שאלת דרכון בריטי

gummies

New member
שאלת דרכון בריטי

שלום ליושבי הפורום, לאביו של בעלי יש דרכון בריטי, אולם שאינו בתוקף (כבר כמעט 30 שנה שלא חודש). לפני שאנו שמים פעמינו אל עבר השגרירות הבריטית (שממילא סגורה היום), אני מנסה לקבל קצת תשובות על מנת לדעת היכן אנחנו עומדים: האם נכון להניח שלא תהיה בעיה עקרונית לחדש את הדרכון? או שמא הזמן שחלף שולל את הזכויות? אותו הורה חי בארץ כל השנים. האם אנחנו, בנו וכלתו, נוכל גם כן להוציא בעקבותיו דרכון? האם אנו "תלויים" בו? הכוונה, במידה והוא זכאי לחדש את דרכונו אולם בפועל לא מחדש אותו, האם בנו יוכל להוציא דרכון בריטי בעצמו, ובעקבותיו אני, אשתו? תודה רבה לעונים.

בקר12

New member
כמה תשובות

1. לאביו של בעלך לא תהיה בעיה לחדש את הדרכון. פעם שאתה אזרח בריטי תמיד תהיה אזרח בריטי עם או בלי דרכון (אגב - למה בכלל לחדש את הדרכון שלו? הוא אזרח גם בלי דרכון) 2. חידוש הדרכוןן הבריטי, אם כבר רוצים, לא נעשה בשגרירות הבריטית בארץ ולכן ביזבוז זמן לגשת לשם. צריך לשלוח אותו לשגרירות בפריז - ראי לינק הבא: http://ukinisrael.fco.gov.uk/en/help-for-british-nationals/passports/ 3. לגבי, בנו שהוא בעלך אני צריך לדעת אם אביו נולד בבריטניה ואם הוריו של בעלך היו נשואים בעת לידתו. אם כן, סביר להניח שבעלך אזרח בריטי מלידה. אם לא, אני צריך יותר פרטים על מקום, שנת ונסיבות הולדתו של בעלך. שוב, לא צריך לחדש דרכון של אביו של בעלך כדי שבעלך יוציא דרכון משלו 4. את לא תהיי זכאית לאזרחות בריטית בכל מקרה אבל תוכלי לקבל ויזה מתאימה בעקבות בעלך כדי להתגורר או בבריטניה או במדינת איחוד באירופה.

בקר12

New member
ופרט נוסף - במידה ובעלך זכאי לאזרחות בריטית

אז השיתוף פעולה עם אביו צריך להיות בשליחה של הדרכון של אביו (אפילו פג התוקף) יחד עם תעודת הלידה (ואולי גם תעודת נישואין, צריך לבדוק לטופס המתאים) ראי טופס C1 בדף הבא: http://www.fco.gov.uk/en/travel-and.../passports-a-to-z/a-topics/applications-forms אגב, שימו לב, שילדים עתידיים שלכם, במידה שבעלך נולד מחוץ לבריטניה והילדים גם יוולדו מחוץ לבריטניה, לא יהיו בריטים בלידתם אבל אם בעלך יגור אוכבר גר בבריטניה 3 שנים לפני לידתם אפשר יהיה לרשום אותם כבריטים עד שיגיעו לגיל 18.

gummies

New member
היי, תודה רבה על התשובות!

לגבי שאלותיך: למען האמת, חידוש דרכון עבור אביו של בעלי לא באמת מעניינת אותנו או אותו, למעט ההנחה שלנו (שלדבריך היא כנראה מוטעית) שלא ניתן להוציא דרכון עבור בעלי, אם לאביו אין דרכון בתוקף. מדבריך אני מבינה שאין צורך לחדש את הדרכון עבור אביו של בעלי (נקרא לו "חמי" מעתה והלאה
). חמי לא נולד בבריטניה אלא בגאנה, אפריקה בשנת 1942 (כך לפחות כתוב בדרכון). הוריו של בעלי היו נשואים בעת לידתו (התחתנו בארץ ובעלי נולד בארץ). לגבי סעיף 4 שלך: אנחנו מעוניינים (אם זה לא היה ברור עד כה
) להתגורר באנגליה, שזה אומר לחיות ולעבוד שם. האם הויזה שנקבל תאפשר לשנינו לעבוד? ושאלה נוספת, האם לאחר מספר שנות מחייה באנגליה, תהיה אפשרות להגיש בקשה לקבלת אזרחות/תושבות קבע? המון תודה על תשובותיך, מעריכה את זה מאד

gummies

New member
פרט נוסף לגבי חמי

אני כותבת את מה שאני יודעת - אם יש צורך אני יכולה לברר פרטים נוספים: בגדול, ידוע כי חמי למד כילד במוסדות לימוד אנגליים, חי גדל והתחנך שם לפחות כמה שנים. אני חושבת כי מצויים בידיו אישורים ותעודות המעידים על כך. עם זאת, אינני יודעת כיצד קיבל למעשה את האזרחות הבריטית (שׁהרי לא נולד באנגליה). שוב, תודה!

