שאלת המיליון: Gdink vs xEvo

Ofericko

New member
שאלת המיליון: Gdink vs xEvo

כן ראיתי שדנו בזה כבר פעם או פעמיים... בכ"ז אשמח להתרשמותכם. מדובר על ה-250. חדש.

ה-gdink זול בכ-3000 ש"ח והריצפה שלו שטוחה שזה נראה לי יתרון משמעותי.
ל-xevo תא איחסון של חברה קדישא והוא נחשב יותר יוקרתי (?)

אשמח להתרשמותכם ועצתכם.
תודה רבה!

gsxr77

New member
תשובה של 20 סנט

Xevo ללא שום עוררין
את שני הקטנועים שרכשתי (250 בעבר ו-400 הנוכחי) רכשתי יד 2 עם ק"מ נמוך מאוד, כך שאתה מתקזז על העלות הגבוהה יותר בכ-3K כפי שציינת. כמובן שיש לבדוק את הכלי במוסך טוב טרם רכישתו.
ה-250 כלי נוח עד אצילי, אמין מאוד, מעולה לרכיבה בין עירונית, תא מטען מכובד, צריכת דלק ממוצעת של כ-26 ק"מ לליטר. האצה מעמידה קצת עצלה אך לא משהו חריג. חלפים ניתן לרכוש באנגליה בכשליש עלות ממחירי היבואן.
שני נק' תורפה, האחת מראות נוזלות (אם כי בדגמים המאוחרים יותר נאמר כאן כי התקלה תוקנה והמראות החדשות טובות יותר), השני הוא מיקום רגליות לא נח של המורכבת ואף מושב די קטן עבורה. אם אתה לא מרכיב הרבה אזי אין חשיבות לעניין.
ממליץ על רכישת מגן רוח של חב' GIVI במקום המקורי הזוועתי, משפר עשרות מונים את חווית הרכיבה.
תתחדש

Ofericko

New member
תודה רבה. מישהו מתנדב לעמוד בצד

של ה-Gdink לשם איזון....?

beautiful loser

New member
אני יכולה לנסות :)

אקדים ואומר שכל מה שאוכל לומר לך (ויותר) מכוסה היטב בסדרת הכתבות של בועז בר, אבל בכל זאת, בתקציר: כיף ונוח בתור העיר, קל להשתחל בין המכוניות ולזנק ברמזורים. היה כיף גם בנסיעות של כשעה-שעה וחצי, אבל כשהנסיעה הלוך וחזור היו קרובות זו לזו (ולא חלצתי איברים בין לבין) תנוחת הישיבה כבר הציקה. המקום הנוסף (מדרס שטוח) שימושי מאוד, נמצא אצלי בשימוש יומיומי כמעט. כמו כן, הGדינק מקל עליי מאוד בהרכבה, ממנה חששתי קצת בהתחלה.
אני לא יכולה להשוות ל Xevo למעט נסיעת מבחן קצרה שעשיתי עליו, בה הוא הרגיש לי גדול, כבד ומגושם מדי עבורי. אסייג את הדברים בעובדה שאני רוכבת מתחילה ואולי גם מימדי הגוף שונים (אני לא קטנטונת, אבל גם ה Gדינק קצת כבד לי בחניה לא מושכלת).

Ofericko

New member
תודה רבה. אני חושב שאני נוטה לכיוון ה-gdink

מכמה סיבות:
מחיר.
ריצפה שטוחה.
נוחות קצת יותר מ ה-Xevo.

אשמח לקישור לנושא החלפת הצמיגים בסקירה של בעז כי יש שם כחצי מיליון חודשים...

בועז בר

New member
בבקשה

כאן
http://www.fullgaz.co.il/home/p/68963/

לאיקסאבו יש יתרונות לא מעטים על הג'ידינק,
בעיקר בתחום המנוע-תמסורת, התנהגות כביש, מרווח טיפולים, ובאבזור.

את היתרונות של הקימקו כבר ציינת קודם -

אבל בשורה התחתונה מה שקובע זו ההתחברות האישית לקטנוע ואופי השימוש.

Ofericko

New member
אחלה יודע אולי אם החלפת הצמיגים

גורמת להסרת האחריות?
האם היבואן עצמו יכול לעשות זאת בצורה רשמית?

בועז בר

New member
לא פוגע באחריות,

אבל רצוי כמובן להחליף במוסך מורשה בגלל פירוק הזרוע, מתלים ובלמים שכרוכים בעבודת ההחלפה.

לכל יצרן יש קשר עם יצרן אחד או יותר של צמיגים, וזה מה שמקבלים על כלי חדש.
אני משער שיבואן יכול לבקש צמיגים שונים, בתוספת מחיר מן הסתם.

Ofericko

New member
אכן מתמודד טבעי לשני העליונים אבל מבחינתי

הוא נפל כבר במוקדמות.

פרארי1

New member
על מה הוא נפל?

הג'וימקס החדש הוא קטנוע מעולה שעולה דינמית על הג'י דינק ומיישר קו עם ה-XEVO בפסגה, כשבנקודות מסויימות הוא אף גובר עליו.

לטעמי, היתרון העיקרי של הג'י דינק הוא הרצפה השטוחה.
בעבר, תצורה כזאת הייתה ערובה להתנהגות מחורבנת והגרנד דינק הישן הוא דוגמא "מצויינת" לזה.
הפעם קימקו שיחקו אותה והצליחו לשמור על השימושיות הגבוהה, כמעט בלי להתפשר על ההתנהגות.

בסופו של דבר

אחרי כל המיכלולים, העלויות וק"מ אחד פחות או יותר לליטר, אתה נשאר עם קטנוע שאמור להיות יציב ונוח, ובקטגוריה הזו הג'וי-מקס לוקח את השניים האחרים בלי למצמץ: בכסא הרחב והנוח לרוכב ולמורכב, במיקום הידיות והכפתורים השונים ובהתאמות הגובה בין המושב לכידון.

eitanamit1

New member
שאלה קטנה לOfericko

למה ננעלת על שני הדגמים האלה? בדקת עוד אופציות?

Ofericko

New member
לא. אבל הבנתי שבקטגוריית ה-250, שלושת

המובילים הם ה-joymax, gdink, xevo.
לא?

eitanamit1

New member
יכול להיות שהם הנפוצים

אבל לפי מה שהרבה כותבים פה לאחרונה אז כדאי לקחת בחשבון גם את הS3. ובכלל-עדיף תמיד לבדוק מה נוח לך ולא מה הרוב קונה, יש בהתאמה של קטנוע לרוכב גם אלמנטים של גובה, סגנון נהיגה וכו'..

Ofericko

New member
הדאלים s3?

רכבתי עליו כמה נסיעות מבחן.
היה לי מאד לא נוח.

למעלה