שאלת דייסה

1טלטלים

New member
שלי ,מה שלומך?

מזמן לא קראנו עידכונים גם ממך...איך הולך לכן? תעדכני בהקדם, אמא של טל

1טלטלים

New member
לשלי

היי לך, אני כל כך שמחה שהכל מסתדר לאט לאט ,אולי כשתינקות תעלה ממש במשקל ותראי שהיא מתפתחת יפה והכל כבר מאחוריכן,תוכלי לשכח מחששות ורק להניק ולתת לה ציצי חופשי.אל תאיצי בעצמך,עשי דברים שאת מוכנה . לגבי יועצות,יש גם עזרה בהנקה ללא תשלום-מרכז בריאות רפאל שנמצא בכפר הים,בגבעת אולגה (ליד חדרה),רק אין לי מושג אם עזרה מוגשת ע"י יועצת הנקה או מדריכת הנקה.שווה לבדוק,04-6305151 זה הטל',תתקשרי ותבדקי. לי חברה שגם נמצאת עכשיו בטיפולי הפריה,אני מבינה עד כמה תינוק כזה הוא בגדר אוצר קטן להוריו וכמה סבל ופחדים,חששות הורים צריכים לעבור בכל התהליך,מחזקת את ידייך עוד יותר ועוד יותר בגלל שאת נחושה בדעתך להמשיך רק עפ חלב שלך!!!!! תמשיכי לעדכן בפרורם ולחזק אמהות אחרות וגם אותי. את גם מוזמנת ליצור קשר לתיבה פרטית שלך אם באה לך לדבר....על הכל. חיבוקים חמים לך ולקטנטונת שלך, אמא של טל

sagitlaleche

New member
אני מוחה במרץ ../images/Emo20.gif

מה זאת אומרת "חלב שאוב דליל ונטול תוספות"? החלב שלך הוא המזון הטוב ביותר לתינוקת שלך, גם אם הוא נראה דליל! הוא מכיל כל מה שהתינוקת שלך צריכה. אני שמחה לשמוע שאימצתם את המיטה המשפחתית וכיף לכם יחד! לגבי הילדה הראשונה שלך, נשמע לי אפילו מסוכן להוסיף כל כך הרבה קורנפלור ולהעמיס על הקיבה (בעיקר בלילה). לא פלא שהיא היתה לא רגועה עם יציקה כזו בקיבה!

sagitlaleche

New member
תגובה לעדכון ../images/Emo20.gif

שלי יקרה, כולם כאן מעריכים את מאמצייך לתת לתינוקת שלך את הטוב ביותר. נכון, על השד אין שנתות כמו בבקבוק שמראים כמה התינוק ינק. אנחנו מתייחסים למדדים אחרים כדי לדעת האם התינוק מקבל כל צרכו: עליה של לפחות 150 גר' בשבוע. 2 יציאות של קקי חרדלי במרקם קוטג' ביממה. 5-6 חיתולים רטובים ביממה. 8-10 הנקות ביממה. אם יש לך אפשרות להגיע לתל השומר למרפאת ההנקה שהעלות שם היא הזולה ביותר אולי תוכלי לוותר על הבקבוק ברגע שתקבלי אישור שהיא תופסת את השד טוב! מספר הטלפון של המרכז לקביעת תורים: 03-5305555

שאלת דייסה

הנסיכה בת 4 חודשים ניזונה מהנקה בלבד . בלילה היא מתעוררת כל שעתיים לינוק שאלתי היא אפשר לתת ארוחה אחרונה בערב דייסה?

1טלטלים

New member
לא מומלץ,

כי דייסות תעשתיות (אלה שנמכרות בלנויות) מכילות קלוריות ריקות ולא מזינות ובכלל עד גיל של חצי שנה רצוי להימנע מתוספות אלה ואחרות הן תינוק שיונק הנקה מלאה והן תינוק ניזון מתמ"ל.אגב,זה נורמליב בגיל שלה להתעוור על מנת לינוק ולמה את חושבת שדייסה כארוחה אחרונה תיתן לך לישון כל הלילה?ההיפך,הוא הנכון,דייסה תגרום למעמסה במע' העיכול של קטנה,הרי חלב אם נעכל מהר,נספג טוב יותר במע' עיכול,עם דייסה מע' עיכול תעבוד יותר קשה ותגרום לתחושת הכובד,לווא דווקא שובע העלולה לגרום לאי נוחות ולהתעוררויות .ועוד,בינתיים אין מחקר אחד שיראה בודאות שתינוק שניזון מתמ"ל/דייסה ישן יותר טוב ולא מתעורר,שוב גם אלו וגם אלו מרבים להתעורר בלילה על מנת לינוק/להשלים ארוחה מבקבוק.עוד נקודה למחשבה,התעוררויות לא תמיד נובעות מרעב אלא יש לפחות תריסר סיבות אחרות: חלום רע,חם,קר,בודד,חשוך,בקיעת שיניים,סיבות התפתחותיות(תינוק עומד לפני "קפיצת גדילה"התפתחותית מתחיל להתהפך,לזחול,לשבת או להתיישב,ללכת,לדבר...),גם לתינוק מעגלי שינה או מחזורי שינה קבועים,הם טיפה יותר קצרים משלנו ובכלל מע' העצבים עדיין בהתהוות וחוסר בשלות לא ,מאפשרת לתינוק לישון לילה שלם וזה אבן התפתחות-ילד מתחיל לפתוח בפערי שינה כאשר בשל או מוכן לכך,פיזית,נפשית. חשבת על לינה משותפת,פתרון מצויין להתעוררויות,אני מבינה,עכשיו בחורף,כשקר באסה לקום ולהניק,נסח להשאיר אותה לידך ולהניק בשכיבה,כך בעצם לא צריך אפילו להתעורר ,שולפים ציץ והופ....חוזרים לישון מהר. בהצלחה רבה!!!! אמא של טל

