שאלת דירה, מה עושים?

kokula12

New member
זה בעיקרון נכון, אבל

תיאורטית יכול להיות שזה יביא לירידה כללית במחירי הדירות (ואולי לא, אם זה יגביר בצורה משמעותית את הביקוש. כרגע קשה מאוד לדעת).

לאשרז - אני מצטרפת לדעת הרוב. אם נכון מבחינתכם כרגע לקנות דירה ויש משהו שנראה מתאים - לכו על זה, אני לא רואה טעם לבנות יותר מדי על התכנית של לפיד. להיפך, דווקא בגלל ששוק הדירות נכנס כרגע לקיפאון מסוים בהמתנה לתכנית הזו, אולי תהיה אפשרות לנגן על זה כדי להוריד את המחיר המבוקש לדירה שאתם רוצים לקנות.

אשרז4

New member
זה גם מה שאני הבנתי ברגע שהתחילו לדבר ולכן

אמרתי לעצמי, יופי אנחנו לא זכאים היתה ברשותי דירה כך שנחסכה לי ההתלבטות.
ופתאום מדברים על כך שזה למי "שאין בבעלותו דירה" כלומר קודם מכר ואז קונה

אשרז4

New member
שאלת דירה, מה עושים?

ברור לי שכל אחד ושיקול דעתו אבל אשמח לשמוע מחשבות ודעות והערכות של אנשים שאני מעריכה.

כזכור (או שלא : ) מכרנו את דירתנו (שהיתה מושכרת)
ואנחנו מחפשים לקנות דירה לגור בה.
כרגע גרים בשכירות שמסתיימת בסוף יולי (מתוך תקווה שאפשר יהיה להעכיך- יש אי וודאות בנושא)
התחלנו לחפש- ההיצע לא גדול באזורים המבוקשים
המחירים לא קלים אבל אנחנו משתדלים לשמור על אופטימיות
ראינו אפילו דירה שמצאה חן ורצינו, בעלי הדירה עדיין לא קנו לעצמם כלום לכן לא יכלו להתחייב על מועד פינוי
ולכן מחכים.
אם היו חוזרים אלינו לפני שבוע + עם תשובה אני מאמינה שהינו סוגרים הכל

אבל... עכשיו יאיר לפיד נכנס לי למחשבות
בלי להכנס לאם נכון או לא הצעד הזה
אני נשארת כרגע על הגדר.

מצד אחד שווה לחכות קצת ולראות מה קורה.
מצד שני.. אם המחירים יעלו?
מצד שלישי כל חודש שאני בשכירות זה כסף שאני מוציאה
מנגד הכסף ששוכב בבנק ממש לא מכניס ריבית שמדגדגת את השכ"ד.
מצד רביעי, באזורנו רב הדירות החדשות של 4 חדרים הן לא גדולות ועולות יותר מ 1600000

והכי חשוב.. אני שונאת שואת אי וודאות ובתלבטויות שכאלו
ואם קשור בזה כסף בכלל אני בסטרס.

אז.. גם רציתי לפרוק וגם אשמח לשמוע תובנות ודעות אולי תדלק לי איזו מחשבה
תודה למי שהגיעה עד הלום : )

בכמה יותר מ-1600000? כי כבר קראתי על דרכים

מתוכננות להכניס דירות קצת יותר יקרות לתוך המגבלה של 1600000 - למשל, למכור את החניות בנפרד, או להציע את כל השדרוגים של פנים הדירה בנפרד. כך שלפחות מהבחינה הזאת, אם יש דירות רלוונטיות שעולות נניח 1800000, אולי כן שווה לחכות.

מצד שני, העניין הזה יכול להיות מנוף במשא ומתן עם בעלי הדירה שמצאה חן בעיניכם. אם תגידו שאתם לא לחוצים, הדירות החדשות עומדות לרדת ולכן אתם כעיקרון מעדיפים לחכות, אבל אם הם ירדו כך וכך במחיר אז אתם כן מעוניינים - אולי הם יסכימו למחיר שיתאים לכם, ולא תחכו באי-ודאות.

אי הוודאות זה דבר שקשה מאד גם לי.

לו אני במקומך,
הייתי עושה הכל כדי למצוא דירה מתאימה עד יולי. לא מחכה ליאיר לפיד, או לעליה/ירידה של המחירים, או לחורף - שבו הציע הדירות דל, או לכך שהכסף שקיבלתי על דירתי יילך ויאבד מערכו (+ מה שאתם משלמים על שכירות). הקיץ ותחילת שנה"ל הוא הזמן הטוב ביותר לעבור דירה.
ומי צריך דירה חדשה?
תהיו מציאותיים, תגדירו לעצמכם על מה אתם לא מוותרים ועל מה מוכנים להתפשר ו-בהצלחה!

Y1N1

New member
אני לגמרי עם בולגרית.

לכו על זה. חפשו דירה שמתאימה לכם וקנו אותה.
בכיף!

rnavina

New member
לדעתי אין טעם לחכות עם כל הנתונים שהצגת

וחוץ מזה לא בטוח שיחול עליכם כי זו לא הדירה הראשונה שאתם קונים.
בהצלחה

ויקה1222

New member
דירה זה כמו בעל

אם מוצאים משהו טוב שרוצים אותו והלב אומר "כן", לא לוותר בשום פנים ואופן!!!

