוב.. משום מה ירדת לפסים אישיים, בכל מקרה

לא ארד לרמתך,
אתייחס רק לתוכן ההודעה שלך.

כשאני מדבר על משהו, אני מדבר על כלל, וגם במקרה הזה.
זה שאמרתי שיש מעט זוגות הומואים, באופן יחסי לזוגות סטרייטים,
זה לא אומר שאין זוגות של סטרייטים שלא טוב להם בחיים\ממורמרים, ודאי שזה יכול לקרות, אבל.. נחש מה.. זה לא האישיו פה, האישיו הוא מספרים, לא איכות חיים.

מאידך גיסא, יש מצב גם של זוגות של הומואים שהם מאושרים עד הגג, עד סוף חייהם, אז.. שוב, דיברתי על הרוב.

בכלליות, פספסת לגמרי את הכוונה שלי בהודעה, והלכת לכיוון אחר.
אני מדבר על מספרים אחי, מספרים.
אחרי שנגיע (אם נגיע) לעמק השווה לגבי מספרים, נוכל לדון באיכות חייהם של זוגות סטרייטים, נשואים\לא נשואים.

ומבחינת מספרים, צריך להיות.. אממ.. אני באמת לא יודע מה המילה המתאימה, וגם אם אני יודע, אשמור אותה לעצמי,
בשביל לחשוב שיש זוגות של הומואים באופן שווה (באחוזים, כמובן) לאלו של הסטרייטים.

אגב, הטענה הזאתי של "הזוגות התמסדו ולכן כבר לא תראה אותם במקומות של הומואים", מופרכת מאודדד לדעתי.

אחלה תירוץ, פשוט לא אמין.. מצטער..

רואים על פני השטח, מעט מאוד זוגות של הומואים,
ושוב, אם תואיל נא להתמקד במה שאמרתי,
מ.ס.פ.ר.י.ם,
תיטיב לראות שמס' הזוגות הסטרייטים הקיימים (בין אם טוב להם, ובין אם לא! זה נושא אחר לגמרי!) הוא לאין ערוך יותר ממספר הזוגות של ההומואים.

בתקווה, שהפעם תבין את כוונתי, ולא תזלוג לכיוון שדן באיכות חיים..

ItsikH

Member
לא פסים אישיים, אתה מדבר על מספרים ואין לך שמץ נתונים להתבסס עליהם - כי אין, יש רק תחושות בטן שנובעות מהיכרותך עם סביבתך הקרובה, והסברתי - ראשית מה הכח שמחזיק זוגות סטרייטים יחד יותר שנים (לא קשור כלל לנטיה המינית עצמה או לתכונות נלוות, וגם לא ליכולות רגשיות אחרות ובטח שלא לאהבה - כח חברתי נטו), ומנגד, מדוע אינך רואה את הזוגות הקיימים והם רבים יותר ממה שנדמה לך, הרבה יותר. כל זה לא אומר בהכרח שהמספרים אחרים ממה שטענת, אלא רק שאין לך שום דרך לדעת מהם המספרים האלו.

כמה מבין הזוגות ההומואים שחיים יחד שנים טורחים להתחתן? בודדים, מפני שזו טרחה גדולה ועלות גבוהה (בעיקר הנסיעה לקנדה), ובניגוד לזוג הסטרייטי, מקבלים רק נייר בתמורה (אין שום זכות נלווית לכך, זה אינו סטטוס מוכר ע"י המדינה). לכן אינך יכול לדבר על מספרים בדוקים כלל, כי אין סטטיסטיקה כזו. אלו שאתה רואה הם הבודדים שממשיכים לחפש....

ועוד הערה - לרוב חבריי בני גילי בקהילה יש ילדים, אם בזוגיות ואם לבד. האם זה נתון מספרי שאני יכול להתבסס עליו? לא, אין סטטיסטיקה כזו, יש רק התרשמות אישית, אלו החברים שלי, לא מדגם מייצג.

ADAM196

New member
סליחה שאני מתערב..

אבל .. אני חייב להגיד שגם אני חשבתי כמו "לחייך תמיד".. חייתי במרכז.. אני צעיר.. אני יוצא לבלות ובאמת שלא ראיתי סביבי יותר מידי זוגות ..וחייתי במחשבה שזוגיות של הומואים זה משהו די נדיר..
ואז ממש לאחרונה עברתי לרעננה בגלל העבודה..ועברתי לשכונה חדשה .כמה בניינים ובמרכז פארק גדול. מאוד משפחתית .. .. ואני רציני.. רק בבניין שלי.. יש 3 זוגות..חד מיניים.. זוג גברים מבוגר.. הכי חמודים.. זוג צעיר בערך תחילת 30 שלהם עם תאומות.. וזוג נשים..עם ילד. והייתי בשוק...
ואני רואה אותם בפארק עם הילדים.. חוגים.. וכו
ויצא לי לדבר עם הזוג הצעיר עם התאומות.. ודיברנו .. והייתי ממש סקרן לשאול אותם.. מה הם חושבים על הנושא הזה... והם אמרו לי שהם היו גרים בתל אביב.. ואחרי זוגיות של 6 שנים .. הם רצו ילדים ורצו להתמסד במקום אחר רחוק מכול המסיבות ...שיתאים לילדים ושלבלות כול לילה לא היה עדיפות ראשונה. ומתי שיוצא להם הם מבלים ערב בתל אביב עם חברים..
וזה שינה פשט את כול ההשקפה שלי לגביי הנושא.. וזה רק בבניין שלי.. יש כול כך הרבה משפחות(רעננה זה המקום!!)
וזה פשוט לא אנשים שאני רואה שאני יוצא לבלות בתל אביב .. אז אני מבין מאיפה מחשבות כאלו יכולות לבוא. אבל ממה שאני חווה כרגע .. זאת פשוט לא המציאות יש כול כך הרבה זוגות בזוגיות .. עם ילדים.. ונראים מאושרים ושמחים...וזה נתן לי המון תקווה ..
שזה קיים .. פשוט אולי לא בלב תל אביב כול כך..

