שאלת דעה אישית...

mmuse

New member
שאלת דעה אישית...

היי, יש לי שאלה שהיא לגמריי דיעה אישית ואני לא מצפה לתשובה חד משמעית, אא"כ למישהו יש :) אנחנו לקראת גירושים כבר הרבה זמן, אנחנו מדברים על זה כבר חודשים רבים (מעל שנה) ונראה שהפעם זה סופי. האם נראה לכם סביר להתגרש לא מתוך החלטה חד משמעית שאנחנו לא יכולים לסבול אחד את השני, אלא פשוט מתוך מחשבה שנראה שזה פשוט לא זה, ואולי אנחנו פשוט לא מתאימים ונוכל למצוא זוגיות אמיתית ומאושרת עם אחרים. (אין לנו ילדים, וניסינו לטפל בזוגיות) שאלה נוספת, שגם היא מן הסתם ללא תשובה חד משמעית, מתי נראה לכם שכדאי להתחיל לשנות מחשבה בקטע של חיפוש בן/בת זוג, בזמן הפרידה או רק אחרי הגירושים ממש? אני מרגיש שאם אני אצא לחפש עכשיו בנות אני יבגוד באשתי ואחסל סיכוי לקשר, שכנראה גם ככה אבוד.

על סמך הכלום שכתבת - ממש קשה לענות..

לגבי השאלה הראשונה, אני חושבת שעם השנים מבינים שההכרות הראשונית, הפרפרים וההתלהבות זו מתנה נפלאה, אך כזו שלצערנו לא שורדת לעד. לאחר 7, 15 או 20 שנה יחד למעשה לא נשאר מזה כלום. מה שכן נישאר (או לפחות רצוי שישאר), זו חברות טובה, יחסים תקינים, חיים שלווים יחד.. וכשזה לא המצב ונותרים רק שני אנשים ממורמרים כעוסים שעולים זה לזו על העצבים וכל הזמן רבים - זו הנקודה בה בהחלט כדאי לומר שלום ולהפרד. יש הרבה זוגות שמתגרשים כי הפרפרים כבר חלפו, הם כבר לא מאוהבים, אין התרגשות.. זו גישה ילדותית ובעייתיתעתי, כי אני חושבת שכשהיחסים הם תקינים אין מה לפרק את החבילה - כי הרי גם בפרק הבא הגלגל יחזור על עצמו.. וזה בדיוק מה שלא כתבת פה, האם טוב לכם בסה"כ יחד? או שאולי אתם במריבות איומות ואין שום יכולת לתקשר זה עם זה? רק אתה יודע מה המצב ביניכם, ולכן רק לך התשובות. ולגבי השאלה השניה - תעשה מה שמרגיש לך נכון.. לכל אחד אמות מוסר אחרות שעל פיהן הוא חי.

למעלה