שאלת המינון

Narciss

New member
שאלת המינון

אני אדריכל צעיר שסיים לפני שנה את לימודיו פה בארץ לתואר ראשון ומנסה לתקוף את השאלת איך אפשר ללמוד בחול לתואר שני- ספציפית ארה"ב (ניו יורק או קיימברידג')
השאלה הכי מטרידה אותי היא איך מממנים את העניין!? ממה שידוע לי ...במידה ואתה מוצלח מאוד עם ציונים טובים וכו וכו ניתן גם ללא פיננסל אייד לקבל מלגה אפילו מלאה שמכסה את השכר לימוד (שזה חוסך 40,000 דולר בשנה ) אבל המחייה עשויה היא בין 2000 ל 2500 דולר בחודש, 10,000 שקל,, כמעט פי שתיים ממשכורתי במשרה מלאה כמתחיל בתחום בארץ.\
איך אפשר לשרוד לימודים במשרה מלאה וללא ממש יכולת עבודה על ויזת סטודנט, את הדבר הזה?
האם באמת האפשרות חסומה למי שהוריו לא מסוגלים לעזור ב1500 דולר בחודש לא משנה כמה מוצלח הוא?!

איך אתם מממנים או מתכוונים לממן את הלימודים שלכם בחול?
(הלוואות במקרה שלי הן לא אופציה מכיוון שתואר שני אינו מעלה את השכר, מה שאומר שלא יהיה לי אופציה להחזיר הלוואות מסוג זה במשך 10 השנים הקרובות)

d a p h n a

New member
רוב מי שנמצא כאן ולומד בארה"ב

לומד לדוקטורט, מה שפותר את בעית המימון בגלל שבדוקטורט בארה"ב מקבלים על פי רוב גם מלגה מלאה וגם מלגת מחייה.

לתואר שני המצב הרבה יותר קשה, כי יש הרבה פחות מלגות, ובדרך כלל הן אכן לא מכסות גם מחייה. אין כאן ממש פתרונות קסם. או שצריך לקחת הלוואה, או שצריך לעבוד הרבה זמן לפני הלימודים כדי לחסוך כסף בשביל זה.

Narciss

New member
מימון של מחייה הוא לא באמת דבר אפשרי

מחיית שנת לימודים עומדת על 100,000 שקל. מה שלאזרח הפשוט יקח איזה ארבע שנים לחסוך תוך חיים ללא הוצאות מעבר למחייה קיומית, ואז תגיע לתואר שני זקן כמתושלח ללמוד עם אנשים צעירים שנתברכו במקום לידתם. העולם באמת כזה עצוב?
האם יש מקומות בעולם שנדיבים יותר מבחינת נתינת מלגת מחייה אולי לסטודנט הזר?

d a p h n a

New member
קודם כל, על ויזת סטודנט כן אפשר לעבוד חלקית

כלומר, אפשר לעבוד עד 20 שעות בשבוע, בקמפוס בלבד בשנה הראשונה, ובשנה השנייה אפשר לקבל אישור לעבוד מחוץ לקמפוס בעבודה שקשורה ללימודים. זה יכול אולי לעזור חלקית עם המימון.

אגב, רק כדי לתת לך סדר גודל, מלגת מחייה סטנדרטית של דוקטורנט בארה"ב עומדת על כ-20K דולר בשנה, שהם כ-80K ש"ח.

בעקרון, לפחות בארה"ב, ההנחה היא בדרך כלל שתואר שני, במיוחד תואר שני מקצועי, מגדיל את פוטנציאל ההשתכרות שלך, ולכן שזה משהו שאנשים מוכנים להשקיע בו כסף (לקחת עבורו הלוואות וכו'). זו הסיבה שקשה לקבל מלגות בכלל ומלגות מחייה בפרט ללימודי תואר שני. לא שבלתי אפשרי, אבל קשה. זה אגב נכון לא רק לסטודנטים זרים, אלא לסטודנטים בכלל. גם לאמריקאים די קשה לקבל מלגות לתואר שני.
אני לא יודעת על מקומות שיותר נדיבים בהקשר הזה מאשר ארה"ב, אבל זה לא אומר שאין כאלה, רק שאני לא יודעת עליהם.

