שאלת היום שלי........

קרנושה

New member
שאלת היום שלי........

האם אתם מעירים את הילדים ע"מ לאכול? אצלי ישנם ימים שילד מסויים ישן המון.....כאילו נפל עליו משהו...וקורה שאני מעירה אותם לאכול....אני לא חושבת שזה רצוי או שזה האידיאל בשלב הנ"ל כשהם בני מעל שנה ובכל זאת.....עדיין יש מערך מזון יומי לא אוכל להרשות שיפספסו ארוחה.....מה אתם עושים?

טל של 4

New member
../images/Emo34.gif אני לא מעירה ילד ישן לכלום.

חוץ מלשרותים באמצע גמילה!! זהו!! בטח לא לאוכל. לדעתי כל הרעיון זה ללמד אותם להבחין מתי הם רעבים ומתי לא כדי למנוע בעיות אכילה. יש כמובן סייג אחד לפגים או תינוקות קטנים במיוחד, אבל בזה אין לי ניסיון, הכי קטנה שלי (עומר) נולדה 2900 .

keren1

New member
../images/Emo34.gif לא מעירה אותם הם אותי!

דניאל ישנה לילות שלמים עכשיו (להוציא מקרי פיפי וכו´) שני - באם אוכל טוב ארוחת ערב ועוד בקבוק שלם (לא ליפול מהכסא) של 300 מ"ל היא ישנה לילה (להוציא מקרי מחלות וכו´) מתן - מעיר אותנו בשביל כולם. ניסיתי להחזיק אותו לחבק הוא חטף קריז. רק בקבוק משתיק אותו (כנראה שהילד רעב למרות כל מה שהוא אוכל במשך היום) אז אני לא מעירה אותו אלא הוא אותי - וזה קורה כמה פעמים בלילה!!!

טל של 4

New member
../images/Emo34.gif ואם נניח ...

הם נרדמים ב-18:00, לפני ארוחת ערב, באוטו, אחרי יום מתיש, תעירי לארוחה או לא.

keren1

New member
../images/Emo34.gif תראי דניאל בזמן האחרון

נופלת שדודה מוקדם. אתמול נרדמה ב 18:00 בסלון. וישנה עד הבוקר. לא הערתי אותה. אם ילד עייף יותר מרעב עדיף לתת לישון. והקטנים - האמת אני מתכננת נסיעות. לא נכנסת לאוטו לנסיעה ארוכה (כשאני נוסעת להורי לדוגמא) לפני 19:00 וגם אז עם בקבוק. נסיעות קצרות - אין סיכוי שירדמו.

טל של 4

New member
נ.ב קרן 1

מתה עלייך!!!!!!!!! הסכמה שבשתיקה האאאא

וזו תשובתי רקנושה יקירתי.......

אני לא מעירה משינה בשום אופן שינה זה קדוש אצלי אם אני מעירה ילד משינה זה הורס את כל היום הם נהיים לי עצבניים ואני אומרת - שינה זה צורך אם ילד מעדיף לישון על לאכול סימן שהוא יותר עיף מרעב ובטוח שכשיהיה רעב יבקש לאכול בעצמו

anat30g

New member
בטח שמעירה - תשובה רצינית

אם היו שואלים אותי את השאלה הזאת עם הבכור שלי - הייתי מזועזעת - כל העולם שלי והסדר יום שלי סבב סביבו... אבל עם התאומים ועוד שנים גדולים יותר אין ברירה - יש בבית סדר יום שהתאומים חלק ממנו. יש שעות אוכל - כי פה זה לא מסעדה - יש שעות של שינה - שמותאמות לסדר יום הכללי - כשאני יושבת עם הגדולים לשיעורי בית התאומים ישנים - אחרת אי אפשר לשבת בשקט - לכן שיעורי הבית הם בין שתים לארבע ולכן אלה גם שעות השינה של התאומים... כמו כן - כתבתי פה בעבר על שיגרה - חלק חשוב בשיגרה זה שעות ארוחה קבועות - הן יכולות להיות גמישות נגיד בין 12 לשתים אוכלים צהרים - אבל מתישהו בזמן הזה צריך לשבת לאכול... מאחר והאוכל משפיע על השינה והשינה על האוכל ולא מדובר בילד בודד שיש לנו אפשרות להיות מרוכזים רק בו. אני חושבת שאין ברירה וצריך להעיר כדי שכולם יאכלו יחד, ישנו יחד וישחקו יחד באותם שעות. ענת

רז2

New member
מעירה אבל לא בגלל אוכל

חשוב לי שיהיה סדר יום אחיד בינייהם, כי אחרת לא אוכל לעשות איתם כלום! בבוקר, אם אחת מתעוררת והשני ממשיך לישון, זה בסדר, זה רק בקבוק, שותים אותו וזו לא ארוחה ממש. את הצ´יריוס הם כבר אוכלים ביחד בכיסאות, כששניהם ערים. אבל לגבי שתי שהתנומות ביום, אני נותנת לישון רק כשעה. אם הם לא מתעוררים אחרי שעה אני מעירה. אם מישהו ישןן יותר משעה, הוא לא עייף לשינה הבאה ואז כהר אין טעם לישון וילד עצבני מאוד בשש בערב כי זה חסר. בשש בערב כבר אין טעם לישון כשבעוד שעתיים הולכים לישון לילה.... מצד אחד תמיד יש לי התלבטויות לפני שאני מעירה, מצד שני אם אני לא מעירה כל היום משתבש לנו, וממש אין לי כוח לילד מנדנד כל אחר הצהריים.....

למעלה