שאלת הדף

שאלה ../images/Emo6.gif

אחד הגזעים שאני אוהבת זה ערבי. חוץ מהיופי המדהים שלהם, הם דיי מתפקדים בכל ענף וענף. לדוגמא, יש לי קרובי מפשחה שיש להם בבית כמה סוסים ערביים. הם אחלה סוסי ווסטרן וטיולים. שמעתי על הרבה סוסי מרוץ מגזע ערבי, יש בחווה שבה אני רוכבת ערביים שמתפקדים כסוסי קפיצות וגם כסוסי דרסז' נהדרים. מכאן באות לי שתי שאלות: 1. במה שונה הסוס הערבי מהסוס המצרי, מה מיוחד במצרי? 2.כידוע, הרגליים של הסוס הערבי מאוד (מאוד) עדינות. איך הם יכולים להיות טובים לקפיצות אם כל זעזוע קטן יכול להרעיד את העולם שלהם? איך הם יכולים להיות סוסי דרסז' מוצלחים אם כל הענף מחייב סוס חזק ושרירי, ואצל הסוס הערבי הרגליים הדקיקות שלו בקושי נראות לעין..? איך הוא יכול לגרור את הרגליים של על הרצפה (בכל מיני תרגילים מסובכים, שאין לי מושג מה השם שלהם ואיך עושים אותם. הכוונה היא לריינינג) בלי לפגוע בהן? ברור שיש את הקטע של עבודה נכונה והכל - אבל איך הרגליים הקטנטנות האלו מסוגלת לשאת מאמץ שכזה? יש להם משהו מיוחד באנטומיה? זה ממש מסקרן אותי. ~יש לי סוסה בחווה [בעיקר דרסז'ניקית, אבל גם קופצת) שזקוקה למגנים ובנדז'ים באופן נואש בגלל שקשה לרגליים שלה לשאת כ"כ הרבה משקל.~ תודה לכל העונים

tguri

New member
שלום!!!שאלה

התחלתי ללמוד רכיבה על סוסים אני ממש התחלה רק בשיעור ה3..אני לומדת אינגליש -דראסז' והיה לי כמה שאלות לגבי מה יהיה אחרי זה..אני לא יודעת ממש מה יהיה כשאני ידע לרכוב בא נאמר 'טוב' ההורים שלי לא ייממנו לי סוס..ככה אני יודעת לפחות עכשיו..ב"ה אני מקווה שיהיה לי..אבל רציתי לדעת ברור שאני ירצה לשמור על הכושר שלי עם סוסים ולהתחבר כמה שיותר עם סוסים ולדעת לארגן אותם וכו'..בקיצר כמה שיותר לדעת אז יש כזה דבר שכאילו אני הולכת להתנדב מדיי פעם באיזשהי חווה (למשל איפה שלמדתי)..וכאילו אני עוזרת להם בלי תשלום פשוט שזה טוב כמה שיותר בשבילי..פשוט לעזור ומידי פעם אני רוכבת???.. רציתי לדעת פשוט מה יהיה אחרי זה כי אין לי סוס..ואני רוצה לדעת כמה שיותר...לארגן את הסוס וכו'..

קמיל23

New member
בריאות הסוס - שאלה

מישהו יכול בבקשה להסביר לי במילים פשוטות מה זה בדיוק למינייטיס? (אני מדגישה: במילים פשוטות) הרבה תודה מראש, וחג שמח !

תםטםOHIO

New member
שאלות יפות

סוסים ערבים מתאימים לכל הדיספלינות, הן מבחינת יופי ומופע וגם מבחינת חוזק ובריאות. כידוע, זה גזע שמשביח גזעים אחרים. ההבדל בין המצרי לערבי הוא בבית הגידול, המאפיין של הסוס המצרי בצוואר מועגל וארוך ותווי פנים מעט חדים יותר, אבל גם כמו עם הגזע הערבי עצמו, זו שאלה של מי הסטליון ובית הגידול כדי לבודד מאפיינים. הרגליים של הסוס הערבי הן חזקות ביותר והוא מתאים לכל דיספלינה, ממש לא ברור שהוא זקוק למגנים יותר או פחות מכל סוס אחר, אם בכלל. אלו הסוסים החזקים בסיבולת בזכות סטמינה גבוהה, מעולים בדרסג' ומגיעים לביצועים טובים בקפיצות בגבהים ממוצעים בזכות הגמישות שלהם. עצמות חזקות, חלק אחורי חזק, יופי אגדי ואופי מיוחד משולב באינטילגנציה גבוהה מאפיינים את הסוסים האלו.

אביגיל9

New member
בד"כ

בחוות בד"כ לפני השיעור לומדים לארגן את הסוס... ואז יודעים ומארגנים לבד

תםטםOHIO

New member
את מוזמנת גם להשתמש במנוע החיפוש של הפורום

כתבתי הסבר פשוט במילון מונחים

tguri

New member
כן ברור..אבל יותר מפנים להכיר כמה שיותר ..

יש פה מישהו שיענה לי על מה ששאלתי בשאלה הראשונה??

תתחילי להתנדב בחווה שאת רוכבת בה.