שלייבלה

New member
זה לא עניין של עולם עצוב או לא

כמעט כל מי שאני מכירה שלמד תואר שני איתי (משפטים) אכן נשא בעלות הזו. אף אחד מהם לא עשיר במיוחד, ועבור כולם זה היה המון כסף.
אני שרפתי את כל החסכונות שלי, כולל הירושה שקיבלתי מסבתי ז"ל והייתה אמורה לעזור לי לקנות דירה ביום מן הימים. חברים אחרים לקחו הלוואה ונאלצו להישאר לעבוד בשוק האמריקאי (שהם לא ממש רצו להישאר בו ) כדי להחזיר אותה. אחרים פרסו את ההחזרים ככל שיכלו, ומחזירים את ההלוואה לאורך עשר שנים ויותר בהחזר שהם יכולים לעמוד בו.
אני יודעת שזו תשובה מבעסת, אבל חשוב להיות ריאלים.

מכירה לפחות אדריכלית ישראלית אחת שעשתה את זה

עכשיו, הבחורה תותחית על.
קיבלה מילגה המלאה בקורנל, ואחר כך הצליחה למצוא עבודה בארה"ב בתור זרה כאשר פיטרו המון עובדים אמריקאים באותה חברה.
כלומר כל כך רצו אותה שהיו מוכנים להוצאות הויזה עם הבלאגן והעלויות הכרוכות בכך. תוך כדי תקופת פיטורים!

נכון לעכשיו היא עובדת בחברה גדולה בניו יורק ועושה חיל.
אין לי מושג איך היא עשתה את זה מבחינה כלכלית. אני יודעת שהוריה ממש לא רוטשילד.

בהצלחה!

Julia Gor

New member
MArch

Hi,
I have both graduate and undergraduate degree in architecture from Tulane. I came here from Israel on a fairly large scholarship ($25,000 a year for 5 years) and managed my bills by working in the dorms to cover my meals and living expenses. If you are aiming for places like Columbia and GSD (Graduate SChool of Design in Harvard), your chances to get some money are actually not minor at all. You can cover your living expenses by living in graduate school housing, if you are willing to sacrifice some privacy and comfort. I practiced both in Boston and NYC with a large architectural firm, and there is work in Boston post graduation. NY is a bit tougher, but also not impossible (particularly for young architects willing to work cheap and lots). Go for it, it is definitely not an impossible dream.

Hope this helps,

Julia Gorodetsky
[email protected]
the-way-in.com

Narciss

New member
תודה על התגובה

אני מכוון לכיוון GDS , לא אכפת לי לחיות בחור של עכברים אם צריך במידה שיתנו לי מעונות, את הצלחת לקבל מעונות בתואר שני, כמה זה חסך לך?
וגם חור של עכברים וגבינה עולה כסף, לצערי לא ניחנתי בירושות וחסכונות.
לא הבנתי אבל איך עבדת על ויזת סטודנט וכמה? היא כמעט שאינה מאפשרת לעבוד לפי ידיעתי

מה גם שמלגה של 25,000 $ לא מכסה את כל שכר הלימוד (העומד בדרך כלל על כ40,000 $), איך סידרת הפער הזה?

Julia Gor

New member
MArch

I had about 20K to cover in terms of tuition, and I had parental help. You can get a loan, but I don't recommend it. You could work on a student visa: both on campus (during the semester) and off (summers if you satisfy certain conditions). I don't know if you are aiming for MArchI or II. THat would determine the length of your study, and if you actually have summers to work. You can secure work upon graduation, though, you just need to be persistent. Graduating from a top school will help with the job search A LOT (most of the profs have their own practices and can get you a job if you are good). I would try and get in, and see if they offer you any financial aid and see if you actually afford it financially.
Best,

Julia Gorodetsky
[email protected]
the-way-in.com

Narciss

New member
האם יש דרך לדבר איתה? פייסבוק או משהו?

אולי היא תהיה מוכנה לעזור לאדריכל מוצלח במידע שאספה בדרך.

למעלה