שאלת גמילה

tovim

New member
שאלת גמילה

נטע שלי בת שנתיים ו3 חודשים והשבוע התחילו איתה בגן (על דעתנו כמובן)תהליך גמילה. הורידו טיטול, עשו טקס כמו לשאר הילדים הנגמלים ומאז מחכים לטוב. מסתבר שבגן הילדה לא עושה בסיר בכלל ומדי פעם מפספסת כמובן. בבית היא דווקא כן הסכימה לעשות כמה פעמים וגם בגינה אתמול באופן עצמאי לחלוטין הורידה לעצמה את התחתונים, התיישבה בכריעה ופשפשה. גם בבית היו פספוסים אבל זה הגיוני. הבעיה היא שקקי היא לא מוכנה לעשות בשום מקום ואני חוששת שהיא מתאפקת וחוץ מזה אני לא יודעת מה לעשות עם זה שבגן היא לא עושה. האם להחזיר את הטיטול בגן? האם להמשיך ולא להתייאש כ"כ מהר (בבסה"כ יומיים...) את הגדולה שלי קיבלתי גמולה מהגן בתהליך שלא דרש את מעורבותי בכלל והיה מהיר וקל וע"כ אני אובדת עצות. אפשר עזרה?

לאה_מ

New member
תני לה קצת זמן.

איך מתנהל תהליך הגמילה בגן? האם הצוות מסייע? תומך? מעודד? גמילה היא מצב חדש, שדורש הסתגלות חדשה. אני בעד לתת לה קצת זמן להסתגל למצב החדש לפני שמנסים להסיק מסקנות. ולגבי הקקי - בדרך כלל היא היתה עושה מדי יום? יש זמנים שבהם היא עם חיתול, או שהיא כל היום בתחתונים?

tovim

New member
זמן אין לי בעיה לתת

הצוות מאד תומך בגן. הם גומלים כל פעם שני ילדים במקביל לפי איזה סדר פנימי שלהם שאני מניחה שהוא לפי הבשלות של הילד. לא כופים שום דבר אבל כן עושים חגיגה מהצלחות של ילד וכמובן לא נוזפים אם יש פספוס. כך גם בבית. כולנו עומדים ושרים לה "היא גדולה, היא גדולה..." על כל פיפי והילדונת זורחת ומתיישבת שוב רק בשביל "אמא תשירי לי היא גדולה..." היא עם טיטול בשנת הצהריים בגן וכמובן בשינה בלילה. קקי היא היתה עושה כמו שעון מיד אחרי השוקו של הבוקר ולאחרונה אחה"צ כשחזרנו מהגן. אתמול והיום לא היה לא זה ולא זה למרות שבבוקר עוד היתה לה הזדמנות ל"שחרר" לטיטול. מקווה שזה לא משהו שימשיך לאורך זמן כי זה בוודאי יכאיב ויציק לה ויקשה על התהליך.

tonti

New member
אותודבר אצלנו../images/Emo4.gif

עם הקקי ז'תומרת. לא מבינה כ"כ למה לחוץ לגמול אותה. היא ביקשה? הראתה התעניינות? אצלינו הפשפש רצה להוריד אבלרק בבית, אצל המטפלת הוא היה עם טיטול, אחרי כמה ימים הרגשתי שזה קשה לו, הוא שוכח לפעמים שהוא עם תחתוני בבית, אז הורדנו לגמרי. עכשיו זה הפוך, דווקא אצל המטפלת הוא עושה בשמחה ולא מפספס (פיפי בלבד
) ובבית מפספס. קקי-לוידת מה לעשות עם זה. מפעמיים ביום הוא ירד לפעם ביומיים-שלושה, בתחתונים או בטיטול. וגם ההתנהגות שלו לגבי הקקי מאוד השתנתה. מכזה שאוהב לשחק עם הקקי ולבדוק אותו לעומק הוא נהפך לכזה שממש לא רוצה להסתכל ולא להחליף.

