שאלת הבהרה.....

מיקi

New member
שאלת הבהרה.....

לפני כמה ימים, בהרקדה הקבועה שלי (הרקדת הבית) אצל המרקיד המוכשר והמחונן לכל הדעות, הלא הוא מויישל'ה זוכמיר מיודעינו, הזמנתי מישהי לרקוד איתי זוגות. בתגובה היא שאלה אותי: "אתה רקדן טוב" ? האמת... לא ידעתי מה לענות לה. בהרקדת הבית שלי אני רוקד את כל הריקודים.(אני רוקד כ 5 שנים ) כשהייתי פעם באוניברסיטה, לא ידעתי את כל הריקודים. אני קורא הרבה פה, ובמקומות אחרים, אנשים משתמשים במושגים "רוקד מתחיל" "רוקד בינוני" "רוקד מתקדם" וכו' יש קריטריונים ? מה עושה רקדן לרקדן מתקדם ? כמות הריקודים שהוא יודע ? היכולת הוירטואוזית שלו ? צורת הריקוד ? את כל הריקודים שלמדתי אני רוקד טוב (ואפילו טוב מאוד) את מה שלא למדתי לא יודע... שמישהו יגיד לי.... מה לענות לאותה הגברת ?????

danielia1

New member
רקדן טוב צריך לדעת להוביל

בעדינות וברכות וכשעושים טעות לדעת לצאת מזה בלי שאף אחד ידע וירגיש שרקדת ריקוד אחר וגם זוגתך לא תבין מה זה היה ואתה תחייך חיוך גדול ותמשיכו לרקוד כאילו כלום לא קרה.

אני מצטער.לא קראתי טוב את ההודעה

אחרי שאלה כזאת הייתי שולח אותה לאלף עזזאל. אני לא סובל את הבחורות המתנשאות האלה עם השאלות המטופשות שלהן.

תגיד לה שאתה יודע 80% מהריקודים.

כמעט בכל ההרקדות 80% מהריקודים הם אותם הריקודים. 20% הנותרים, בוחר לו כל מרקיד בעצמו ולפי הבנתו ואהבתו אליהם. רקדן טוב נחשב בעיני הרוקדים,זה שיודע לרקוד את כל הריקודים בצורה טובה בהרקדת הבית שלו. ברגע שמישהו עובר למרקיד אחר ,הוא נחשב בעיני הרוקדים הקבועים באותה הרקדה כרקדן פחות טוב ואפילו כאחד שלא יודע לרקוד. מספיק שהמרקיד ישים באופן רצוף שני ריקודים שאתה לא יודע לרקוד אותם,אז בת הזוג שלך תזרוק אותך מיד, על המקום ובלי שהיות.

עונים לה - סליחה, טעיתי בכתובת

ומחפשים בת זוג אחרת. או אולי שפעם בסמסטר יהיו מבחנים ותוכל להראות לה את הציון שקיבלת.

../images/Emo41.gif תשובת הבהרה.....

תגיד לי מה זה הח'ארטות האלה ??? מה אכפת לך ההגדרה ?? אם זו הרקדת הבית שלך ואתה מכיר את כל הריקודים, תגיד לה כן !! מה כבר יכול להיות ??? כשתלך להרקדה שאתה לא מכיר... תלך למתחילים, ותמצא לך שם בת זוג. וואלה זה לא אני ...זה מיקו

משהא

New member
מיקו, התשובה נמצאת בשאלה שלך

אם אתה יודע היטב ונכון את כל הריקודים הנרקדים בהרקדה מסויימת שאתה רוקד בה, יכול לרקוד את כולם גם אם אתה ובת זוגתך לבד באולם, ויכול להוביל את בת הזוג ללא שגיאות, אתה רקדן טוב "בזירה". אם אתה רוקד בכמה מקומות עם מרקידים שהרפרטואר דומה וגם שם אתה יודע הכל, אתה רקדו טוב בכמה זירות, אם אתה בא להרקדות שיש שוני ברפרטואר וגם שם יודע, אתה טוב בפריפריה, ואם אתה מסוגל להשתלב בכל הרקדה, בכל מקום בארץ, כאשר אחוז הריקודים שאינך יודע קטן, תזמין שלט "אני רקדן טוב"! ותתלה אותו במקום בולט. רקדן טוב לטעמי הוא זה שרוקד נכון באופן עצמאי ככל שיותר ריקודים אשר אנו רוקדים בחוגים. ובריקודי זוגות גם מותאם ומוביל את בת הזוג. ריקודים שמחים. אורי גבעוני

אליק 31

New member
במגרשי הטניס הבעייה קיימת כל הזמן

במגרש אתה מגיע כדי למצוא בן זוג מזדמן, זה כיף לא רגיל לרקוד עם מזדמנים כל פעם מחכה לך הפתעה נעימה ( נא לא לחשוב מחשבות מלוכלכות, בבקשה) ובכן, אתה מגיע, מישהו שואל אותך: "מחפש בן זוג"? אתה עונה: "כן" השאלה הבאה: "אתה משחק טוב"? הופה, שאלת השאלות: אם אתה יותר טוב ממנו, אתה נחשב "משחק טוב" אם אתה פחות טוב ממנו, אתה נחשב "שחקן גרוע" אז כן, הכל יחסי. לדעתי גם בריקודי העם זה יחסי, תלוי מי השואלת אם אתה יותר טוב ממנה, אתה רקדן טוב אם אתה פחות טוב ממנה, אתה רקדן לא טוב. לידיעתכם, אני תמיד שואל את השאלה: היא לגיטימית, אבל כבר קרה לי שאחת ענתה לי בבטחון עצמי גאוני שהיא רקדנית טובה, התחלנו לרקוד , והנה היא לא יודעת אפילו ריקוד אחד! קצת התפלאתי על החוצפה ( סגול תחת האות פ') טוב, אתם יודעים איך זה אצל אליק, בלי גינונים, ישר הפסקתי את הרומן הצורם באמצע הריקוד הראשון, ובלי להגיד תודה.

