שאלת היום שלי-

ענתינה

New member
שאלת היום שלי-../images/Emo73.gif

כיום הרב הגדול של הצעצועים נמצאים בארגז גדול מפלסטיק/סלסלות בסלון.כמו כן כש לנו מתקן של 4 מגירות מפלסטיק-גם הוא בסלון. הילדים משחקים על השטיח וזה די נוח מצד אחד כי אני יכולה להסתכל מהמטבח וגם הטלויזיה בסלוןוגם לי נוח לשחק איתם בסלון. מצד שני-נמאס לי שהכל בסלון-כל הבאלאגן וראיתי שאצל חברות שלי הכל בחדר. אני שוקלת להעביר את כל הצעצועים לחדר שלהם .השאלה שלי היא קודם כל איך זה אצלכם ושנית, איך נראה לכם הכי נוח לארגן את הצעצועים בחדר שלהם בצורה כזו שהם יוכלו לגשת ולקחת לבד?(החדר לא כל כך גדול כדי שכל הארגזים יהיו על הרצפה) חשבתי על כוורת אבל התאים די קטנים לסלסלות וזה לא נראה לי כל כך פרקטי.שלישית,לא נראה לכם שהצעצועים יגיעו בסוף לסלון בכל מקרה כך שזו מלחמה אבודה מראש? ענת

zimes

New member
הארגזים בסלון,

אבל הצעצועים מפוזרים באופן די אחיד בכל הבית. הייתרון של מקום קבוע בסלון, הוא שקצת יותר קל לסדר - כשממילא נמצאים בסלון. נראה לי שללכת לחדר של הילדים רק כדי לסדר שם את הצעצועים שמפוזרים בכל מקום, קצת מתסכל.

anat30g

New member
בלגן

הניסיון שלי להגביל אותם לחדר אחד (חדר משחקים) על מנת לשמור על סלון מסודר נכשל כישלון חרוץ.... הם היו דוחפים את הארגז עם הצעצועים לסלון ומשחקים שם... אם לוקחים את הקופסה עם הפאזל לסלון ומרכיבים על השטיח... בקיצור - תעשי לעצמך טובה ותפנימי שעד שהם ילכו לצבא יהיה לך בלגן בסלון... ואז יש איזה תקופה טובה של 10 שנים עד שהנכדים (של הילדים שלנו) מופיעים והורסים לנו שוב את הסלון. והנה היי חמוד - Hi - סתם בשביל הכיף!

keren1

New member
אני מנסה להפסיק להתרגש.

בדרך כלל בבוקר בעלי מכניס את הילדים לגנים. משימה לא פשוטה בפני עצמה. כשאני חוזרת איתם הביתה אני מנסה לסדר את הפוגרום שעבר על הבית בבוקר. מרימה משחקים. פיגמות למיטות. מסדרת ספות קצת. אוספת בקבוקים ושוטפת. וגם מרימה ומחפשת כל מיני חתיכות של לחם/סנדויצים של הבוקר. אחרי שהבית קצת נראה בסדר באים החוליגנים והופכים אותו מחדש. אצלנו הצעצועים של הקטנים (כאלה שהם עכשיו משחקים איתם). נמצאים בסלון. נראה לי יותר הגיוני. וגם תוך כדי שהם משחקים אני אוספת ומנסה להשליט קצת סדר בבלגן. לפעמים אני פשוט מרימה ידיים - במיוחד שהם מתחילים להוציא את כל הצעצועים מהמגירות של דניאל. האמת - אחרי שהם הולכים לישון אני אוספת שוב פעם. ומטאטא. מה לעשות, פסיכית!! אני אוהבת שהבית נראה מסודר (ושימו לב שאמרתי מסודר ולא נקי. אני לא שוטפת רצפות כל יום ויש כאלו שכן. אני לא ממרקת את הבית. רק עושה סדר בבלגן וחלק מהבלגן זה הצעצועים שלהם.) החלום שלי להכין להם חדר משחקים ששם הם ישחקו. אבל זה יצטרך לחכות לשלב קצת יותר מתקדם בו אני לא צריכה לפקוח עין עליהם 24 שעות. כלומר בעוד שנתיים. ואז שהם יהיו יותר גדולים ובני אדם בעלי ירצה עוד תינוק. שיקפוץ לי!!!

