שאלת גריז...

doronline

New member
שאלת גריז...

הכה את המומחה: מה ההבדלים ביו זוגי הגריז השונים? מה מיועד לאיזה חלק באופניים? האם יש הבדלים מהותיים ביניהם? בשופ הרים (מטרתי אינה פירסומת) יש מספר הצעות לסוגי גריז שונים: http://shop.harim.co.il/default.php?cPath=58_68 red devil super coat super slick super web אנה עזרתכם...

OPL

New member
הכה את העצלן?

שמת לב שבתיאור של כל מוצר כתוב השימוש? גריז Super Coat: "גריז איכותי זה נועד לשימוש בחיבורים של כידונים ומוטות אוכף, בבולמים ובצירי המתלה האחורי באופני שיכוך מלא" Super-Web Grease: "גריז איכותי זה נועד לשימוש במיסבים" Super-Slick Grease: גריז איכותי זה נועד לשימוש בטיפולי בולמים, אבל היו בטוחים שהוא יכול גם לשחרר כבלים תקועים

OPL

New member
לדעתי האישית

כל ההתעסקות הזאת באלף סוגי גריז שונים לאלף מטרות שונות נראת קצת מוזרה. אני מטפל למייסבים שלי ומשתמש בגריז איכותי (לרכב) אבל למה למען השם צריך לגרז את מוט האוכף? ולמה לגרז את הבולם? לא מספיק לדאוג שיהיה נקי?

doronline

New member
עצלן? אני?

הרי אם הייתי עצלן - לא הייתי טורח להכנס לעסק דביק כמו גירוז... לקרוא אני יודע. אבל מה/מדוע יש הבדל ביניהם? אולי סתם כדי למכור כמה סוגי גריז? תודה

JacobLevin

New member
12345

1. דבר ראשון, הרווחת מחמאה , זה מה שנקרא רווח נקי. 2. דבר שני, גם אני לא יודע, וגם R&R לא נותנים הרבה אינפורמציה. 3. אבל אם קוראים את מעט המידע שהם נותנים, יש כנראה הבדל בתכונות כמו השרדות תחת מים, אני מניח גם עדינות/צמיגות 4. אבל אתה יכול לבחור גם לפי השם, למשל Red Devil - שם נהדר. או לפי הטעם triple cheese pizza מהתכונות של Super-Web Grease 5. כנראה כולם יעשו את העבודה אבל כל אחד יבלוט קצת לכיוון אחר, כך שאם השימוש ספציפי, למשל בולמים, הייתי הולך לפי המלצת היצרן, אם לא אז גריז לשימוש הכללי.

JacB

New member
הסבר בלתי מלומד (ואולי לא רציני../images/Emo13.gif)

פעם היה דקסמול. היתה קופסה כזאת בארון התרופות ומי שסבל מחום/כאב ראש ניגש ולקח. היום יש: דקסמול למצוננים שמשתעלים ולמצוננים שאינם משתעלים, למצוננים עם/בלי נזלת, דקסמול לכאבי מחזור, דקסמול ליום, דקסמול ללילה ועוד ועוד. ומי שרוצה להרגיש בטוח, ממלא את ארון התרופות שלו בכל הסוגים לכל המקרים. והוא מרוצה מההצטיידות, וגם אנשי השווק של חברת התרופות מרוצים למדי. האם המשל דומה לנמשל? אין לי תשובה, אבל אני משתמש בסוג גריז אחד לכל הישומים באופניים (ציר מרכזי, מיסבי הגוי) ולא מרגיש בבעיה הממשמשת ובאה. יתכן שאורך החיים של מיסבי ההגוי יתקצר מ 17 שנה ל 16.48 שנה, ואולי לסוג הגריז הלא אופטימלי תהיה בכך תרומה מסויימת. קשה להוכיח.

nintense

New member
שמות שונים לשימושים שונים...

השד האדום הוא גריז מצוין לשימושים כלליים, אני באופן אישי מעדיף גריז לבן לשימוש כללי. הסופר ווב הוא גריז למיסבים (הכי טוב שאני מכיר), ככזה הוא דביק מאוד ועמיד במים. הסופר COAT נועד לאיזורי חיבור שנוטים לרשרש כמו סטם\כידון, סטם\סטירר, מוט כיסא\כיסא ועוד... הסופר סליק הוא גריז לטיפול בבולמים ולא לגירוז חיצוני. מקווה שעזרתי

למעלה