שאלת המאה...

N e l l

New member
שאלת המאה...

תמונת המצב: בחור ובחורה נמצאים יחד כמעט 3 שנים, וחיים סה"כ חיי זוגיות די מאושרים ומספקים מכל הבחינות. באחד הימים הזוג המאושר יוצא לטיול בן 10 חודשים בדרום אפריקה, טיול שתוכנן מזה זמן רב, ושם, במהלך הזמן, העיניינים משתבשים. ריבים אין סופיים, וויכוחים, קנאה (מצד בן הזוג), שתיקות בנות שבוע...בקיצור - משבר נוראי. בעקבות המצב, בת הזוג, לה חסרה תשומת לב והתחושה הבסיסית שהיא עדיין קיימת והיא עדיין אישה, מועדת מעידה חד פעמית (והראשונה בחייה עד כה, והבחורה בת 24) ושוכבת עם בחור אחר, עימו שניהם טיילו עד כה, חבר משותף אפשר לומר. הדבר לא מתגלה. הם שוכבים פעמיים נוספות, כשבפעם ה-3, בן זוגה של הבחורה פשוט נכנס באמצע המעשה...הזוג "המאושר" חוזר לארץ בנפרד, אם כי עדיין ידוע לשניהם שהם אוהבים אחד את השני, ומודעים לטעויות שנעשו משני הצדדים. הבחורה מביעה המון חרטה וצער על המעשה המיותר, היא מתחננת להזדמנות נוספת, מאחר ומדובר במעידה חד פעמית בהחלט והיא רוצה את בן זוגה בחזרה. בן הזוג מודע לכך שהבגידה נעשתה בתנאים מאוד לא שגרתיים, וכמו כן מודע לעובדה שחברתו מצטערת מאוד על מה שקרה, ורוצה לחזור אליו. מה אמור לעשות הבחור?!

טל קר

New member
אם הם רוצים להיות ביחד, למה לא?

לי אישית לשכב 3 פעמים עם חבר משותף נראה לי לא מעידה אלא סידרת מעידות, ואני אישית, הייתי חושבת שיש בעיה בקשר ביננו אם למרות שלוש שנים של ביחד אם יש ביננו ויכוחים הוא לא נשאר ללבן איתי את הענין אלא רץ ושוכב מספר פעמים(!) עם חברה משותפת(!). אם הבחור מודע לכל זה, וחושב שבכל זאת אפשר לתקן (למשל הוא חושב שהוא יכול לסלק מעיני רוחו את התמונה של חברתו שוכבת עם חבר משותף , אני אישית לא יודעת אם הייתי עומדת בזה בעצמי), או שהוא חושב שאפשר להגדיר את זה לא בתור בגידה אלא איך שהוא לעשות רציונליזציה שזה קרה כשהם בעצם לא היו ביחד אלא כשהם היו בתקופת פרידה לנסיון, אז למה ששניהם יהיו אומללים לחוד? שינסו לחזור להיות ביחד.

די!!!!!!!!!!!!! הצביעות חוגגת!!!!

בואו נניח שזה היה הפוך. הוא היה בוגד בה. אני מתערב איתכם שהיא הייתה מזמינה להקת קניבלים שישחטו אותו..!! למה לסלוח? למה? הרי היא שכבה עם החבר 3 פעמים!!! פעם? בסדר. פעמים? ניחא. שלוש? עד כאן. ותאמינו לי, חבריי פורום "סקס" הוותיקים יודעים איזה בית ספר בחורה אחת עשתה לי. בית ספר? חה חה חה... אוניברסית החיים!!! חים טובים לכולם.

N e l l

New member
פיקולו!../images/Emo142.gif

אולי שתף גם אותי באותה "אונברסיטה של החיים" שאותה בחורה העבירה אותך דרכה...אשמח לשמוע.

פומפיה

New member
"סיר לחץ" - מצב מאוד משקף ../images/Emo70.gif

אני לא מתיימרת להגיד מה אותו בחור "צריך" לעשות, אבל אני אנסה לנטרל כמה מהאידיאליזציות שהצגת ( טוב, נו, וגם קצת למלמל משלי ). דבר ראשון - לגבי "מעידה חד-פעמית" - תחשוב שוב. דבר שני - בהנחה שבין בני הזוג היתה בהגדרה אקסקלוסיביות מינית ובהנחה שאותה בחורה שולטת בעצמה, לא כל כך ברור לי ממה אתה מתפעל כשאתה מציין שזו הפעם הראשונה בחייה ( וגבי ה"עד כה" - כאן בכל זאת הסגרת חשש שהדפוס עלול לחזור על עצמו ). ובכלל, לא כדאי לחשוב לפני שפועלים ולא להביע חרטות לאחר מעשה ?! ( אגב, לאותה בחורה נדרשו שלושה כאלה עד שהיא גלתה שהיא מתחרטת, שמת לב ? ) דבר נוסף - טיול זה "סיר לחץ". אבל לא מדובר במצב שאינו משקף את הקשר, אלא להיפך - במצב שיש לו מאפיינים "מגבירים", לטוב רע. חוצמזה, בחיים אנחנו נתקלים כל הזמן במצבים של "סיר לחץ", לאו דווקא בהקשרים אקזוטיים, כך שהסיטואציה גם אינה יוצאת דופן. בקיצור, לדעתי כדאי שאותו בחור יסיר כמה ממנגנוני ההגנה שהוא הפעיל ואז יחליט.

voguemaster

New member
מה הוא אמור לעשות ?

