שאלת דרכון נוסף

snowboard999

New member
שאלת דרכון נוסף

הי
אני מתגורר באנגליה כבר מספר שנים ובעל דרכון פולני וישראלי
מישהו יודע אם אני מתחתן עם חברתי שהיא שבדית ושנינו גרים ונגור באנגליה, האם אני זכאי לדרכון שבדי ?
והאם אפשר להחזיק במקביל 3 דרכונים?
לכל מי שתוהה, הדרכון השבדי מקל לויזת טיול לארהב
תודה

Nobilis

New member
תשובה

בשביל להיות זכאי לדרכון שבדי, תצטרך להיות אזרח שבדי. בשביל להיות אזרח שבדי תצטרך לגור בשבדיה אי אלו שנים (לא די להיות נשוי לשבדית).

האם אפשרי להחזיק 3 דרכונים (או ליתר דיוק - אזרחויות) במקביל? תלוי במדינות. במקרה של ישראל/פולין/שבדיה - כן.

ובמילים אחרות - רוצה לבקר בארה"ב? בקש ויזת תייר בשגרירות האמריקאית הקרובה למקום מגוריך.

snowboard999

New member
אכן

תודה על התשובה המפורטת
ויזה לארהב מסתבר מצריכה ככ הרבה משאבים אישיים בעיקר זמן והרבה סבלנות..
ישנה שמועה שישראל תצטרף בקרוב למדינות ה VWP
מישהו שמע על זה?

mumfor4

New member
עניתי לעצמי ... ויקיפדיה אהובתי

אדם שאינו אזרח ארצות הברית, אשר מעוניין להיכנס לארצות הברית מחויב להגיש בקשה לויזה לפני הגעתו לתחומי ארצות הברית. יוצאי דופן הם אזרחי אחת מ-35 המדינות החתומות על הסכם ויתור ויזה המקנה לאזרחי מדינות אלה כניסה ללא ויזה לארצות הברית ובתמורה כניסה של אמריקאים לארצות גם ללא ויזה. תוכנית זו נקראת Visa Waiver Program - VWP.
בשנת 2009 נוסף חוק שאזרחי מדינות אלו חייבים להרשם לפני הנסיעה באתר אינטרנט של ממשלת ארצות הברית המכונה ESTA - Electronic System for Travel Authorization במידה ומגיש הבקשה לא מסומן במערכת ניתן אישור בו במקום בצורת טופס ירוק אותו צריך להדפיס ולהצמיד לדרכון בעת כניסה לארצות הברית. לעתים המערכת לא מאשרת מיד את הבקשה אלא לאחר מספר ימים ולעתים רחוקות אינה מאשרת כלל. אתר זה נותן מידע מוקדם למשרד ההגירה האמריקאי על אזרחים זרים המעוניינים להיכנס למדינה.
מדינות רבות באיחוד האירופאי, יפן, ניו זילנד ועוד חתומים על הסכם זה. ישראל אינה חתומה על הסכם זה עקב אי שימוש בדרכון ביומטרי. נערכו מגעים להכללת ישראל בתוכנית זו, ובעתיד ייתכן שדבר זה יהיה אפשרי [1]. אזרחים ישראלים בעלי אזרחות כפולה שכלולה בהסכם הויזות יכולים להיכנס לארצות הברית בדרכון הזר שלהם. כמו כן זכאים להיכנס ללא ויזה מי שהוא אזרח קנדה או ברמודה.

להלן רשימת המדינות החתומות על הסכם ויתור הויזה: אוסטריה, אוסטרליה, איטליה, איסלנד, אירלנד, אנדורה, אסטוניה, בלגיה, ברוניי, בריטניה, גרמניה, דנמרק, הולנד, הונגריה, יפן, לוקסמבורג, לטביה, ליטא, ליכטנשטיין, מונקו, מלטה, נורבגיה, ניו זילנד, סאן מארינו, סינגפור, סלובניה, סלובקיה, ספרד, פורטוגל, פינלנד, צ'כיה, צרפת, קוריאה הדרומית, שבדיה, שווייץ.

Nobilis

New member
תשובה

א) מדברים על זה כבר שנים ארוכות. כשזה יקרה - זה יקרה. אל תבנה על זה בקרוב.

ב) אני מבטיח לך שלבקש אזרחות זרה יקח לך *הרבה* יותר זמן/משאבים/סבלנות מאשר לבקש ויזת תייר לארה"ב.

shemesh7079

New member
לי לא היו כאלה בעיות

קבעתי פגישה בשגרירות האמריקאית בוינה, הבאתי את כל המסמכים שבקשו (שום דבר יוצא דופן), שוחחתי עם אמריקוקי במשך כמה דקות וקבלתי ויזה לעשר שנים.
יותר פשוט מזה?

jonbaum

New member
יותר פשוט כשלא צריך ויזה בכלל

לא תמיד זה עובד כך.
חבר שלי (ישראלי) לא זכה לויזה המיוחלת כי הוא נולד באיראן. ההורים שלו היו שם בשליחות (בפרה-היסטוריה) מטעם משרד החוץ כשעוד היתה שם שגרירות ישראלית. הוא הביא להם מסמכים של משרד החוץ שאישרו שההורים שלו היו שם בשליחות ושהוא רק במקרה נולד באיראן, אבל לא עזר כלום.
חברה של אמא שלי (ישראלית גם) מאוד רצתה לבקר בארה"ב כי הבת שלה לומדת שם. היא הגישה בקשות לויזה בערך 10 פעמים וכל פעם נדחתה. הסיבה? היא נולדה בעירק וההורים שלה עלו איתה לארץ כשהיתה בת חודש.

tch111

New member
חה, חה נדמה לי שגם הזמרת ריטה לא קיבלה ויזה

כי נולדה באיראן.

שין

New member
אם אני זוכר נכון גם לשאול מופז עשו קצת בעיות

אופציות נוספות: זה היה ברווז עיתונאי / אני סנילי

Nobilis

New member
אכן עשו

" המוצא האיראני אפילו בעוכריו של שר הביטחון הנוכחי והרמטכ"ל לשעבר, שאול מופז. מופז הגיע עם בתו לארצות הברית בתקופת הביניים שבין סיום כהונתו כרמטכ"ל ובין בחירתו לשר הביטחון. הדרכון האיראני – שלא עמד בדרכו כאשר כיהן כרמטכ"ל הודות למטריית המגן של הדרכון הדיפלומטי שנשא אז - הפך פתאום למוקש. פקיד ההגירה בנמל התעופה 'קנדי' מנע ממופז את הכניסה לארצות הברית, ורק אחרי התערבות מגבוה הצליח הרמטכ"ל לשעבר להיכנס לארצות הברית. "

http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-2518953,00.html

למעלה