Uri04

New member
יש גייז ברעננה? הדתיים לא טרפו אותם?

אז למה כל כך מעט באו לאירוע הגאווה ברעננה לפני חודשיים?

makel1

New member
שוב, כמו שאיציק אמר בצורה מדויקת לחלוטין

מקומות הבילוי שיצאת אליהם היו ״מכוונים״ בעיקר לרווקים. הרבה זוגות מעדיפים בילוי סולידי על פני מסיבות ופאבים. צא למסיבות של סטרייטים ותגיד לי אם התחושה שלך היא שאתה מוקף בזוגות או ברווקים רעבי מין. לפני שבועיים הייתי בפאב של סטרייטים ולא מצאתי זוג אחד מסביבי (אלא אם הצליח להסתיר את זה היטב). מכאן אני צריך להכליל שאצל סטרייטים אין זוגיות?
מה שכן, מאוד נעים לשמוע על הזוגות החד מיניים..

איך אתה יודע את צבע הסרט שלי?

זה לא ירידה לגופו של משיב? ואתה התלוננת על התשובה של איציק, בטרם תשפוט, תבקר ותעיר, קשוט עצמך תחילה.

מחיי הארוכים מאוד הדבר הראשון שלא עשית זה לבדוק את הפרופורציה בין כמות הסטרייטים לכמות ההומואים, ואז לערוך מחדש את הנתונים על פי. סטטיסטיקה וחשבון פשוט.

אין לך צל של מושג על כמות הזוגות ההומוסקסואלים ככל הנראה, אפילו אני, רחוק מ"הקהילה" מכיר זוגות רבים [אחד גר בבנין שלנו, שני גר בבנין ממול, עוד שלושה מסתובבים ברחובות עירי, כך שהניסיון האישי שלי מראה אחרת].

הניסוח של הטענה היה מוגזם, פרובוקטיבי בכוונה וככזה הוא קיבל תשובה מתאימה.

ומי שמחייך באופן תמידי מעיר על סרט ורוד? [לא יכולתי להתאפק, בחיי
]

כתבתי לך תגובה ארוכה

ומפורטת, אבל נמחק לי מה שכתבתי בעע

טוב, אני אכתוב שוב בתמצות,
לא מסכים איתך.

אגב, לא הבנתי תקטע של החיוך הורוד................

תלוי איך אתה מאפיין הומו

אני למשל חושב שהומו לא צריך להיות בזוגיות (משהו חזר תכלית כשמדובר בזוג אונרי) גם מפני שאז ההגדרה של הומו מסתכמת בהעדפה המינית בלבד

Danny Gilad

New member
תשובה 2

ההגדרה העדכנית מודרנית היא כיום גבר בעל זהות מגדרית זכר שנמשך רק לגברים דומים מיום הוולדו ועד מותו גם בפנטזיות

ItsikH

Member
1. אם כבר אז הפוך 2. זה בשם עצמך, לא בשם כולם אדם בקושי יודע מה נכון בשבילו, מה אחרים צריכים - הם אלו שיודעים, אם בכלל.

אחרים יודעים מה נכון לפי אחרים

כי בעצמם אין להם מושג או שהם מפחדים לחשוב
לכן ממציאים קבוצות ...זה בהקשר לדיון על הדובים במלבורן

ואיציק סליחה, הורדתי את המטען אצל דני למטה...פשוט הוא עצבן אותי יותר

Danny Gilad

New member
תשובה

אני חושב שאכן זו רק העדפה מינית כי התשוקות והרגשות זהים; הדבר היחיד הוא שזוג חד מיני לא יכול להביא ילדים וגם ההיסטוריון החברתי פוקו חשב שהבעיה של החברה בתחום מתחילה בטעות של להתייחס באורח שונה לדבר שאינו בהכרח שונה ביסודו. הכמיהה לאהבה ולמונוגמיה אינה תלויה בהעדפה מינית; בשני המקרים מדובר ברצון להגיע לסיפוק עם יצור אנושי שנמשכים אליו כמו שיש סטרייטים שמה שעושה להם את זה אישה שמנה או עם חזה גדול שז פה זה זין גדול או משהו אחר. דרך אגב אני בי ולא הרגשתי שום הבדל כאילו לא עולם אחר. ותזכור שיש סטרייטים שלא מתגרים מזין אומגבר בכלל אבל אוהבים להכניס משהו לישבן

למעלה