שאלת גן

aniani101

New member
שאלת גן

נמצאת בצומת דרכים וצריכה לקבל החלטה ילד בן 3, מאובחן , נמצא כרגע בגן קטן, רגיל (פרטי). בשנה הבאה, אני מתלבטת בין גן עירייה עם סייעת צמודה או גן תקשורת. הוא לא גמול ולא מדבר כפי שהיה מצופה בגילו, ניזון רק מבקבוקי חלב, אבל, חברותי, אוהב מפגשים בגן, שר רוקד, משחק משחקים מותאמים.
אשמח לשמוע מהורים שהחליטו לכאן או לכאן והם מאושרים עם ההחלטה. תודה!!!

סעיית סמויה לא נמצאת עם ילד כל שעות הגן

מי יחליף לו חיתול בזמן שהיא לא נמצאת שם?

סליחה, התכוונתי ל"צמודה"

לא. עירייה נותנת סעיית למספר מוגבל של שעות לפי תפקוד של הילד = 16 או 20 או 24 או 30 שעות לשבוע לא כולל צהרון.
בנוסף, למשל אצלנו בעיר אם יש מספר ילדים בגן שצריכים סעיית, אז נותנים אחת לכל הילדים האלו.

בנוסף גם מקובל שהורים משלימים לסעיית מכספם הפרטי.

aniani101

New member
אוקי, תודה על המידע ,

מבינה ממך שבמצב הזה כדאי גן תקשורת?

אני כמובן לא מכירה את הילד

אבל על סמך המידע שמסרת היתי בוחרת בגן תקשורת.
בנך צריך לעבור גמילה מחיתול וגם גמילה מבקבוק חלב וללמוד לאכול מוצקים.
אף אחד בגן רגיל לא יתעסק בזה כי שם ההנחה שילדים כבר יודעים את זה.
לעומת גן תקשורת ששם לא בונים שום הנחות. שם בונים תוכנית לימודים אישית לכל ילד לפי הצרכים שלו (תל''א).
הם ילמדו אותו לאכול מוצקים ויעשו גמילה. בנוסף גם ידריכו אתכם מה צריך לעשות בשביל זה.

בנוסף בדרך כלל בגני תקשורת יש סל בריאות מקדם (תבדקו האם גם אצלכם כך)
שזה אומר שכל הטיפולים ילד מקבל בתוך הגן. ואת לא צריכה לקחת אותו לטיפולים משלימים בעצמך.

aniani101

New member
זהו, שאני לא יודעת איפה לברר לגבי הסל...

פשוט להתקשר לגן ולשאול?

schlomitsmile

Member
מנהל
לגבי התוספת לתשלום-
בעקרון זה לא חוקי,
יש מקומות שזה נעשה "מתחת לשולחן"
ויש מקומות בהם זה לא נעשה.
&nbsp

יש מלא זמן.

תשרייני מקום בגן תקשורת. קחי אשת מקצוע שתעבוד איתו על עניין היציאות אם הוא מבחינה תקשורתית במקום גבוה הייתי ממליץ לשלב.

dina199

New member
אם הילד לא גמול, לא אוכל מוצקים

ולא מדבר מספיק טוב - לדעתי גן תקשורת מתאים יותר

aniani101

New member
הפחד שלי שבגן תקשורת

לא יהיו לו חברים, אני לא ככ מבינה את הקונספט של הגן, כל ילד מטופל באופן פרטני?יש מפגשים כמו בגן רגיל? הוא ילד שמאד נהנה ממשחק עם ילדים והילדים בגן אוהבים אותו למקבלי אותו למרות השונות, אבל זה גן קטן, בגן גדול זה בטח יהי הסיפור אחר...הנטיה שלי היא גן תקשורת אבל בגלל שזה ככ לא ברור לי מה קורה שם זה מפחיד..

dina199

New member
והאם ברור לך מה קורה בגן רגיל

בו יש יותר מ 30 ילדים ?
אני שוב מזכירה שבין השיקולים צריך להיות שהילד לא גמול, לא אוכל אוכל מוצק ולא מדבר טוב.

winterfell

New member
הבן שלי בגן תקשורת

אנחנו מרוצים.
הגן לא חף מבעיות, כמובן, אבל יש יותר התייחסות לקשיים הספציפיים שלו, שבגן גדול של 35 ילדים הולכים לאיבוד.
לדוגמא: יש לו הרבה קשיים מוטוריים שגורמים לזה שבפועל הוא נורא מפחד מילדים אחרים כי הם זזים לו מהר מדי. בגן הזה מאוד מתווכים לו, מאפשרים לו להשתתף מהצד ועוד פתרונות נוספים. בגן הקודם (גן רגיל עם סייעת צמודה) פשוט אמרו לי שהוא לא רוצה להשתתף במפגש...
באמת שמבחינתי היתרון העיקרי של הגן הוא מספר הילדים המצומצם. בגן הגדול יותר הוא הלך לאיבוד.

aniani101

New member
הבו שלי מאוד אוהב חברת ילדים

זה הפחד שלי, שבגן תקשורת לא תהייה לו חברה מתאימה...

dina199

New member
האםהוא יאהב חברה של יותר מ 30 ילדים?

זה שונה מאוד מהגן הקטן הנוכחי.

aniani101

New member
מבחינה זו, אני לא דואגת

הוא ימצא את מקומו, כך גם טוענות הגננות זו של היום וזו של הגן הקודם שהיה גדול יותר. עם סייעת טובה יסתדר מצוין. אבל אף אחד לא מבטיח לי סייעת טובה וכאמור יש הרבה גורמים אחרים בעייתים...

dina199

New member
ההחלטה היא שלך.

גננות יכולות להבטח הרים וגבעות אבל אף אחת מהן לא יכולה לדעת מה יקרה.
מה זה 'ימצא את מקומו'?. גם לשבת בצד יכול להיות 'מקום'
. וזה גם לא חייב להיות רע. א"סים הם לא בהכרח 'חיות חברתיות' במובן ישראלי רגיל.
מה שאת צריכה לדעת שאופציות יש תמיד.
אפשר להתחיל מחינוך רגיל ולעבור למיוחד אם לא יצליח.
ואפשר להתחיל מחינוך מיוחד ולעבור לרגיל אם לא יצליח.
אני אישית חושבת (רק על סמך שכתבת שהילד לא גמול, לא אוכל מוצק ולא מדבר טוב) שבמצבו הנוכחי עדיף חינוך מיוחד. אבל את זו שמחליטה (וייתכן שבמשך השנים הבאות תצטרכי להזכיר את זה לכל מני גורמים חינוכיים וטיפוליים) ואת זו הקובעת כל פעם מה תהיה המסגרת.

aniani101

New member
גם לי יש נטייה לחינוך מיוחד

פשוט מנסה בעזרתכם להבין איך הדברים מתנהלים שם.. קיבלתי תמונה כללית והרבה מידע ממך ומאחרים. תודה!!

למעלה