רז2

New member
אצלנו הסלון נראה כמו משחקיה

וזה דווקא כיף לי ככה. גם בחדר שלהם יש קצת צעצועים, אבל הם זרוקים שם סתם, לא בצורה מסודרת. בסלון יש ארגז צעצועים, יש ארונית לפאזלים ולספרים שאני לא מרשה להם לבד. יש מדף לספרים שמותר להם להוציא ויש כוננית מדפים עם צעצועים גדולים יותר. וחוץ מזה יש לי מן מתקן מתנפח עם כדורים שעומד בפינה ולידו יש מגלשה-טירה, שני אלו כבר תופסים מלא מקום... יש כמובן בימבות שנעות בכל הבית ועוד כמה כופסאות קטנות יותר עם לגו, כלי אוכל לבובות וכו´... והכל מפוזר בסלון בצורה שארגנתי כך שיהיה נוח לכולנו לזוז בבית, ולהם נוח לגשת לצעצועים. ככה טוב לנו, וממש לא מפריע לי שמי שבא רואה את כל הצעצועים בסלון. קודם כל לאורחים שלנו גם יש ילדים, וככה האימהות יושבות בסלון והילידם מתרוצצים סביבנו. כשהילידם ישנים צהריים אני מסדרת קצת, כדי שיקומו ויוכלו לקחת צעצועים אחרים (בבלאגן לא רואים כלום) ובערב אחרי שהם הולכים לישון, בעלי אחראי על סידור הלון. בסופו של דבר הסלון נראה בסדר גמור. אם רוצים לסדר צעצועים בחדר כדאי לדעתי, לקנות כוננית מדפים, כמו סיפרייה, שתהיה מאוד יציבה, ואף מקובעת לקיר. היא צריכה להיות כך שכל המדפים בגובה הילדים, כלומררחבה, ולא גבוהה. אבל, כמובן שהילדים יורידו משם הכל וזה יתפזר. בסוף היום ממילא צריך לסדר הכל. לי נוח לסדר אחרי שהם כבר ישנים, ואז לא הייתי יכולה לסדר אם הכל היה בחדר שלהם. מזל שיש לי סלון ענקי!

חיבנוקי

New member
ענת...../images/Emo61.gif../images/Emo73.gif../images/Emo86.gif../images/Emo85.gif../images/Emo53.gif

כשגרנו בקיבוץ המשחקים היו בחדרים שלהם,בתוך סלסלות בארון. כשעברנו לכפר תבור היה לי חדר נוסף אז השקענו ובנינו להם "חדר משחקים" עם שולחנות נמוכים ארוניות עם מגירות.מדפים ... נשמע חלומי. בדיוק לחמש דקות
חמשחקים באופן קבוע מסתובבים בבית,בסלון,בחדרים,באמבטיה,בקיצור... חדר משחקים הפך לחדר בלגן-מחסן שבו מתנהלות מלחמות העולם"נא לסדר את החדר"
ובכל הבית בסוף היום אני מוצאת אוצרות. מצטערת עם לא עודדתי אותך,אבל כמו שאמא שלי תמיד אמרה מ16 ועד 20 הבית של הילדים.מ20 הבית חוזר להיות מסודר .בית בלי בלגן של ילדים הוא בית ללא שמחת חיים (לדעתי לפחות) אז תמצאי את הסידור שהכי יתאים לך אבל קחי בחשבון שמשחקים לרוב יהיו בכל הבית שיר

קרנושה

New member
עוד "הקרבה" שלנו......

את שולחן הסלון ביטלנו...ופרסנו מזרונים באמצע הסלון (מזרנים כמו שיש בפזיוטרפיה מסקיי כאלה) ...משחקיה זה לא מילה.....מ2 הצדדים ספות.....צד אחד פתוח להם אוהל כדורים ובצד הרביעי יש נדנדות, בינבות, מגירות של צעצועים (קנינו בכתר ארונית של 6 מגירות צבעוניות)...בובות גדולות וקטנות ובקיצור אם אורחים מגיעים כדאי להם להודיע מראש אחרת או שהם יתארחו בפינת האוכל או שהם יצטרפו למשחקיה ונגמר הסיפור... ואני......אני אוהבת את מה שאני רואה...נושמת את המשחקיה הזאת...כל הזאר לא נחשב בעיניי..... לאחרונה אני ובעלי לוקחים שמיכות (הילדים כבר ישנים) וכריות ושוכבים על המזרניםפ בסלון ורואים סרטים בדי וי די.....מסתבר שמצאנו לזה עוד שימוש..ומשחקיה-זאת מילה שמכילה הרבה אפשרויות...חחחחחחחח

למעלה