שאלת גמילה

Hippogriff

New member
שאלת גמילה

שלום לכולם, אנחנו בתהליך גמילה ורציתי לקבל דעות ממי שעברו כבר את התהליך: בחודשיים האחרונים הוא היה עם תחתונים/בלי כלום כשהוא בבית ועם חיתול בחוץ. מידי פעם הוא זיהה קודם ועשה בסיר, לפעמים הוא זיהה רק אחרי שיצא לו פיפי שיש לו- ואז הלך לסיר ולפעמים הוא עשה בלי לשים לב. (יש פעמים שהוא מתנגד לסיר, אבל זה במסגרת "התנגד לכל מה שאמא מציעה" של גיל שנתיים ) ב3 ימים האחרונים הוא עם חיתול רק בזמן שינה (צהרים וערב). הוא כמעט תמיד אומר שיש לו פיפי/קקי רק אחרי שיוצא לו (ואז בד"כ מסיים בסיר) אם הוא בחוץ, אז לפעמים שואלים אותו אם יש לו והוא רוצה "להשקות עץ" והוא מסכים ועושה לפני שיוצא (הוא אוהב יותר "להשקות עץ" בחוץ מאשר לשבת בסיר לעשות) יש פעמים ספורות שהוא אומר שיש לו לפני שיוצא לו. בעקרון אם שואלים אותו אם יש לו פיפי או קקי הוא אומר לא, גם אם יוצא לו שניה אח"כ ולפעמים הוא מתנגד ולא מסכים לעשות בסיר (וזה לדעתי יותר במסגרת ההתנגדות לכל דבר- שנפוצה כרגע במחוזותינו) הוא מאוד אוהב להיות עם תחתונים ומבקש תחתונים גם בזמן שינה (אבל בנתיים אנחנו מחכים להתקדמות עם גמילת היום) איך מתקדמים מכאן? זה שהוא "מפספס" כמעט תמיד אומר שהוא לא מוכן או שזה רק עניין של זמן? מה עושים כשהוא מתנגד ולא מסכים לשבת בסיר? לפעמים אנחנו מנסים לשדל אותו ואומרים שנשב לידו ונקריא לו סיפור (ולפעמים זה גם עובד), אבל אני לא יודעת אם זה רעיון טוב או שעדיף לא לשדל אותו לשבת בסיר. לא נראה לי שאנחנו יכולים (וצריכים) לחזור אחורה, אבל אני לא חושבת שבגן הם יוכלו כל הזמן לעקוב אחריו ואחרי הסימנים ולשלוח אותו לסיר/להחליף לו בגדים ותחתונים כל הזמן (במיוחד בכאוס של תחילת שנה חדשה עם ילדים חדשים וכו') אני ממש לא רוצה שיחזירו אותו לחיתול בגן אבל אני גם לא רוצה שהם ישדרו לו קוצר רוח, כעס ושהוא לא יכול- רק כי הם עסוקים ואין להם זמן וסבלנות (אני לא לגמרי סומכת על ההתמודדות שלהם עם זה בגן, אבל כרגע אני לא מוצאת גן יותר טוב ואני מניחה שאני לא אמצא לפני שתתחיל השנה) אני אשמח לכל עצה והכוונה תודה!

כמי שעדיין לא שם, רוצה לשאול

למה בעצם התחלתם לגמול אותו? כי את מתארת משהו שנמשך כבר חודשיים, בלי הצלחה יתרה ובלי המון שיתוף פעולה מצד הילד. הבן שלי בדיוק אותו דבר. ניסיתי לגמול וראיתי שזה פשוט לא הולך. הוא אומר שאין לו, כשיש לו קקי / פיפי, הוא מתנגד לסיר, יוצא לו פעם ב- שזה מסתדר, או שהוא עושה פיפי באמבטיה ומתלהב שהנה הוא עושה פיפי, אבל זה יותר צירוף מקרים מאשר שליטה מודעת של הילד. לדעתי הבן שלי לא מוכן ולכן עזבתי את זה. השאלה שלי היא למה את חושבת ששלך כן מוכן.

