שאלת היום

Papito

New member
שאלת היום

מתחלק לשני סעיפים א. הגראנג´ מת, האמנם? ב. במידה והוא כן מת האם הוא יכול לחזור או שמא הוא התאים אך ורק לתקופתו

aviv_b

New member
אני חייב להסביר משהו

הגראנג´ מת והוא לא מת. הסבר הגראנג´ לא היה רק מוסיקה הגראנג´ היה בעיקר סממן של מקום, אופנה, תסרוקת, שנה מסויימת. זו הסיבה שהגראנג´ מת. כי כמה אנשים אתה מכיר שממסתובבים ב1991-1994 עם חולצות פלאנל בסיאטל בעיקר. עם שער ארוך. אפילו אדי וודר כבר שינה את האופנה שלו. אני עד היום תקוע באותם שנים גם מבחינת האופנה וגם מבחינת התרבות. וזה הסיבה שהגראנג´ מת. הסבר למה הוא לא מת. כי המוסיקה שבעצם הפכה את הגראנג´ למה שהוא נשארה, וזה שאוהבים לקרוא לה ניו נטאל ניו גראנג ועוד כל מיני שמות מוזרים היא נשארה בגדול כמו שהיא עם ירידות מבחינה תוכנית ועם עליות גדולות כמו בשנים האחרונות עם להקות כמו קריד וכדומיהם.

לדעתי-

חבל אבל הוא כן... תנו לי להקת גראנג´ מוצלחת אחת שמכירים ולא רק מספר חובבי גראנג´ אלא גם רוקרים היפים וכו... כאילו לצערי זה מת... יש מספר בודד של גראנגיסטים שעוד חיים ושומעים מוזיקה ומתנהגים בצורה זרוקה אולי בסיאטל זה חי אבל פה זה עיך לומר: __________________________________________________________________ כמו הקו הזה- הלב של הגראנג´ מת...

aviv_b

New member
תמר אני לא יודע בת כמה את

אבל אני גרתי שם, אני הייתי שם שהכל התחיל, אבל כשהכל נגמר (המוות של קורט) הייתי כאן במדינה הזאת, נשארתי גראנגאיסט באופיי. אני עדיין נשארתי אותו בן אדם, אומנם גדול בכמה שנים. אבל אני מכיר עוד חברים שלי, חלקם לא גרים כאן בארץ, חלקם אפילו הולכים לאותם פאבים בסיאטל ושומעים להקות חדשות. שמי יודע אולי מחר יהיו הדבר החם הבא. חבל שלי טוען שהוא ראה את קריד כשאף אחד עוד לא הכיר אותם. וכבר אז הוא דיבר איתי ואמר שמהם יש סיכוי שיצא משהו. אני מסכים איתו, קריד לדעתי להקה מצויינת. ובכל כל השלישיה הזאת קריד, ניקלבק וסטיינד מזכירים לי את התקופה בתחילת שנות ה90. קריד מזכירים כמובן את פרל ג´אם וסטיינד שקצת יותר כבדים מזכירים את אליס אין ציינס. חיקוי, ברור שהם חיקוי. אבל כל הגראנג הוא חיקוי, הכל התחיל אי שם בעבר. אז ככה שאל תרדי עלינו סתם.

gonishia

New member
אני לא מבינה למה אתם מתעקשים

לדבר על זה! מה זה חשוב אם הגראנג מת או לא? מה זה משנה בכלל?

Cheezus

New member
לדעתי כבר דברנו על זה

אבל לא בתקופת האביב..!

סליחה אם פגעתי אבל

קריד גראנג´ בעייני ממש לא זה די רוק ממוסחר אבל לא משנה לא שהם לא טובים הם כן אבל בהם ממש לא גראנג´ אמיתי ואני בת 15 ו3 חודשים ומצטערת אם פגעתי אני פשוט לא רואה גראנג´ חי לצערי כמובן ואמרתי שיש עוד כמה אנשים גראנגיסטים אמיתים אבל רק מעט

../images/Emo121.gif

לא יודעת אם הוא מת, ולא נכנסת לזה, אבל אני כן אענה על השאלה השניה. לדעתי הגראנג´ בהחלט יכול לחזור והוא יכול להתאים לכל תקופה עובדה שאנחנו שומעים אותו וזה מתאים לנו. הוא מדבר על החיים ועל נושאים שתמיד יהיהו רלוונטיים לבני אדם ולא חשוב באיזו תקופה. כך שכן, במידה ותקום איזו להקת גראנג´ באמת ענקית (ולא שאני לא מעריכה את הנסיונות של סטיינד או פאדל אוף מאד, אבל הם לא סוחפים מספיק, לא גראנג´ים מספיק, מה לעשות) אז הגראנג´ בהחלט יכול לחזור עם כל התרבות והאופנה והכל. אבל האמת שאני מעדיפה את זה ככה, לא ממש מתחשק לי לשמוע את ש´ וב´ מהשכבה שלי שרים את "engry chair" בקולותיהם הענוגים בהפסקה הגדולה. לא תודה.

jez23

New member
נראה לי שתתחיל עם השאלה מהו גראנג´

כדי לדעת אם משהו מת צריך לדעת מהו קודם יש אי הסכמה רצינית בנושא הגדרת הגראנג´ חבר טוב מאוד שלי מגרמניה כתב על זה עבודה לאוניברסיטה אם אתם רוצים לקרוא: http://www.geocities.com/SunsetStrip/Lounge/8578 תהנו יעל Contents: 1. 1.1 Preface 1.2 Brainstorming - Grunge 1.3 The A To Y Of Grunge 2. 2.1 Grunge Music 2.1.1 The Grunge Story 2.1.2 The Sound Of Grunge 2.1.3 Differences And Developments 2.1.4 The Grunge Shows 2.1.5 A Bit Of History 2.2 Grunge Fashion 2.3 Grunge Attitude 2.3.1 Spokesmen Of A Generation 2.3.2 Superstardom 2.3.3 The Media 2.3.4 The New Generation 2.4 Grunge Isn´t Dead 2.5 Three Interpretations 2.5.1 Pearl Jam: Alive 2.5.2 Nirvana: Smells Like Teen Spirit (Angst version) 2.5.3 Alice In Chains: Nutshell 3. 3.1 Conclusion 3.2 Literary Sources 4. 4.1 Epilogue 4.2 Questions & Answers

ווהו

זה נראה מקיף! לא נראה לי שיהיה לי כוח לקרוא את כל זה באנגלית.. אבל אני בהחלט אנסה.. מגניב ביותר..

jez23

New member
כשקראתי את זה מזמן...

כשקראתי את זה מזמן...אז התחברתי עם הכותב- הנדריק הויזר- וכשהייתי באירופה הלכתי לבקר אותו. ביליתי איתו ועם חבריו בערך חודש, הוא אירח אותי והכל...איש מסיבות אמיתי. אנחנו בקשר טוב עדיין ואולי אשוב לראות אותו. הוא לומד מוסיקה. עכשיו הוא כותב עבודה לתואר שני נראה לי- על השתלטות המסחריות על המוזיקה- משהו כזה. מעניין ביי יעל

jez23

New member
יש לי גם פסקה אחת מקוצרת...

היי יש לי פסקה מקוצרת מאנציקלופדיית מוזיקה- מה זה גראנג´.
רוצה? המקור הוא באנגלית- אבל יש לי את זה מתורגם בעברית- זה הולך להיות באתר של פרל ג´ם. אם אתה מעוניין תגיד לי. יעל

למעלה