מיקו -תשאל אותה חזרה את אותה...

שאלה : האם את רקדנית טובה ?. כמו כן תשובה לכולם על מהי דעתי על רקדן או בן זוג טוב או בת זוג טובה. בת זוג טובה כשם בן זוג לא חייבים לדעת את כל הריקודים אולי לעיתים אף ריקוד. 1. הוא יודע לרקוד ויודע להוביל - היא לא יודעת את הריקוד אך הוא יודע לשלוט עליה ,להוביל אותה וגם מידי פעם לרמוז בעל פה את הצעדים שעומדים להיות והרי לך בת זוג זורמת שיודעת להיות מובלת וגם להעתיק מן הסביבה ואחרי פעם אחת בפעם השניה היא כבר קלטה את רוב הריקוד. 2. במקרה שאף אחד אינו יודע את הריקוד ,עדיין הם רקדנים טובים ובני זוג נהדרים בעצם עובדת היותם מעתיקים ומנסים--- דגש על מנסים -- לרקוד. בן/בת זוג לא צריך להיות (לדעתי) בעל ידע של ריקודים אלא בעל יכולת העתקה מסביבתו,קליטת הצעדים מבן הזוג ויכולת תירגומן לתפקידו כבן או בת זוג -- לדוגמא בן מתחיל שיכול חילוף בימין , ברוב הריקודים היא מתחילה את אותו הצעד ברגל חיצונית והרי כבר רבע ריקוד היא יודעת (או הוא כמובן). כמו כן היכולת להיות מובל ומוביל כשצריך. וכמובן חשוב זה -- קצב . מספיק שאחד מבני הזוג לא יהיה עם קצב וכבר כל אחד מהם מתבעאס.... זאת דעתי לפחות

אליק 31

New member
שושנה יקירתי, טביעת עין. אלמנטרי

היה זה ריקוד די בסיסי, והיא הגיבה כאילו היא באגף ההתגוששות של מחלקת האיגרוף.

rak dan

New member
איזה כייף לבעלך בסלון, אם היית...

אם היית... אצלי צוחקת, הייתי במטבח שוטף כלים , או מוריד את הזבל, קניות כבר עשיתי מזמן, מזל ילדים קטנים כבר אין צורך להשכיב. איך את חושבת שהבוסית מאפשרת לי ללכת שלוש פעמים בשבוע לרקוד בלילות עם נסיכות. חוצמזה, מזה כייף לו לבעלך שאין לו פולניה בבית. רגע היכן את הית כשצחקת ? בנינו לא אגלה לאף אחת !

קודם כל לבעלי יש פולניה בבית

ובכל זאת כף לו והיא בכל זאת יושב בסלון (לפעמים)ואיפה אני הייתי כמובן במקום האהוב עלי..................ליד המחשב

עוז 2002

New member
בניגוד לכולם...

אני חושב שהשאלה לגטימית. אם היא לא נהנית לרקוד עם רקדן מתחיל, זו לדעתי הדרך הנכונה ביותר לנהוג. אם אינך רקדן טוב, תן לה להחליט מה היא מעדיפה לעשות. בכל מקרה, האופציות האחרות, (לסרב, להפסיק אחרי ריקוד אחד, לסבול...) הינן גרועות יותר מבחינתי. גם אני לפעמים שואל בחורה לא מוכרת אם היא רוקדת. לעיתים עדיף לומר "לא תודה" מאשר להביך את בן הזוג אח"כ או לסבול בהקרבה. ולשאלתך, אם אתה רקדן טוב, אומר, שאם אתה שואל אז כנראה שאינך כזה... רקדן טוב מקבל פידבקים חיוביים מבת הזוג. מי שתרקוד איתך גם ודאי תרצה לרקוד איתך שוב. ואם זה לא קורה אז.... וצריך להבחין בין רקדן טוב לרקדן מתקדם (כזה שיודע הרבה ריקודים). אני מניח ששואלת התכוונה לכזה שמכיר את הריקודים. ואסיים בהומור: once upon a time... הזמנתי בחורה לרקוד ושאלתי אותה אם היא רוקדת. הבחורה ענתה שאת רוב הריקודים היא מכירה להוציא חלק מהחדשים. עניתי שאם כך אז נסתדר ורקדנו. את הריקוד הראשון היא לא הכירה, גם לא את השני, והשלישי וכו... כשהתחיל הריקוד השמיני היא הסתובבה אלי ואמרה: "את הריקוד הזה אני לא מכירה"... והיא לא הבינה למה התגלגתי מצחוק...

אליק 31

New member
עוז, עד הריקוד השמיני, היתה זאת

מצדך הקרבה, מזוכיזם, התנדבות, סקרנות, מבחן מדעי, ספירת מלאי, או שהופעתה המצודדת היפנטה אותך?

למעלה