שאלת דמי תיווך...

Benkok

New member
שאלת דמי תיווך...

שלום אנשים, עומדת בפניי עיסקת תיווך שרק התיווך עליה שווה הרבה מאוד כסף. (ברמה של דירה נחמדה במרכז הארץ) אינני עוסק מורשה, ואני לא חי בארץ (מבחינת בט"ל אני נחשב "תושב" ושומר את זכויותיי עד שאחזור...) אני רוצה לדעת איך אפשר להפוך את הנושא הזה לחוקי, והאם צריך בשביל עיסקה חד פעמית כזאת לעבור את כל התהליך המייגע ויקר של פתיחת עסק, הוצאת חשבוניות וכו'. אם היה מדובר כאן על סכום קטן לא הייתי חושב על זה בכלל ומתעלם מהחוק (מי יסתכל על כמה עשרות אלפי שקלים?) אבל מדובר בסכום רציני ואני לא רוצה לשחק עם הרשויות. העסקה תתבצע בין חברה ישראלית לחברה זרה, ודמי התיווך ישולמו מהחברה הישראלית. אם יש לכם פיתרון (חוקי), אני אשמח לשמוע (כאן או במסרים) תודה, בן

זה דורש, כמובן, ייעוץ אישי

אבל אם אתה גר באופן קבוע בחו"ל עולה השאלה הבאה: מה הנכס עבורו מתבצע התיווך? אם המדובר בעיסקה בחו"ל, זה כנראה פטור ממס למרות שהלקוח ישראלי אם המדובר בעיסקה בישראל, זה כנראה חייב במס. על עיסקה חד- פעמית אין עליך חובה לפתוח תיק, אתה יכול לבקש מהחברה להוציא חשבונית עצמית (או להעזר באיש מקצוע). מה שכן, מאחר והמדובר בהרבה כסף, כנראה שיהיה לך כדאי להגיש דו"ח בגין עיסקה זו לבדה.

Benkok

New member
תודה משה, ועוד שאלה...

יש לך מושג כמה גובה מס הכנסה על דמי תיווך? אין לי מושג מה המעמד שלי מבחינת מס הכנסה בארץ (מן הסתם אני לא משלם מס הכנסה בישראל כל עוד אני עובד בחו"ל) אז מבחינתם הכסף הוא "שחור" עד שאשלם עליו מס. האם אני טועה?? לא מדובר כאן בנכס, אלא תיווך שונה. העיסקה, כמו שאמרתי היא בין מוכר ישראלי לקניין זר. הכסף לא יעבור בין חשבונות ישראלים (כל העיסקה תתבצע בחו"ל) השאלה היא איך אני בתור בן אדם פרטי "מלבין" בצורה חוקית את הכסף הזה. תודה מראש, בן

זה לא כסף "שחור"

הרי תיתן קבלה כדין זה כסף שאולי חייבים לדווח עליו בישראל (מדגיש: אולי, צריך לבדוק ספציפית) שיעורי המס מדורגים. על השקל הראשון המס הוא 10% ועל השקל המליון המס הוא 49% מאוד ממליץ שתתיעץ עם איש מקצוע באופן פרטני כדי לראות מה ניתן לעשות

למעלה