אחד משני דברים. תראה, כל התגובות פה נכונות מאוד. זאת גם שאלה של אמון. אם הוא חושב (יותר נכון מדמיין) שהוא יכול לשחזר את האמון ההדדי שהיה ביניהם, שינסה. אין החזרים או פקדונות
ואם לא, אז אין לו הרבה ברירה אלא להמשיך הלאה בחייו (ללא אותה בחורה שמעדה חד פעמית שלוש פעמים
) אלי

שאלת המאה?! פהא.

ואם הבן-זוג לא היה נכנס באמצע? היתה גם פעם רביעית? וחמישית? והן כולן היו חד פעמיות? שהחבר שלך יקח את הרגליים שלו ויעוף משם כל עוד נותר בו שמץ של כבוד. שום צ´אנס שום שטויות... זה קרה פעם? זה יקרה שוב. כל משבר ימצא את פתרונו ככה, בסופו של תהליך.

פעם בוגד/ת =תמיד בוגד/ת!!!

ואיך אפשר לשחזר אמון שנפגע???? בלתי אפשרי!(ומנסיון!) הבגידה שלה לא היתה פעם אחת, לא היתה פעמיים -להמשיך??? שיברח כל עוד נפשו בו!!!!

אלדד26

New member
ב-ד-י-ו-ק

אמון זה שחור ולבן. אין מעידות חד פעמיות. יגיע היום שהיא תתפתה שוב, ותתרץ את זה בעבודה הקשה של בן זוגה, או נסיעה שלו לשבועיים לחו"ל, או מילואים חודש - ותשכב שוב עם אחרים.

ליאן.

New member
לא ממש.

אתה לא יודע מה יקרה ואתה לא יכול להסיק מסקנות כוללניות שכאלה כשאתה לא מכיר אישית את הדמויות המשתתפות. יש סיבות לבגידה, זה לא קורה ´כי אפשר´ או ´כי בא´ ובמקרה הזה אפשר לראות בבירור שיש משברים בקשר. אם לא היו בעיות בקשר או בתקשורת של בני הזוג, לא בטוח שהיתה מתרחשת אותו בגידה. בתכל´ס אם רוצים לבגוד, תמיד ניתן, תמיד יש הזדמנויות ולא צריך לחכות שבן הזוג ייסע לחו"ל או למילואים.

אלדד26

New member
נכון, תמיד *ניתן* לבגוד,

אבל אלו יהיו התירוצים "ההולמים" למעשה. בכל מקרה אין תירוץ. לא צריך לבגוד, נקודה. אין מצב שבו הייתי "מבין" בגידה. זה מגוחך.

ליאן.

New member
אתה חי בעולם אטום.

אני יכולה להבין אפשרות שלא תסלח. לגיטימי. אבל אתה אומר שאתה לא מסוגל להבין ? אל תבין.

אלדד26

New member
תני לי להבין אותך,

מה שאת אומרת, בעצם, זה שקיימות סיבות שהופכות בגידה ללגיטימית לחלוטין. לניתנת להבנה. אני מסתייג מההצהרה הזו. זה מדרון חלקלק שיוביל לכך שבעצם כל בגידה היא לגיטימית. וזה בדיוק - ואני בכוונה אקצין - כמו שעל כל אונס יבוא האידיוט שיגיד ש"היא דרשה את זה" או ש "היא התלבשה באופן פרובוקטיבי". תמיד אפשר למצוא תירוצים, כשאתה האשם. לכל דבר. אבל בגידה זה לא דבר נסלח, ולא דבר מובן - בעיניי, לדעתי, לטעמי, איך שתרצי. זה פשוט לא.

