שאלת הגיון בתוך שאלת גאומטריה

nzkiwi

New member
שאלת הגיון בתוך שאלת גאומטריה ../images/Emo46.gif

ספר בחנים של יואל גבע עמוד 60 שאלה 13 מציגים מצב נתון בגאומטריה, ושואלים "איזו מהתשובות הבאות אינה אפשרית?" בדקתי ומצאתי שתשובות 1-3 אפשריות. תשובה 4 היא "כל התשובות אפשריות", והיא גם התשובה הנכונה לפי הספר. אני מבין למה 1-3 לא נכונות - כי הן אפשריות והשאלה מבקשת תשובה בלתי אפשרית. למה תשובה 4 נכונה? אם התשובה ש"כל התשובות אפשריות" היא "אינה אפשרית", זאת אומרת שלא יכול להיות מצב שכל התשובות (1-3) אפשריות, לא? אוף!

iritki

New member
חבל להסתבך

ביקשו תשובה לא אפשרית, כל התשובות אפשרויות=לא נכנות, ולכן תשובה 4 מדויקת. נכון סיבכו קצת.. לא מאמינה שיהיה דבר כזה בבחינה עצמה

אי אפשר לענות במדויק בלי לראות

אבל זה נראה (לפי התשובה) שתשובות 1-3 לא יכולות להתקיים ביחד ולכן תשובה 4 היא הנכונה

הבעיה שלך עם השאלה

היא שאתה קצת הולך עם הראש בקיר. הרבה אנשים מנסים לחפש את ה"catch" בכוח, גם אם הוא לא ממש קיים. במקרה הזה, אם אמרו "כל התשובות נכונות" וזה אכן כך, אז זאת התשובה הנכונה. מי שכתב את השאלה (וכך גם במבחן האמיתי) לא מנסה להתחכם איתך ולהפיל אותך עם כל מיני מלכודים מילוליים. תנסה להבין את השאלה בצורה יומיומית ופשוטה...

k xoxo

New member
פרדוקס "אף תשובה אינה נכונה"

אם אף תשובה אינה נכונה אז בעצם גם התשובה הזאת לא יכולה להיות נכונה כי אז יש תשובה נכונה...
בקיצר זה לא המקרה כאן... ולא צריך סתם להתחכם מה תעשה במבחן? לא תסמן אותה? תנסה לחשוב אם זה הגיוני או לא? למה?

nzkiwi

New member
תודה לכולם... ../images/Emo13.gif

לא מנסה להתחכם, לא מנסה לגרום לקשר רציני בין הראש שלי לקיר, לא מחפש קאצ' (אולי קצת קאש).
בסה"כ השאלה בילבלה אותי וגרמה לי להפסיד זמן (חלק מבוחן עצמי). ברור שסימנתי את תשובה 4 כי עם עובדות (תשובות 1-3) אני לא מתווכח, אבל גם אחרי שעברתי שוב על השאלה הניסוח גרם לי לבלבול. בכל אופן, עכשיו אני יותר בטוח בסימון תשובות מהסוג הזה שמבלבל אותי.

למעלה