שאלת היגיון...

fortunes

Member
שאלת היגיון...

אהלן חברה, אשמח לעזרה בשאלת "ראיון עבודה" אותה אני מנסה לפתור כבר כשעה. חשבתי על פתרון, אבל לא בטוח שהוא תקין...

קיימת מטריצה בגודל nXm יש לתת אלגוריתם שעבור כל ערך 0 בתא מסוים (לדוגמה: תא [i,j]) כל הערכים באותה שורה (i) ועמודה (j) יאופסו גם הם. זמן ריצה O(n*m)

הפתרון שחשבתי עליו:
בונים שני מערכי עזר בגודל n ו-m, אחד מיועד לציר X ושני לציר Y.
פעם אחת סורקים את המטריצה, אם נתקים ב-0, שומרים באיזה קואורדינה בX ו-Y יש 0 (במערכים ושומרים באינדקס המתאים) זה יוצא mxn ריצה.

לאחר מכן רץ עוד פעם על המטריצה מההתחלה, ומשווה כל תא מול האינדקס המתאים במערכים, לבדוק אם יש 0. אם יש, משווה את התא ל-0.

מה דעתכם?
תודה :)

vinney

Well-known member
ופה נשאלת השאלה

אם אתה נתקל ב0, מה בעצם מונע ממך לאפס את כל המערך?

fortunes

Member
זה לא כל כך טריויאלי...

נניח שיש מצב בו כ-ל המטריצה אפסים, אנחנו כמובן לא יודעים זאת מראש ולא יודעים מה מצב המטריצה.

האיבר הראשון 0, אחלה, מאפסים בציר ה-X וה-Y.
אבל אנחנו לא יכולים לוותר עכשיו מלרוץ על ציר ה-X וה-Y כי אולי בהם יהיו 0-ים אחרים שיאפסו שורות עמודות אחרות. ונוצר כאן מצב של ריצה ב -
(m * n) ^2
לדעתי.

vinney

Well-known member
מה שאני אומר הוא דבר כזה

אם יש לך במערך 0, אז כל העמודה וכל השורה של אותו האיבר יהפכו להיות 0. אבל אם כך, אתה צריך להפוך כל עמוד וכל שורה לאפס, כי בכולם יופיעו אפסים. משמע - ברגע שיש לך 0 איפשהו - כל המערך מתאפס.

הלא כך? תסביר לי למה זה לא נכון.

fortunes

Member
זה נכון, אבל איך לעשות את זה מבחינת אלגוריתם?

ושיהיה זמן ריצה O ( n* m)? :)

vinney

Well-known member
אגב, זה לא נכון, אני מתקיל אותך

אבל הפתרון שלך דווקא מוצא חן בעיניי.

fortunes

Member
שנייה, אז הפתרון שהצעתי נכון או לא? :)

ומה ההצעה שלך?

ותודה...

vinney

Well-known member
הפתרון שלך נראה לי נכון.

אבל תענה לי על השאלה, למה מה שאמרתי הוא לא נכון? (ואגב, ברעיון אמיתי אל תתן למראיין לבלבל אותך בכזאת קלות
)

fortunes

Member
אז כך...

הפתרון שהצעת לא נכון בגלל מה שכתבתי הודעה לנפי (באמת הצלחת לבלבל אותי :) ):

נניח שיש מצב בו כ-ל המטריצה אפסים, אנחנו כמובן לא יודעים זאת מראש ולא יודעים מה מצב המטריצה.
האיבר הראשון 0, אחלה, מאפסים בציר ה-X וה-Y.
אבל אנחנו לא יכולים לוותר עכשיו מלרוץ על ש-א-ר איברי ה-X וה-Y כי אולי בהם יהיו 0-ים אחרים שיאפסו שורות עמודות אחרות. ונוצר כאן מצב של ריצה ב -
(m * n) ^2
לדעתי. מה דעתך?

ואם אתה מחפש מתכנתים מתחילים, אני פנוי ונמרץ :)

vinney

Well-known member
לא, לא הבנת את הפתרון שלי

מה שאמרתי הוא שאם יש לך 0 אחד בכל מקום שהוא במערך (לאו דווקא במקום הראשון), אזי כל המערך צריך להתאפס. את זה עושים בקלות בשתי סריקות של n*m.

ההגיון מאחורי זה הוא שאם יש לך 0 במקום i,j, אז שורה I ועמודה J מתאפסות. ואז בשורה I יש לך 0 שיגרום לאיפוס כל עמודה, ועמודה J יש לך 0 שיגרום לאיפוס כל שורה. משמע - כל המערך מתאפס.

למה ההגיון הזה לא נכון?

fortunes

Member
כי אם אני מבין נכון, אתה מניח שאחרי איפוס...

לא תצטרך לרוץ שוב על המערכים שאופסו. ואתה כן תצטרך לעשות את זה.

vinney

Well-known member
נכון, אבל לא מספיק

מה שאמרת נובע מהכשל העיקרי בהגיון. מה הכשל?

שמע, זה בדיוק הרעיון בשאלות מהסוג הזה, הפתרון עצמו הוא קל, אבל הדיון שנובע מהשאלה הוא זה שמעניין. לא שואלים אותך את השאלה כדי שתפתור אותה, שואלים את השאלה כדי לראות איך אתה חושב.

fortunes

Member
הכשל הוא...

שזה נראה "זניח" לאפס מערכים, אבל בפועל זה זמן ריצה "אמיתי" שגורם לנו לצאת מגבולות זמן הריצה שהוגדרו בדרישות התרגיל.
איפוס של כל עמודה ושורה הקשורים לקואורדינטה מסויימת במטריצה, מוסיפה לנו עוד "רמת עומק" בריצה המכפילה זמן הריצה הנדרש.

vinney

Well-known member
לא. הפתרון שלי רץ בסיבוכיות הנדרשת.

תנסה להריץ אותו. שים לב, אני לא מציע לאפס שורות ועמודות כל פעם שמתגלה 0.

fortunes

Member
וזאת בעיה...

כי אם כדי לרוץ על כל המטריצה אתה צריך m*n, ואז כדי לאפס כל אחד ואחד אתה צריך לרוץ שוב על m ו-n, יוצא לך בפועל
( m * n ) ^2

תקן אותי אם משהו לא נכון...

vinney

Well-known member
אוי ואבוי

אתה לא יודע מה ההבדל בין "פעמיים" לבין "בריבוע"?

הכשל הוא לא בסיבוכיות, הוא בהגיון.

למעלה