Hippogriff

New member
למה התחלנו לגמול- תשובה מורכבת

בעקרון החודשיים האחרונים זו היתה התחלה של גמילה. לא גמילה ממש. הוא לא כ"כ רצה להיות עם חיתול (היה מוריד אותו) וגם מאוד התלהב מהתחתונים וסירב לחיתול. תמיד כשהוא היה קם משינה, הוא היה מוריד את החיתול, היינו מושיבים אותו בסיר והוא היה עושה שם פיפי. והיו פעמים שהוא כן רצה לעשות ואמר שיש לו פיפי ועשה בסיר. אז היו סימנים שהוא כן שולט בזה ויש פעמים שהוא אני חייבת להגיד שגם מסביב היו הרבה לחצים לכיוון הזה. אני ממש לא מאלה שעושות דברים "בגלל הסביבה" (ההפך, כמה מהחלטות שלי בדרך הגידול שלו הם ממש נגד דעת הסביבה) , אבל בנושא הזה מאוד התלבטתי. אני לא ידעתי אם הוא מוכן או לא, וכיון שזה הילד הראשון שלי ואין לי נסיון, חששתי שאני לא גומלת אותו בגללי (כלומר שיותר קל לי לא להתמודד עם זה ולהגיד שהוא לא מוכן) ולא בגללו. הגננות כל הזמן שגעו אותי עם זה ואמרו שהוא מוכן עוד מתחילת השנה (עד שהתעצבנתי עליהם ואמרתי להם שזו החלטה שלי ושאני לא מוכנה לשמוע יותר שום מילה בנושא) והמשפחה מסביב (אנשים שיש להם יותר נסיון בגמילת ילדים ממני) גם חשבו שהוא מוכן. מסביב בפורומים היו דיעות מנוגדות וכל פעם נעתי בין "הוא עדיין לא מוכן" לבין "לא צריך לחכות שיגיש בקשה ב3 העתקים, אלא להתחיל" (אם אני לא טועה, פלגיה רשמה משהו כזה ואת דעתה אני מאוד מעריכה) בסופו של דבר, בעלי חשב שהוא כן מוכן ושהוא רוצה לגמול אותו באוגוסט כשיש חופש מהגן ולכן הסכמתי. כיון שאני ממש לא שלמה עם עצמי בנושא הזה, אני יכולה להגיד לך עד עכשיו שאין לי מושג אם עשינו נכון. כל פעם כשהחלטתי לא לגמול ולהשאיר אותו בחיתול- הרגשתי שאני טועה וכל פעם כשהתקדמנו לכיון הגמילה- גם הרגשתי שאני טועה. כרגע הוא לא רוצה להיות עם חיתול ולכן לא נראה לי שיהיה טוב לחזור אחורה, אלא להתקדם עם הגמילה בצורה הכי טובה שאפשר.

לדעתי

הבעיה היא שזה נמרח. אני מציעה לקבל החלטה משפחתית, ממש לשבת איתו ולדבר, על זה שאין יותר חיתול, רק בלילה, ועכשיו עושים פיפי וקקי כמו גדולים בשרותים. אני בכוונה אומרת שירותים ולא סיר. זה נראה לי הרבה יותר סימפטי לילד לעבור ישר לשירותים. ואז להתמיד במשך כמה ימים לשאול כל הזמן אם צריך, ואם פיספס אז לא נורא, לנקות ולהגיד שפעם הבאה יגיד לפני, רק מתוך הפיספוסים הוא ילמד. מפעם חיתול פעם לא - רק מבלבלים את הילד. העקביות פה מאוד מאוד חשובה.

Hippogriff

New member
הוא כבר לא לובש חיתול. רק בשינה.

והוא בעצמו מוריד את החיתול ישר כשהוא קם. הוא לא רוצה להיות עם חיתול. (הוא גם מבקש תחתונים בשינה. אבל בנתיים אנחנו מסבירים לו שבשינה הוא עם חיתול ובשאר היום עם תחתונים) את חושבת שבשירותים הוא ירצה לעשות יותר מאשר בסיר? התחלנו עם סיר פשוט כי זה היה יותר נוח לנו (השירותים שלנו קטנים וצפופים, אז לא יכלנו לשבת לידו. וגם היה לו יותר קל כשהבאנו את הסיר לאיזור שהוא היה בו (נניח, אם הוא בדיוק שמע שיר בסלון ולא רצה להפסיק וללכת למקום אחר) אנחנו שואלים אותו אם הוא צריך, אבל הוא כמעט תמיד אומר לא. אבל הוא עכשיו בתקופה שכל דבר שאנחנו נשאל הוא יגיד לא
ואחרי שניה הוא יבקש את מה שהוא לא רצה (משחק, ללכת להתקלח וכו') אז הפסקנו לשאול אותו כל הזמן (גם כדי לא להציק לו וגם כדי לא לעורר בו סתם התנגדות) אני לא "לוקחת" קשה פספוסים. פשוט מנקה ולוקחת אותו "לסיים את הפיפי בסיר" (לא תמיד הוא מסכים) אז אנחנו כן עקבים. עם קקי יש פחות בעיה, כי קקי יותר קל לו לזהות שמגיע (התחושה שיש קקי כנראה יותר חזקה מאשר שיש פיפי) ואם אנחנו לידו אז או שהוא אומר לנו או שאנחנו רואים את הסימנים ושולחים אותו לסיר- והוא עושה בסיר. עוד 2 בעיות שיש לנו: 1. חוסר סבלנות: אם הוא הולך לסיר - הוא יושב וישר רוצה לקום ואומר שאין לו או שהוא עושה קצת וישר רוצה לקום ולזרוק לשירותים (גם קקי וגם פיפי) ואז לפעמים זורקים והוא מבקש עוד פעם לשבת כי יש לו עוד. 2. אם הוא באמצע משחק או משהו שהוא אוהב, הוא לא רוצה ללכת לעשות משהו אחר - לא רק פיפי/קקי , אלא גם אם צריך ללכת או לאסוף צעצועים או להתקלח. אז זה לא קשור רק לגמילה, אבל זה משפיע עליה, כי הוא לא רוצה ללכת לסיר אם הוא עסוק במשחק וגם לפעמים הוא כ"כ מרוכז במשחק שהוא לא שם לב שיש לו פיפי/קקי. בקיצור, אני מחפשת דרך להתמודד עם בעיות של גיל שנתיים שמשפיעות גם על גמילה (או ההפך) ותודה על התשובה

