שאלת דואר ואיביי

Radniel

New member
שאלת דואר ואיביי

הזמנתי באיביי מגן רוח לפני שבועיים המחיר (כולל משלוח היה כ- 500 שח). היום קיבלתי את הפתק מהדואר ושם כתוב שעליי לשלם 217 ש"ח מע"מ!
WTF?! מישהו שמע/מכיר?
ייתכן שזו טעות והכוונה למכס? ואם כן, למה מחייבים אותי? הרי זה פחות מ- 1000 ש"ח, לפי התקנות החדשות!

כל עצה תתקבל בברכה לפני שאלך בבוקר לדואר.

Radniel

New member
יכול להיות שבמכס רואים בזה "חלקי חילוף"?

ואם כן, איך אני יכול לשכנע אותם שמדובר באבזר תוספת, ולא תחליף?

sv4ever

New member
מצטער לאכזב אותך אבל

החוק החדש של פטור ממכס עד 1200 ש"ח אינו תופס לגבי חלקי חילוף לרכב או לאופנועים. במצב הזה הם רואים במשקף בתור חלק תחליפי. חוץ מזה, אמרו פטור ממכס אבל ישנם עוד שני מיסים המוטלים על חבילות והם מס קנייה (17.4%) ומע"מ (16%). המכס משתנה לפי סוג הפריט ולמכס יש רשימה כמה מס מוטל על כל פריט. בקיצור, לפי החוק החדש יש פטור ממכס אבל לא מהמיסים האחרים. כך יוצא שפריט שערכו עד 1200 שקלים יחוייב במינימום 33.4 אחוזים שהם מס קנייה ומע"מ כאמור. לגבי החלק שלך עושה רושם שכמעט חייבו אותך ב 50 אחוזים שזה המקסימום (לפי מה שידוע לי) שמטילים על חבילה. בכל מקרה, תתעודד, למרות המס המשקף עלה לך יותר זול בחו"ל מאשר בארץ או שלא?
דרך אגב, אל תשכח שהמיסים מוחשבים לפי עלות הפריט פלוס המשלוח לארץ. כלומר, עם הפריט עלה 90 דולר ולשלוח אותו לארץ עלה 10 אז ערכו הכולל מבחינת המכס הוא 100 דולרים. לפי זה הסכום מחושב.

אאל"ט הוא קנה מגן רוח -- הפלסטיק השקוף

לאופנוע ולא משקף לקסדה.

מעניין מה העלות בקניה רגילה בארץ.

Radniel

New member
עידכון

חייבו אותי על מס קנייה ומע"מ, על מחיר משוער של 566 ש"ח, ולא המחיר המקורי של 500 ש"ח, כי לא הייתה קבלה בחבילה...
נאלצתי לשלם 217 ש"ח (כ- 43.5% מסך הקניה) ולהרגיש כאילו רשות המסים וממשלת ישראל מנפנפת בבולבול מול הפנים שלי בפעם המי יודע כמה...

לפחות המגן רוח נראה פצצות על האופנוע, ועדיין יצא זול מאשר לקנות בארץ!

oronen73

New member
קניתי ולנטיין ב 500$ ושילמתי 111 ש"ח מע"מ

וזה הכל
תלוי על מי נפלת אותו יום
יש כאלה שמבקשים מהמוכר להצהיר על סכום נמוך יותר

למעלה