שאלת דקדוק

GnomeBubble

New member
לא שפות, מערכות כתב

ומן הסתם הקאנג'י הם הכי מסובכים. תלמד את ההירגאנה או הקטקאנה קודם. הם בערך אותו הדבר - מדובר באותן אותיות, אבל 2 דרכים שונות לכתוב אותן. לוקח שבוע ללמוד כל אחת מהשיטות, ויש בכל אחת מהן 46 אותיות, ככה שאין שום סיבה שבעולם לא ללמוד אותם ולהישאר עם אותיות באנגלית.

dannyshadow

New member
עדיין לא הבנתי משהו

מראים לי שם איך לכתוב, אבל מה עם צליל כשכול אחת מבטאת? לא ממש הבנתי איך הלימוד הולך שם ואשמח אם תסבירול י, אני די בור בנושא של איות יפני.

furrball

New member
כל אות מבטאת הברה

בתגובה הזאת ניסיתי להסביר "על רגל אחת" איך לבטא כל אחת מההברות. על המבנה: בעיקרון יש לך בשני האלף-ביתים מערכת הברות מאוד פשוטה. הברות בלי עיצור: A I U E O לכל הברה יש לך גם גרסה "ארוכה" (על משקל שתי הברות). הן מסתיימות בד"כ ב- AA II UU EI OU K יוצר: KA KI KU KE KO עם "טן-טן" (זה סימן דומה לגרשיים מימין לאות): GA GI GU GE GO S יוצר: SA SHI SU SE SO עם "טן-טן": ZA JI ZU ZE ZO T יוצר: TA CHI TSU TE TO עם "טן-טן": DA DE DO (לJI ו-ZU בסדרה הזאת יש רק שימוש מסויים) M יוצר: MA MI MU ME MO R יוצר: RA RI RU RE RO N יוצר: NA NI NU NE NO H יוצר: HA HI FU HE HO עם "טן-טן": BA BI BU BE BO עם עיגול במקום "טן-טן": PA PI PU PE PO Y יוצר: YA YU YO W יוצר: WA וWO אות שנקראת "N" שברוב המקרים דומה לNG- באנגלית (נ "אחורית") נחשבת "על משקל" הברה למידע נוסף תראה את הקישור שצירפתי בהתחלה. חוץ מההברות האלה יש עוד כמה שאפשר ליצור מהאותיות האלה, אבל אני אסביר את זה אחר-כך אם לא תבין. יש כמה אתרים לימוד היראגנה\קטאקנה שבהם יש דוגמאות אודיו לצלילים. וחוץ מזה פשוט תשתדל לשמוע איך יפנית נשמעת ולהתחקות לה. זה חלק מהלימוד.

dannyshadow

New member
K,

אז ממה שהבנתי, קודם כלו אני אמור ללמוד איך כותבים כול אות בעל פה? (אגב- בטבלה באתר הזה, לומדים לפי האלף ב"ת היפני? או שהסדר עצמו לא משנה?)

furrball

New member
זה כמו סדר בכל א"ב אחר

לא כולם זוכרים אותו... וזה בעיקרון עוזר לדעת אותו. יהיה לך יותר קל ללמוד את הכתב אם תתרגל אותו בקריאה ועל נייר. למשל בעזרת אתרי לימוד שונים. תיעזר בגוגל

dannyshadow

New member
ושאלה אחרונה

יש איזשהוא אתר עם מס' שיעורים לכתיבה? למדתי מאתר ג'פניס-אולנין את הרומאג'י והוא היה מחולק לפי שיעורים. הייתי רוצה משהו כזה, תודה!

dannyshadow

New member
אתר מעולה! תודה!

בעיה, יש לי ווינדוס XP ,ניגסיתי להתקין את היפנתי לפי ההוראות, אבל הייתה בעיה וזה כתב לי שבדיסק התקנה של XP חסרים רכיבים. מוזר, הוא פועל מצווין. ביינתים אין בעיה כי האתר פועל לעתמונות, אבל מאוחר יותר..

furrball

New member
הממ

אני לא יכול להציע לך כלום מלבד להתקין ווינדוס מחדש...

dannyshadow

New member
תודה בכול זאת:O

חבל שאין איזו חבילה להורדה מאתר microsoft.. אגב, יפנית כותבים מימין לשמאל או משמאל לימין?

furrball

New member
משמאל לימין או...

משמאל לימין או בעמודות מלמעלה למטה שמסודרות מימין לשמאל (בעיתונים, במנגה, וזאת הצורה ה"קלאסית" של יפנית)

dannyshadow

New member
אז זה די מוזר

באתר שהבאת לי, היה כתוב מימין לשמאל באחד האתיות הראשונות "no", איה (iie) ביפנית, אם קוראים את זה משמאל לימין זה יוצא eii, איך זה יכול להיות? רציתי גם לשאול על השימוש בקאנג'י וההיראגנה (והקטקאנה כמובן), מתי משתמשים ביפנית בקאנג'י ומתי בהיראנה וקטקאנה? arigato!

furrball

New member
תשובה

אני רואה שם שזה רשום תקין, いいえ בטקסט יפני רגיל בערך חצי מהאותיות זה קנג'י, וחצי זה היראגנה\קטאקנה (קטאקנה הכי פחות) קנג'י משומש למילים ו"שורשים" של מילים. היראגנה משומשת למילות שירות, סיומות גרמטיות של מילים (מה שבא במילה אחרי קנג'י, השורש של המילה... הטיות וכאלה), מילים שאין להם קנג'י, או שהקנג'י שלהם יצא משימוש, או לפעמים מילים "פשוטות". באופן תיאורטי במקום כל מילה בקנג'י יכולה להופיע היראגנה, אם הכותב רואה לנכון. אפשר לראות היראגנה גם בספרי ילדים שעוד לא למדו קנג'י. קטאקנה משמשת למילים ממוצא זר (למשל מאנגלית) ולשימוש של הדגשת מילים, כמו סלנג וכו'. דוגמא מהשרשור הנוכחי: 今日も暑いです kyou mo atsui desu (שים לב שביפנית אין רווחים בין מילים) 今日 kyou היום (צירוף של קנג'י "הזה" ו"יום") も mo גם (מילת שירות בהיראגנה) 暑い atsui חם (שורש שם התואר ATSU בקנג'י וסיומת גרמטית I בהיראגנה) です desu סיומת משפט מנומסת בהיראגנה דוגמאות למילים בקטאקנה: ビール biiru בירה (ー מסמן הברה ארוכה במילים מושאלות) ビル biru (קיצור של building) בניין "イスラエル - isuraeru - "Israel

dannyshadow

New member
תודה רבה על תהשובה המפורטטת!

למרות שחלק המילים שהצגת בכלל לא הבנתי, אבל זה בגלל שאני מתחיל. קודם נלמד את ההיראגנה ואז נתחיל עם הכללים הגרמטיים. תודה!

GnomeBubble

New member
kata

לא משמש לאנשים קרובים. בד"כ להפך - זאת פשוט צורת פניה מכובדת יותר.

GnomeBubble

New member
אז זהו, שאחרי שראיתי את מה שכתבת

בדקתי במילון הדוגמאות, כי לא זכרתי שאפשר לומר nansai ודווקא הופתעתי למצוא לא מעט דוגמאות. ככה שבכל מקרה צדקת. ikutsu עדיין הרבה יותר נפוץ.

למעלה