voguemaster

New member
היא לא מחפשת תירוץ לבגידה

היא רק אומרת שיכולות להיות סיבות לגיטימיות למה אנשים בוגדים. אלה לא תירוצים שנועדו כדי להוציא אדם מידי חובה. אבל יש סיבות אמיתיות למה אנשים עושים את זה, וצריך להבדיל בין שני הדברים. זה לא כאילו שאני אומר לך: הבנת את הסיבה שבגללה בגדתי ? אז אולי תוכל עכשיו לסלוח לי כי אתה מבין מה עבר עליי ? לא בזה מדובר. מדובר בלהבין את הסיבות שבגללה היא בגדה ותו לא. תגיד, אם תהיה אישה שבעלה יתייחס אליה כמו אל זבל, אבל ממש. כלומר, צועק עליה, משפיל אותה, לא מתייחס לצרכיה, הופך אותה לאובייקט ובעצם כל דבר אחר שעולה על דעתך. עכשיו אני בא ואומר לך שהיא הולכת ומחפשת גברים אחרים שייתנו לה להרגיש חיה, שייתנו לה להרגיש שהיא אישה, לא תתן לזה לגיטימציה ? סיבות כאלו לא תוכל להבין ? על זה מדובר. אלי

haim9798

New member
רק תגובה קטנה על הדוגמא

אם הוא הבעל מתייחס אליה כל כך רע , אני אישית , לא מבין את הבגידה שלה ולא יתן לזה ליגטמציה שהיא תבגוד בו. מה שכן אני יבין ואפילו יצדיק אותה זה אם היא תעזוב אותו , ואז תהיה חופשית לחפש את החיים הטובים שמגיעים לה. אין תירוץ לבגוד !!! נקודה. תמיד אפשר לעזוב את בן הזוג , נכון שזה יותר קשה , וצריך להיות חזק יותר בשביל זה , אבל אין לגיטמציה לבגידה , ובוגד כבר לא יחזור להיות מי שהוא היה לפני הבגידה. בקיצור , בגידה היא שבירת הכלים , ולאחריה אין כלום , ורק פרידה . חיים

אלדד26

New member
זה בדיוק העניין

עדיף לעזוב מאשר לבגוד. אם הגעת למצב שאתה עשוי להידרדר לבגידה, אז כנראה שמשהו מסריח בממלכה שלך. או שתתקן את המצב, או שתעזוב.

voguemaster

New member
ליאן, רק דבר אחד

את צודקת, אבל בעיקרון אני חושב שהבעיה היא שלא ניתן לשקם כזה אמון שוב. או בואי נגיד, אני לא רואה את זה קורה, לפחות לא עם עצמי. אולי החיים יפתיעו אותי אבל אני מקווה לא להיות במצב כזה אף פעם. אלי

ליאן.

New member
רגגע.. אמרת שאני צודקת... ?

המממ.. משום מה אני מתחילה לפקפק פיתאום בנכונות דבריי.. לגבי שיקום האמון.. אני חושבת שבסה"כ הכל אפשרי ותתפלא עד כמה אנשים מסוגלים לספוג, אבל לא כל אחד יכול לתת אמון מלא אחרי בגידה, ולא תמיד ניתן לשקם את האמון לחלוטין. לצלקות כאלה לוקח הרבה מאוד זמן להגליד. אך כמו גם בכל סוג אחר של שיקום האמון כגון חוסר אמון בעיקבות שקר.. איך תוכל לסלוח לבחורה ששיקרה לך לגבי XYZ.. ? (אם בכלל) איך תוכל להיות בטוח שהיא לא תשקר לך בשנית ? האפשרות היחידה לפתור מצבים שכאלה הם לנתח בדיוק מה גרם לאותו שקר להאמר, ´לחסל´ את הגורם הבעייתי (חוסר קירבה, חשש לכעסים, חוסר תיקשורת, אי הבנה), להיות מודעים (שני הצדדים!!) לכך שהיתה בעייה ומודעים לכך שהיא יכולה לחזור על עצמה בתנאים מסויימים שלא אמורים לקרות שנית ולכן גם לגלות רגישות לכך.. ובעיקרון ללמוד מהשגיאות והטעויות שאנחנו עושים.. ותמיד- לשתף, לשתף, לשתף. ברור שלא כל אחד מסוגל להגיע למצב שהוא יכול ללמוד מהטעויות של עצמו, וגם ברור שלא כל אחד מסוגל לשכוח או לסלוח. חשוב תמיד לזכור איך הצד השני ירגיש וכמה שהוא יפגע כשיתגלה שקר/בגידה/אחר.. שהרי סודות תמיד סופם להתגלות..

אלדד26

New member
אני חושב שהכל תלוי

בבנאדם שנבגד. אני נותן אמון *מוחלט*, לא פחות ולא יותר, באנשים חדשים שאני מכיר. אין אצלי "כבדהו וחשדהו", אני נותן אמון מוחלט. רוב האנשים מאבדים את האמון הזה מהר מאוד - והם לעולם לא יקבלו אותו בחזרה - אבל גם אם מישהו יצדיק את האמון שנתתי לו, מעידה אחת - נפילה אחת - שקר אחד - בגידה אחת - הם מבחינתי סיבות חד משמעיות להפסיק לתת באותו אדם אמון. אני נותן אמון מוחלט, ולזה צריך אומץ רב, כי אני נפתח לחלוטין ועשוי להיפגע - ורק מי שבאמת מעריך את זה ראוי לזה. אם מישהו בוחר לבגוד באמוני, הוא פשוט יאבד את אמוני - לתמיד.

למעלה