תדברי עם המנהלים של החווה, והם יקבעו לך איך בדיוק תתחילי (איך תלמדי לאכף, לפרק, לשטוף וכו'). במקום להתנדב מדי פעם תנסי להתנדב באוםן קבוע. יהיה לך יותר קל להתנדב בחווה אחת (ואילו יותר קל בזאת שאת לומדת בה) מלעבור כל פעם חווה. בקשר לסוס משלך- אני מציעה לך לחכות עוד זמן, לצבור מספיק ידע על סוסים (טיפול וקצת תיאורטי) ואז ללכת לקנות סוס לאחר שגם לקחת בחשבון את כל ההוצאות ושאר הדברים שזה כולל (שזה די הרבה).

zilberm1

New member
תשובה ל tguri

יש לי הצעה טובה בשבילך את פשוט יכולה להיכנס לשותפות על סוס רק החזקה בפנסיון זה עולה לך זול ואת יכולה לרכב באפן חופשי. עם את מאזור כפר סבא אני יכול להציע לך דבר כזה השותף שלי עוזב ואני מחפס שותף חדש. תכתבי ל: [email protected]

tguri

New member
אוקי תודה!!ויש לי עוד שאלה לגבי פנסיון

zilberm1 , אני לא מהאזור אז אני לא יוכל לשתתף איתך בפנסיון..=S... ויש לי שאלה לגבי פנסיון..מזה אומר?..כאילו אני יכולה לבוא לאותה חווה בחופשיות..וכאילו אני לא יכולה להוציא אותה??..אני יודעת שבשלב הזה גם ככה אני לא יוציא..אבל סתם שאלה.. וגם כאילו אפשר כאילו להשתתף פנסיון עם החווה כלומר להשתתף בוצאות על אותו סוס ספציפי ..???..או שחייבים 2 אנשים על אותו סוס ..??

zilberm1

New member
תשובה ל tguri

את יכולה לבוא לחווה ללכב בחופשיות כמובן בתאום עם השותף כדי שלא יהיו התנגשויות. כך זה היה עם השותף שלי תאמנו מראש וכל אחד רכב כמה שהוא רוצה. יש מקומות שאפשר לעשות היסקה עם בעל החווה על סוס ספציפי. בכל מקרה עלות סוס עם שותף היא 750ש"ח לחודש. פנסיון עולה מינימום 1000 ש"ח לחודש. חיסונים 500 ש"ח לשנה. פרזול 300 ש"ח כל חודשיים. כל זה מתחלק ל 2. לא כולל טיפול וטרינרי בעת הצורך. באיזה אזור את מת גוררת? חג שמח.

JuSt A d i

New member
אני מאוד מצטערת להגיד לך

אבל זה ממש חוסר אחריות להכניס כשותף לפנסיון אדם שלא מבין בסוסים/חסר ניסיון

tguri

New member
אוקי תודה!!

ואני לא התכוונתי בשלב הזה לקחת חלק בפנסיון אם זה מה שהתכוונתם??או שהתכוונתם למשו אחר? ואני גרה באזור מודיעין אני לומדת אצל חגית..

שירלי317

New member
../images/Emo207.gifחיל פרשים../images/Emo196.gif

בשנה הבאה אני מתגייסת לצבא, וברצוני להתגייס דרך שירות חובה במשטרה, לחיל הפרשים. אשמח לשמוע מאנשים שהתנדבו/ התגייסו לחיל הפרשים בעבר או קיום, עצות באשר להבטחת הגיוס שלי לפרשים, שלא אאלץ להתקע בשירות משטרתי רגיל, עצות לקבלה, שאר טיפים וכ'ו.. תודה רבה

SNTQ

New member
לשב"ס (שירות בתי הסוהר) יש יחידת פרשים

משל עצמה.. נסי לברר גם דרך זה
בהצלחה.

תםטםOHIO

New member
מוזמנות לפנות לכל הגורמים האלו -פרשים, שב"ס

וכד' לביקור-אירוח כאן בפורום. מי שתפעל בנושא יכולה להתייעץ איתי במסר

Vintage Queen

New member
לכי לפורום מתגייסים

אבל ז לא פשוט, גם העבודה עם הסוסים (לפעמים זה לא כזה נעים לפזר הפגנות עם סוסים, המפגינים לא ממש מתחשבים בעובדה שזה בעל חיים ואחרי זה לראות מה קורה להם זה לא נחמד, הכרתי מישהי שהיתה בזה פעם) בדר"כ זה לנקות תאים בשנה הראשונה, ושלישי ואחרון- כי בדקתי, כדי להגיע לפרשים את צריכה לצאת למשטרה, אבל מהמשטרה לא בטוח שתגיעי דווקא לפרשים(תלוי בדרישה שלהם לחיילים חדשים באותה תקופה בהתאם למשתחררים) ואם את לא מגיעה לפרשים את נדפקת במשטרה שזה דיי מאוד חרא.. אז זה סיכון, מעבר לזה, את תמיד יכולה להתקשר לבקו"ם ולהכנס לאתר של צהל, עולים על מדים הזה... ולשאול שם הכל, למרות שבמתגייסים הם מבינים בטירוף ויודעים לענות על כל שאלה!

למעלה