נושי 14

New member
המחשבות שלי בעניין

נתחיל מזה שאני בצד ההפוך, המוכר והיוזמה של יאיר לפיד ממש לא הגיעה לי בזמן טוב.
אני דווקא כן חושבת שזה זמן טוב לקנות כי כרגע יש חוסר וודאות וחוסר וודאות מלחיץ אנשים ולכן יש סיכוי גדול יותר שמי שחייב למכור יתפשר יותר. מי שלא חייב למכור יחכה לראות מה קורה.
לפי מה שאת מתארת אתם "צריכים" לקנות משהו או לההשכרה או למגורים. כי בנתיים אתם מצד אחד משלמים שכירות ומצד שני לא מקבלים יותר מידי ריבית ולכן אתם "מפסידים" כסף.
לגבי השווה לחכות ולראות מה יקרה, לדעתי מכוון שזה לא דירה ראשונה שלכם ואתם לא זכאים להנחה הזו יקח זמן עד שהמחירים בשוק באמת יגיבו לעניין (וגם אז אי אפשר לדעת לאיזה כיוון). בקיצור אם זו הייתי אני וכבר מכרתי את הדירה שלי ולא בטוח שאני אוכל להאריך את השכירות הנוכחית הייתי ממשיכה לחפש.

אשרז4

New member
תודה לכולן, אשמח לשמוע עוד וכותבת במרוכז

אנחנו לאו דווקא מחפשים חדש.
כרגע חיפשנו יד 2 גם בגלל המחיר וגם בגלל שהחדש הוא בתוך שכונה שאנחנו פחות מתחברים אליה.

הדירה שראינו, לא לחוצים למכור מכוון שעדיין לא קנו לעצמם. לכן אנחנו בהולד מבחינתם.
מניחה שגם הם במחשבות.

גם אם השוק לא יגיב בירידה דרסטית אני מניחה שזה יהיה תלוי אזור.
באזור שאנחנו מחפשים זו שכונה חדשה שעכשיו בסוף תהליכי הבניה ושכונה ותיקה
כשהחדשה קמה זו היתה אחת הסיבות לעליית מחירים בכלל העיר.
אני מניחה שאם אני יכולה לקנות דירה יד 2 בבניין של 30 שנה 5 חדרים ב
1700000
או דירה חדשה 5 חדרים שעליה אשלם 1800000 (בהנחה שיש לי את הכסף כמובן)
יש הרבה שיעדיפו את החדש.
בכל זאת במחשבה על דירה ל 10-15 שנים הבאות גיל הבניין בהחלט רלוונטי ולא רק כי "בא לי חדש".
ולכן אני מעריכה שמחירי הדירות בשולי השכונה החדשה יתמתנו מעט.

השאלה גם מתי יכנס לתוקף? מניחה שיהיו הרבה בג"צ או עיכובים בגלל ראכיב ההפליה שקיים בחוק

noacohen10

New member
מאחר שההצעה החדשה בכלל לא חלה עליכם

(לא מדובר בדירה ראשונה שלכם ואתם קונים בכלל יד 2).
את בעצם צריכה להמתין לכל תוצרי הלוואי של ההצעה על דירות יד 2.
קחי בחשבון שההצעה עדיין לא מגובשת, צריכה לעבור את מבחן בג"צ וכמובן להיחקק בכנסת שנמצאת עכשיו בפגרה עד אמצע מאי...
כלומר - יש לך עוד הרבה זמן של אי ודאות, אז אם יש משהו מתאים ורלוונטי הייתי הולכת על זה.

אם מצאת דירה שאהבתם

שיאיר לא יניע אותך מזה :)
אנחנו רכשנו לפני שנה וחודש דירה יד 2 עם פינוי לשנה וחצי. גם אז היו שמועות על פיצוץ בועת הנדל"ן וכולם הניעו אותנו לא לרכוש את הדירה ובטח ובטח לא עם פינוי כזה ארוך,
אבל
התאהבנו בדירה הזו מהרגע הראשון שנכנסנו אליה. לא היינו צריכים להתפשר כמעט על כלום (טוב, נו, התפשרנו על פינוי...).
ומאז מחירי הדירות הרקיעו שם שחקים (כרגע שווי הנכס 100 אש"ח יותר) והריביות שזכינו במשכנתא נמוכות.
עוד משהו צריך לזכור שאם יהיו רכישות רבות בשוק הנדל"ן ייתכן ושזה יקפיץ את ריביות המשכנתאות ואז צריך להכניס נתון נוסף למשוואה.

בקיצור, יש הרבה ספקולציות לגבי העתיד ואין נביא שינבא אותו. אם אהבתם - תרכשו!

אנחנו גם התכוונו להתחיל איזה תהליך

לפני כמה חודשים, אבל לשמחתי לא התקדמנו וכרגע אחנו יושבים על הגדר...
מסייגת שלא בוער לנו, גרים בשכירות סולידית ואף אחד לא מפנה אותנו.

מצטרפת לדעת הרוב

כי בכלל לא ברור שמחירי בדירת ירדו (הכלכלנים תמימי דעים שלא),
כי אתם לא תהיו זכאים,
כי יכול להיות שדווקא עכשיו המחירים ירדו, כי הרבה מחכים להטבה, וכשהיא תיכנס לתוקף הביקוש יקפוץ ואתו המחירים,
וכי לא עוצרים את כל התכניות בגלל אוליים.
תמשיכו לחפש - אם תמצאו משהו שיושב עליכם - קחו. אם לא - כבר תראו מה יהיה.

למעלה