בקר12

New member
זה מתחיל להיות קצת מורכב

קודם כל, לחידוש הדרכון או אי חידוש הדרכון הבריטי של חמך אין קשר לנושא הזכאות של בעלך לאזרחות בריטית ודרכון משלו. הבנת אותי נכון. ההמפתח לזכאות הפוטיציאלית של בעלך טמונה בבירור של איזה סוג של אזרח בריטי הוא חמך. כיוון, שחמך לא נולד בבריטניה יכול להיות שהוא מה שנקרא אזרח בריטי בהורשה שאינו יכול להעביר את אזרחותו הבריטית הלאה. האם הוריו (כלומר הסבים של בעלך) נולדו בבריטניה? מצד שני, יש מצב שחמך בעצם התאזרח בבריטניה בעת מגוריו שם (או נרשם עי"י הוריו בגאנה או בבריטניה) ואז הוא לא אזרח בתורשה ולכן העביר באופן אוטומטי את אזרחותו הבריטית לבעלך. כפי שאמרתי ובאופן מעשי, המפתח כעת הוא לברר האם האזרחות הבריטית של חמך היא BRITISH CITIZEN BY DESCENT (לא טוב לכם) אן BRITISH CITIZEN OTHERWISE THAN BY DESCENT (טוב לכם). חוץ מהדרכון האם לחמך יש עוד תעודות בנושא - למשך תעודת איזרוח או רישום בריטית? לדעתי אתם יכולים לנסות להגיש בקשה לדרכון בריטי לבעלך (דרך טופס C1 והלינק שסיפקתי) והבריטים יעשו את הבדיקות שלהם או שאתם יכולים ישירות לבדוק אם לבעלך יש זכאות (ללא הוצאת דרכון) עם טופס NS בלינק הבא: http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/britishcitizenship/eligibility/registration/noothernationality/ יכול להיות אולי ששווה שחמך ייתקשר למשרד הפנים הבריטי לברר מהי סוג אזרחותו. בכל אופן אם בעלך אזרח בריטי ותרצו לעבור לבריטניה תיצטרכי להוציא ויזת בת זוג וייתכן שגם מבחן באנגלית. זה תהליך שלוקח זמן וכסף. לצורך קבלת אזרחות בריטית תיצטרכי (לפי החוקים הקיימים) לגור שם 3 שנים אך תיתכן החמרה בנושא בשנים הקרובות. אגב, לעבור למדינה אירופית אחרת (בהנחה שבעלך אזרח בריטי) יהיה דווקא יותר קל מבחינת דרישות ועלויות הויזה.

בקר12

New member
עוד פרט לבדיקה

ציינת שהחידוש האחרון לדרכון של חמך היה לפני 30 שנה (כלומר 1981?). מה בדיוק כתוב בדרכון לגבי המעמד שלו? האם כתוב BRITISH CITIZEN? או לחילופין CITIZEN OF THE UK AND COLONIES אני שואל כדי לוודא שהדרכון אכן מתאר אותו כאזרח בריטי שכן בדיק לפני 30 שנה השתנה חוק האזרחות הבריטי וחלק מהאנשים שהיו CITIZENS OF THE UK AND COLONIES (מעמד שנוצר 1948 ובוטל בינואר 1983 ) לא הפכו לאזרחים בריטים. ייתכן מצב שלמרות הדרכון ה"בריטי" שלו הוא לא אזרח בריטי. צריך גם את זה לוודא.

gummies

New member
ובכן, הדרכון מולי

כמה פרטים נוספים: על הדרכון ישנה חותמת שאומרת כי תוקפו של הדרכון יפוג בתאריך ה-7 במאי 1983. הוא הונפק באותו התאריך, עשר שנים קודם לכן. בדף הראשון של הדרכון כתוב: British Subject 1 Citizen of the United Kingdom and Colonies בדיוק כפי שכתבת. האם משתמע מכך כי הוא אינו אזרח בריטי כלל? (אגב מהיכן כל הידע המרשים אם אפשר לשאול?
) פנינו היום לעו"ד המתמחה בהגירה והעלינו את אותן השאלות, התשובות שקיבלנו הן כי על מנת להתחיל את התהליך, יש להשיג אישורים שונים מהתקופה בה חמי התגורר באנגליה (אישורים ממוסדות לימוד וכו'). האם יש טעם בכך, לאור הסטטוס שבדרכון? העו"ד הציע אפשרות נוספת להגירה, שאינה קשורה כלל להיות חמי אזרח או לא; מאחר ואני בעלת עסק (קטן), הועלתה אפשרות של העברת העסק (או פתיחת שלוחה שלו, אני לא זוכרת במדוייק) באנגליה, שם "יוצב" בעלי כעובד. שנינו עובדים באותו התחום כך שזה אינו תלוש מן המציאות. דבר זה יאפשר לשנינו לעבוד - בעלי בעסק, ואני בכל עבודה אחרת. האם אתה יודע פרטים על אפשרות שכזו? ובאופן כללי, האם היית ממליץ להיעזר בעו"ד לצורך העניין? אני מתצלת אם אני מפגיזה בשאלות, אני פשוט באמת לא יודעת שום דבר על התהליך (כמו כל אחד אחר שרק מגשש, אני מניחה), לא הייתי רוצה לבזבז את זמני (וכספי) לשווא, ואני מאד מוקירה ומודה על העזרה שאתה ויתר יושבי הפורום נותנים כאן.

