איזו משכנתא לקחת???????????? "טיילתי" באתרים של כל הבנקים ומרוב דובים לא רואים את היער. ברור לי שלא אקח משכנתא צמודה לדולר או לאירו. אבל מה כן? ריבית קבועה? ריבית משתנה? גמישה? בלון? ועוד ועוד. איך מחליטים על דבר כזה?
האירו כמעט בשיאו, יעלה עוד קצת ואז יתחיל לרדת כי הבנקים המרגזיים במדינות האיחוד ידאגו לכך (הורדת ריביות או הדפסת כסף), ממשלות מדינות האיחוד לא יתנו ליצוא האירופאי למות, לכן אין סיכוי שהאירו יעלה עוד הרבה ביחס לדולר.
ההיגיון הפשוט אומר שאם כולם חושבים לפי ההיגיון הפשוט שלך האירו לא יעלה עוד קצת ואז יירד, כפי שאתה טוען, אלא הוא כבר יירד מיד. לידיעתך לפעמים הביקושים וההיצעים בשוקי המט"ח הם כאלה שגם הבנקים המרכזיים לא יכולים להם.
ישנה חברה שגם אני פניתי אליה, ונראת לי מאוד מקצועית. קבעי פגישה, הם יעשו את כל היתר. אם תהיה לך היתלבטות שתפי אותנו. יש להם מחיר שנראה הגיוני (לא זוכר בדיוק) בפורום זה ישנם חברים שיכולים לעשות איתך את חישובי הכדאיות של פנייה כזאת. הלינק מצורף http://www.mcp1.co.il/ אדי ש.
אם את עובדת בארץ והכנסותייך בשקלים עדיף צמוד למדד, המדד זה הדבר היציב ביותר ב-10 שנים אחרונות. אם חשקה נפשך להמר תצמידי ליורו או דולר או אולי לזהב או לחבית נפת על פי מחירי אופ"ק.