שאלת הכוונה

b u t c h

New member
שאלת הכוונה

שלום לכל מי שקורא !! אני בן 21 ממש לפני השחרור ב"ה
אז השאלה היא מה כדאי ללמוד ?! מדעי המחשב - שאומרים שזה תואר נוראי ומתיש שכנראה ימי הזוהר שלו הרבה מאחרינו ? חשמל - כמה כבר מרוויחים מהנדסי חשמל בשנים הראשונות שלהם ?? מהזה מדעי המחשב-ביואינפורמטיקה או ביורפואה ?? שווה לחרוש את כל הבגרויות והפסיכומטרי מחדש בשביל להגיע למגמות האלה ? ומוסדות לימוד ? כמה התואר של הטכניות באמת יותר טוב מזה של בן גוריון או תל אביב למשל ? או שזה לא משנה ואפשר לקחת איזה קורס מקצועי לעבוד בשכר נמוך ולצבור נסיון ? יש הצעות ??

גרי רשף

New member
לא זה הכיוון

מחשבים זה ללא כל ספק העתיד. אינני יכול לומר אילו שינויים טכנולוגיים יקרו, אבל זו לא אופנה חולפת. יחד עם זאת, יותר חשובה השאלה מה אתה רוצה לעשות. אני יודע שקשה לענות על זה, בעיקר כשטרם יצאת לחיים, אבל מה שחשוב יותר זה שתמצא עבודה שטוב לך איתה, שיהיה לך כיף לקום בבוקר לעבודה, וכיף להעביר בה את מרבית שעות היום. אינני אומר שכסף אינו חשוב, אבל בהנחה שתרוויח יותר משכר המינימום במשק (כך אני מקווה) יש משקל חשוב מאוד לסיפוק ולהנאה מהעבודה, ולא רק לשאלה היכן מרוויחים עוד אלפיה. לדעתי אין הבדל משמעותי בין התארים, ומהנדס חשמל זה מהנדס חשמל.

ימי הזוהר שלו הרבה מאחורינו????????

איך הגעת לקביעה הממש לא הגיונית הזאת? בכל מקרה ביואניפורמטיקה זה די דומה למדעי המחשב כאשר בד"כ המסלול כולל מעט מאד בחירה וכולל בצד של המחשבים את כל הבסיס הנדרש שמופיע גם בתואר מדמ"ח (שפות תכנות, אלגוריתמים/חישוביות/סיבוכיות, מבני נתונים, בסיסי נתונים וכד') + לימודים בתחום הביולוגיה (בהם אני לא כל כך מבין). בוגרי המסלול הזה אמורים לסיים אותו עם יכולות להבננה של בסיס נתונים ביולוגיים/רפואיים, ידע באלגוריתמים המיועדים לטיפול בכמויות מידע עצומות, ידע בDATA MINING וכד'. לדעתי שעמום טוטאלי אבל על טעם ועל ריח....

nirshats

New member
הוא צודק.

עתידנים צופים כי תוך כ20 שנה ימוצו כל משימות התכנות ה"קלסיות" , מה שיהפוך את כל הנושא של מדעי המחשב לדבר הרבה פחות נצרך , לפחות לא בצורה הרגילה שלו. מה שכן יהיה זה תכנות ברמות יותר "גבוהות" ואולי התפתחות של תחומים שיצריכו גם ידע במדעי המחשב כמו ביואינפורמטיקה , או רובוטיקה ועוד הרבה מעין אלא. בכל מקרה - לדעתי מי שלומד היום מדעי המחשב צריך לחשוב כבר על הסבה , או לשלב עם עוד משהו בתואר הראשון.

inbush1

New member
בחשמל גם המצב היום גרוע ביותר !!!

היתה השתפרות קלה ב-3 החדשים האחרונים אך המצב עדיין גרוע.

למעלה