בקר12

New member
אכן מקרה מורכב- שמכיל השלכות של חוקי

האזרחות הבריטים מ 1948, 1971 ולקינוח גם של 1981 לפני שאענה לך אשמח למידע הנוסף הבא: 1. האם הוריו של חמך ילידי בריטניה (או גרו בה באיזשהיא תקופה לפני לידתו)? 2. באיזה שנה עזבו הוריו את גאנה ועברו לבריטניה? 3. באיזו שנה חמך עזב את בריטניה (אני מניח כדי לעלות לארץ)?

gummies

New member
שאלות נהדרות, שאין לי את המידע הרצוי

על מנת לענות עליהן. חמי מארגן לנו את כל החומרים, בתקווה שתוך יום יומיים נקבל אותם ממנו ויהיו לי התשובות. אני אחזור לכאן, בינתיים - אלפי תודות!!

בקר12

New member
לסיום (בשלב זה) ולהבהרה- הדרכון של חמך,

כמו כל הדרכונים ה"בריטים" בתקופתו לא השתמשו במונח BRITISH CITIZEN כיוון שהוא לא היה קיים אז. המונח של BRITISH CITIZEN הוא תולדה של חוק האזרחות של 1981 ושאלת השאלות (במקרה שלך) היא האם חמך הפך ל BRITISH CITIZEN נ 1983 (כשחוק האזרחות של 1981 נכנס לתוקף) או לא. ויותר מזה, האם הוא BRITISH CITIZEN OTHERWISE THAN BY DESCENT כי אז הוא העביר באופן אוטומטי את אזרחותו הבריטית לבעלך. ההצהרה הראשונה שלך על כך שחמך היה אזרח בריטי מלא הייתה נכונה בוודאות רק עד 1983 ייתכן שהוא איבד אותה ב 1983 אך ייתכן שלא וזה מה שצריך לברר גם בעזרת המידע הנוסף.

gummies

New member
יילקח בחשבון.

בשנת 1983 הוא כבר מזמן לא שהה באנגליה אלא כבר חי בארץ, ואם אני מנחשת נכון אז הוא לא הפך ל-BRITISH CITIZEN. במידה וכך, אני מבינה כי הוא איבד את כל זכויותיו; אמת?

בקר12

New member
זה שהוא לא שהה בבריטניה ב 1983 עדיין לא סותם

את הגולל על כך שהוא לא הפך (אוטומטית) לאזרח בריטי. אפשרות אחת היא שהוריו או לפחות אביו נולד בבריטניה (עוד לא קיבלתי תשובה על כך). אפשרות אחרת היא שחמך עבר תהליך התאזרחות בבריטניה (עם או בלי הוריו) בעת מגוריו שם או נרשם כאזרח בריטי בבריטניה (הוא קיבל הרי דרכון כך שצריך להיות רישום שלו במשרד הפנים) - ייתכן שבתעודות שלו תמצאו משהו המעיד על אישור אזרחותו? יש גם אפשרות שהוא רכש את הסטטוס של RIGHT OF ABODE באופן אוטומטי לאור שנים שגר שם (אני כבר פחות בקיא בתנאים לכך באותה תקופה) ואם כן מתקיימים התנאים לקבלת אזרחות ב 1983. תחפשו את המונח הזה (אולי חותמת בדרכון, אולי תעודה) - RIGHT OF ABODE

gummies

New member
אוקיי, בדקתי שוב את הדרכון -

יש שורה מודפסת אבל מחקו אותה עם עט. בשורה למעשה כתוב - holder has the right of abode in the United Kingdom. כאמור, השורה מחוקה בעט. מתחת יש חותמת בזו הלשון: holder is subject to control under the immigration agt.1971 וליד זה, חותמת עגולה עם תאריך - ה-7 במאי 1973 (אני חושבת שזהו תאריך ההנפקה) עם הכיתוב Liverpool. מה המשמעויות למיטב ידיעתך? (לגבי ההורים, אנחנו עדיין לא יודעים.. נקבל פרטים בקרוב אני מקווה) תודה רבה, כבר אמרתי?

