שאלת דראפט

itaihasid

New member
שאלת דראפט

כמה סיבובים יש? But if the draft was only one round long, then the Bucs would have finished their scouting months ago. As critical as that first-round pick is, it is one of only 10 the team is scheduled to make מתוך האתר של טמפה לקראת הדראפט..

DAnalyst

New member
לדראפט 7 סיבובים

למרות שהליגה מעניקה compensatory draft picks לקבוצות שאיבדו שחקנים ב-FA. אני לא סגור לחלוטין על איך מעריכים כמה שחקן שהלך היה שווה או מה מוגדר אובדן שחקן שמפוצה ע"י הליגה, אבל התהליך קיים. הבחירות שהקבוצות מקבלות הן בד"כ בסיבובים השישי והשביעי, לעיתים נדירות בסיבובים הגבוהים יותר.

itaihasid

New member
דראפט ולקארל לאויס

(אני מרחרח קצת בזמן האחרון על הדראפט על מנת ללמוד יותר ולכן תצפו לעוד שאלות..) ב1984 השנה הפנטסטית של אלוף העולם האולימפי קארל לאויס שבה הוא זכה ב4 מדליות זהב בריצה, הוא נבחר לפי האתר howstuffworks בדראפט של ה nfl על ידי dallas cowboys ועל פי וויקיפדיה הוא נבחר בבחירה ה208 על ידי השיקאגו בולס בכדורסל.. וזה מעורר שלוש שאלות.. 1) האם זה אמיתי? 2) איך זה ששתי קבוצות בשתי ענפי ספורט שונים בוחרות את אותו אדם? 3) מה זאת אומרת שאפשר לבחור כל אחד בדראפט?, הם יכולים סתם לבחור מישהו שאין לו שום ניסיון או התלמדות בפוטבול?

DAnalyst

New member
3 תשובות ל-3 שאלות

אני אתחיל מהסוף: 3) מה זאת אומרת שאפשר לבחור כל אחד בדראפט?, הם יכולים סתם לבחור מישהו שאין לו שום ניסיון או התלמדות בפוטבול? כן ולא. כן - אפשר לבחור אנשים בלי רקע בפוטבול בדראפט, אבל אותם אנשים חייבים לפנות לליגה ולהכריז על עצמם כמועמדים לדראפט ע"מ שיוכלו להיבחר. 2) איך זה ששתי קבוצות בשתי ענפי ספורט שונים בוחרות את אותו אדם? אם הוא מכריז על עצמו כמועמד לשני דראפטים, ייתכן שייבחר בשני דראפטים. משמעות הבחירה אומרת שבמידה ויחתום עם קבוצה באותה ליגה, זו חייבת להיות הקבוצה שבחרה אותו. זה לא אומר שהוא חייב לחתום איתה או לשחק עבורה, ולכן הוא יכול להיבחר לשתי ליגות ולשחק בזו שנראית לו יותר. 1) האם זה אמיתי? אין לי מושג, אני לא מתמצא באצנים, אבל זה בהחלט ייתכן.

ih10

New member
זה נראה שזה היה סתם PR, אבל כבר

היו שחקנים ששיחקו ביותר מענף ספורט אחד, הבעיה תמיד שבארה"ב ענפי הספורט חופפים, קצת אחרי שמתחילה עונת הNFL יש את הפלייאוף של הMLB, שקצת אחרי שהיא מתחילה יש את הפלייאוף של הNBA, שגם היא חופפת עם הNFL. מה שאומר ששחקן שמשחק גם בייססול וגם פוטבול חייב לעשות בחירה שדופקת את אחת הקבוצות, ואולי בגלל זה מאז שיש תקרת שכר זה נעלם.

DAnalyst

New member
קשה לי להאמין

היות וקבוצות מכניסות סעיפים על בלעדיות לחוזים, דוגמאת ריקי וויליאמס שמנוע מלשחק בליגה אחרת ללא הסכמת קבוצתו. הסיבה העיקרית היא שהם רוצים אותו בכל האימונים, וגם הם מעדיפים שלא יסתכן בפציעות במהלך הפגרה.

ih10

New member
יש שחקנים שיכולים לדרוש מה שהם

רוצים, כמו בו ג'קסון ששיחק באוקלנד ריידרס מ87-90 ובאותן שנים שיחק גם בקנסס סיטי בMLB, ואחרי שהוא נבחר במקום הראשון בדראפט של 86 הוא הלך לשחק בייסבול ולא פוטבול, שנה אחרי הריידרס בחרו אותו בדראפט וכשעונת הבייסבול נגמרה הוא הלך לשחק שם. גם דיון סנדרס ששיחק באטלנטה ברייבס ובאטלנטה פלקונס בתחילת שנות ה90, בעונה שהוא עבר לניינרס (ולקח איתם את הסופרבול) הוא שיחק גם בג'יאנטס (בייסבול, SF) ובעצם הרבה שנים שיחק גם בייסבול וגם פוטבול. אז זה כן קורה, פשוט לא בשנים האחרונות.

puppi

New member
אגב דיון סנדרס

השחקן היחידי שחבט הום-ראן ותפס טאצ'-דאון באותו שבוע.

ih10

New member
זה לא היה אותה עונה?

חשבתי שזה היה באותה עונה ולא באותו שבוע. כשגרתי בארה"ב הוא היה באטלנטה ואני זוכר שהאוהדים שם היו בדילמה על איזה קבוצה יותר חשובה להם ואיפה הם מעדיפים שהוא ישחק

Lablabla

New member
שאלה נוספת

היי, השאלה שלי בקשר לדראפט היא כזאת לאחר ששחקן נבחר בדראפט על ידי קבוצה מסויימת, הוא חייב לשחק בה? מה עם חוזה או משהו כזה? אין וויכוחים (שכר, תנאים או משו?) איך הולך כל הקטע הזה אחרי הבחירה? תודה, כרמל

DAnalyst

New member
אם נבחרת בדראפט

אז לקבוצה שבחרה אותך יש זכויות בלעדיות עליך לשנה הקרובה, והם היחידים שרשאים לנהל איתך משא ומתן באותה שנה. היות והקבוצה שבחרה אותך רוצה שתשחק שם ליותר משנה, הם ינסו להציע לך חוזה הוגן. יש מסגרות מקובלות בסיסיות לגודל של החוזה בהתאם למס' הבחירה שבה נלקחת בדראפט, אבל שחקנים באופן טבעי מנסים לקבל יותר, בגלל זה החתמת שחקנים מתעכבת עד אוגוסט בחלק מהמקרים. אתה יכול לבחור לא לשחק שנה ואז לחתום עם מי שאתה רוצה.

למעלה