עדכון

אתמול פשוט שאבתי חלב ונתתי לנסיכה בקבוק 130 CC והיא ישנה משעה 22 עד 4 לפנ"ב . והארבע היא הצטרפה לשינה משותפת עד 9 וחצי . כנראה שאשאב חלב לארוחת הלילה ובהתעוררות הראשונה שלה נעבור לשינה המשותפת שאגב הייתה כייפית תודה

1טלטלים

New member
לאמאקסימה המקסימה,

מצויין!יש לי עוד טיפ :הניקי אותה יותר במהלך יום.הקפידי על תפיסה טובה על השד והכל הסתדר.יופי שאמצת את הרעיון של שינה משותפת-אף אחת/אחד לא אוהב/ת לישון לבד,במיוחד אם הוא/היא תינוק/ת קטנים.... אמא של טל

sagitlaleche

New member
דייסה ../images/Emo20.gif

על פי המלצת משרד הבריאות ועוד ארגונים "קטנים" כמו "ארגון הבריאות העולמי", ההמלצה היא הנקה בלבד עד גיל 6 חודשים. מתן דייסה לפני גיל 6 חודשים יכולה לעורר אלרגיות ולא נותנת הרבה לתינוק, בעצם. אם מדובר בדייסת קורנפלור אז אין לה ערך תזונתי גם אחרי גיל 6 חודשים. אם מדובר בדייסת סולת/שיבולת שועל, גם בגיל 6 חודשים זה מוקדם בהנחה שהתינוק עדיין לא מקבל מוצרים המכילים גלוטן (כמו לחם, פסטה ועוד). תינוקות בגיל של בתך עדיין זקוקים למזון בלילה. יש תינוקות שזקוקים להנקה גם כל שעתיים, וזה נורמאלי. נסי להקל על עצמך בהנקה - שינה משותפת במיטה או מיטות קרובות כך שלא תצטרכי ממש לצאת מהמיטה כדי להיניק ותוכלי להיעזר בהנקה בשכיבה. בהצלחה.

נ ע ה1

New member
בגיל 9 חודשים

אמנם שאלתי בנפרד, אבל האם, למרות התנגדותכן כאן לדייסות, מומלץ בגיל 9 חודשים לתת דייסת סולת או דגנים (הבנתי שלא כדאי קורנפלור) כי אני רוצה שהיא תעלה עוד קצת במשקל (עלתה רק 400 גרם בחודשיים) ? באיזו שעה של היום מומלץ לתת את הדייסה (לפני השינה או דווקא בבוקר)? תודה

תשובה

אין התנגדות גורפת לדייסה. התשובה נתנה לשאלה ספציפית. אני דווקא חושבת שגיל 9 חודשים הוא גיל מתאים לתוספת (אני התייחסתי לתינוקות קטנים יותר). לגבי השעה, לדעתי זאת שאלה מצויינת וחשובה אבל כדאי שתשאלי אותה, רופא ילדים או כל אדם מקצועי אחר. יש כאן דילמה בין מתן דייסה בתחילת היום לאנרגיה לבין מתן דייסה לקראת השינה לשובע. גם לגבי סוג הדייסה הייתי מתייעצת, לכל סוג יש את המאפיינים שלו. הייתי מאד שמחה לדעת מה ענו לך המומחים. אם תרצי, מחר אני הולכת לרופא הילדים עם הבת שלי, אני אשאל עבורך. מאד מסקרן

נ ע ה1

New member
דיסה

במטרנה אמרו לי שבהתחלה חשוב לתת בבוקר. כלומר לא לעשות ניסויים עם מאכלים חדשים בלילה...

למעלה