tovim

New member
למה לחוץ לגמול? לא נורא לחוץ

אבל כבר הרבה זמן שהיא מראה סימנים בכיוון. בגן רוב הילדים גמולים ועושים מזה הרבה עניין וטקסים אז גם היא רוצה. בבית היא הרבה פעמים הורידה לעצמה את הטיטול ורוצה לעשות כמו אביה בשירותים או בגינה. עד אתמול זה היה בלי הצלחות מרובות אבל, כאמור, אתמול כבר הצליחה בבית לבקש בזמן ולעשות. וחוץ מזה תקופת הקיץ נראית לי הרבה יותר סימפטית מהחורף, היא מאד התפתחה בדיבור לאחרונה ומאד מאד מאד יודעת מה היא רוצה ואבא שלה... מאד רוצה שתיגמל. אני מקווה שאנחנו לא מלחיצים אותה.

irisgh

New member
זה שהוא לא רוצה להתעסק עם זה

אופיאני לשלב גמילה, לפי דברי הגננת שלנו. לטענתה, באותו שלב הם גם לא רוצים לצייר בגואש, ונרתעים מהתעסקויות מלכלכות אחרות, שמזכירות את אותו העסק.

tonti

New member
אז אתמול ניסיתי.

נתתי לו בצק, הוא דווקא מאוד שמח והתנהג איתו כרגיל.

swann

New member
נצל"ש שאלה על גמילה

מאיה מתחילה להראות קצת סימנים. אני מודעת לעובדה שזה יכול עוד להיות רחוק, אבל רוצה לדעת איך אני יכולה לעזור לה אם בכלל. היא אומרת "קקי" כמעט כל פעם שהיא עושה, ולפעמים גם "סיר". לעתים היא אומרת "קקי" כשבעצם עשתה רק פיפי... לפני האמבטיה אני נותנת לה להסתובב קצת ערומה ליד האמבטיה והסיר. לפעמים היא יושבת קצת ולא עושה כלום. לפני כמה שבועות היא ישבה, קמה ועשתה פיפ ליד הסיר. היום היתה התקדמות - היא ישבה, קמה, התחילה לעשות פיפי ואז שמתי אותה חזרה והיא כמובן המשיכה. הראתי לה את הפיפי ואיך אני שופכת אותו לשרותים, והזכרתי לה שהיא עשתה פיפי בסיר
היא לא נראתה נלהבת במיוחד. השאלה היא האם לעשות עם זה משהו? מדי פעם אני מציעה לה סיר אבל היא אומרת לא (על כל דבר עכשיו היא אומרת לא, אז זה לא ממש נחשב
). בכל מקרה לא תכננתי להתחיל תהליך בתקופה הזאת כי עוד שבועיים אנחנו טסות לארץ ואני לא ממש רוצה ילדה באמצע גמילה במטוס... רק קצת חושבת קדימה.

לאה_מ

New member
אני אומר את מה שאני תמיד אומרת -

אצלנו עירום מאד מאד עזר. אם נוח לך להשאיר אותה ערומה - זה יכול לקדם מאד את התהליך באספקט של המודעות לצרכים. אגב, אם יש לכם בבית שטיחים מקיר לקיר, אולי כדאי להתחיל את התהליך הזה (עם העירום, לא באספקטים אחרים דוקא) כשאתם בביקור בארץ. כלומר, לתת לה להסתובב רוב הזמן עירומה.

tovim

New member
עדכון יציאות../images/Emo8.gif

מצחיק אותי שזה נושא שמעסיק אותי כרגע אבל אלו הם חיינו.. בכל אופן, היום בבוקר נטע התעוררה עם הטיטול מהלילה ואחרי השוקו, הגיע הזמן הקבוע של הקקי. להפתעתי ושמחתי היא לא ניצלה את הטיטול שעליה כדי לפרוק את המטען אלא ביקשה ללכת לשירותים, הורידה טיטול ושיחררה את כל מה ששמרה עד כה בבטן... אז התקדמנו. נראה מה יהיה בגן. פיפי כבר התרצתה לעשות שם. אולי שבירת המחסום בבית תעזור גם להתקדם בגן.

למעלה