בקר12

New member
בבקשה. אכן מחיקת השורה הזאת לא מעודדת.

אני מניח שהיא הופיעה באופן אוטומטי על דרכונים שהונפקו בבריטניה באותה תקופה והמחיקה וההתייחסות לחוק האזרחות/ההגירה של 1971 משמעותה שחמך היה אז עדיין נתון למגבלות הגירה (כלומר, לא היו לו זכויות של אזרח "בריטי" במשמעות שאנו מבינים אותה כיום אחרי החוק של 1981). כמה שזה נשמע אבסורדי (ובבריטניה לא חסר אבסורד), באותה תקופה היה מעמד של אזרחים בריטים (וייתכן שחמך היה אחד מהם) שלא הייתה להם זכות אוטומטית לגור בבריטניה. על פניו הדרכון שלהם נראה בריטי והוא כמעט זהה לדרכונים של אנגלים מלידה אבל מחיקת השורה של RIGHT OF ABODE בתוכה בעצם אומרת שלא הייתה להם כניסה חופשית ואוטומטית לבריטניה. לי מתחיל להיראות שאלא אם כן תגלו איזשהיא תעודה או מסמך בחפציו אז יכולת ההוכחה שלכם לגבי זכאותו לאזרחות בריטית כיום (במידה שהוא אכן זכאי) הופכת קשה יותר ויותר כי יש לכם דרכון שאומר שחמך היה נתון למגבלות הגירה ואם זה היה הסטטוס שלו אז לא יכל להיפך לאזרח בריטי על פי משמעות החוק של 1983. מצד שני, אני חייב לסייג את דברי בכך שאיני מומחה רשמי או עורך דין ויש המון המון סייגים לחוקי האזרחות הבריטים שהם מאוד מורכבים. לדוגמא, ייתכן גם שאביך רכש את ה RIGHT OF ABODE באופן אוטומטי עקב מגוריו בבריטניה והדרכון פשוט לא שיקף עובדה זו (עקב טעות למשל, גם זה קורה) אני ממליץ לך לברר ולבדוק את התשובות לשאלות הקודמות ולסקור את התעודות שלו ולעדכן. ייתכן שאוכל לשפוך אור נוסף על העניין.

בקר12

New member
אגב, זה יפתיע אותי אם אביך של חמך

נולד בבריטניה, אם זה היה כך אז שורת ה RIGHT OF ABODE בדרכון של חמך לא הייתה לדעתי צריכה להימחק.

gummies

New member
כן, אני חושבת שרוב הסימנים מראים כי הסיכויים

לאזרחות הם קטנים.. אנחנו בודקים את הדברים. בינתיים מנסים לפעול במישור אחר - חמתי
היא נולדה בארץ אולם שני הוריה נולדו וחיו בצ'כיה ואף ניהלו שם עסק. היא לא הוציאה עבור עצמה דרכון צ'כי, ואני בודקים ואם וכיצד אפשר לפעול בנושא.

בקר12

New member
אני יודע שיש בעיה לגבי צ'כיה כיוון שהמדינה

בעצם קיימת לא מזמן (כלומר, ההפרדה בין צ'כיה וסלובקיה היא חדשה יחסית) והורי חמותך היו מן הסתם אזרחים צ'כוסלובקים, כלומר, אזרחים של מדינה שאינה קיימת יותר. אני מניח שאתם עובדים עם עורך דין מומחה שיקבע אם בכלל ולאיזה מדינה את זכאית לאזרחות של (צ'כיה או סלובקיה שזה לא משנה כל כך - העיקר אחת מהן). שוב באופן אבסורדי, יותר קל לעבור לבריטניה כמשפחה כאשר יש לך אזרחות אירופית לא בריטית מאשר אם הייתה לך אזרחות בריטית.

בקר12

New member
זכור לי איזה שרשור בנושא - אני רחוק מלהיות

מומחה (ההתמחות שלי כפי שראית זה יותר אזרחות בריטית) אבל קודם כל צריך לודא שהורי חמותך (או אחד מהם) אכן היו או שבאמת הפכו לאזרחים צ'כוסלובקים (כי לפעמים הם היו נתינים של האימפריה האוסטרו-הונגרית, לפני שצ'כוסלובקיה הוקמה ב 1919) ואח"כ יש את השאלה אם האזרחות בדור ההמשך (של חמותך ואחרי זה) הופכת כעת להיות צ'כית או סלובקית כי צ'כוסלובקיה אינה קיימת. צריך מומחה בנושא אך את יכולה לחפש פה שירשורים תחת צ'כיה או סלובקיה.

למעלה