אני חושבת שאחת הבעיות היא

שאין מקום קבוע לצרכים. לא צריך להביא לו סיר לאן שהוא נמצא. כי זה עוד הרגל שגם אותו תצטרכו לשנות ולגמול. אז למה לגמול פעמיים? מעבר לזה שזה פעמיים, למקום קבוע לפעולה קבועה יש חשיבות בהקניית הרגלים. לדעתי שירותים יפתרו את הבעיה, ולא לשאול אלא פשוט לקחת לשירותים. "בוא, עכשיו עושים פיפי". בהתחלה. אחר כך אחרי כמה פעמים שיתפספס לו הוא ירגיש לבד שזה לא נעים. בקיצור, בגמילה, כמו בשאר הדברים של גיל שנתיים, אני חושבת שצריך לנסות כמה שיותר ברוגע וכמה שיותר למנוע מצבים של חיכוכים. אבל אם כבר מגיעים למצב כזה - אז להיות עקביים. אני מאמינה ששירותים + מקום קבוע ושיגרה קבועה (אולי לשיר לקקי שיר עד שיצא) יעשו את העבודה. וגם כמובן צריך לבדוק אם הוא באמת בשל לזה. אולי זה עוד מוקדם.

Hippogriff

New member
איך אני יודעת אם הוא בשל?

כמו שכתבתי כבר, זה סלע המחלוקת. כולם מסביבי חושבים שהוא בשל (כולל בעלי, שהוא היחיד שדעתו משנה) ורק לי אין מושג אם הוא בשל או לא. אני אנסה להעביר אותו לשירותים. אבל מה אני עושה אם אני אומרת לו "בוא, עכשיו עושים פיפי" והוא מתחיל לבכות ולצעוק "לא רוצה"? אני לא רוצה לקחת אותו בכוח. הוא מרגיש כשהוא מפספס ומיד הולך אלינו ואומר שיש לו פיפי ואז ממשיך לעשות בסיר. אבל את ההתחלה הוא מפספס.

תמיד זה מתחיל ככה שאת ההתחלה מפספסים

זאת הדרך שלו ללמוד. אם כל פעם שתקחי אותו לשירותים יגיד לא רוצה, הייתי שוקלת לעשות הפסקה עם המאמצים. כי הכי גרוע זה ליצור לו אנטי. שירותים זה לא משהו שעושים בכח. צריך ללוות את זה במשהו נעים. שיר הלל לפיפי או משהו דומה. אולי לנסות שיטת חיזוקים חיוביים בכל פעם שהוא הולך יפה לשירותים ועושה. (מדבקה בטבלה או משהו). אצלנו שיטת המדבקות תמיד עובדת בהקניית הרגלים. איך תדעי אם הוא מוכן? אי אפשר ממש לדעת. תחושת בטן. אבל תזהרי מליצור אנטי לנושא הספציפי הזה. שהכל יתנהל כמה שיותר בכיף ובשלווה תוך מניעת מצבים בעייתיים כמה שניתן. עוד הצעה - אם הילד כבר מבין, וצועק לא רוצה, לענות לו שיברח לו ויהיה לו לא נעים. ואפילו לתת לו להרגיש שזה קורה באמת. וכשבורח לו להגיד - "אתה רואה, היה כדאי ללכת קודם לשירותים כשהצעתי לך". לוקח זמן להכיר מה עובד טוב על הילד שלנו...על כל ילד עובד משהו אחר. זה תלוי באופי שלו, בבגרות שלו, ובכם. אני מקווה שתמצאו את הדרך המתאימה לכם.

פלגיה

New member
נראה שבאמת את עושה את הדברים נכון

גם אני ממליצה לא לשאול הרבה. אם חייבים - אז קובעים עובדה "עכשיו הולכים לשירותים". זה חשוב בעיקר בנקודות מפתח במשך היום - לפני שיוצאים מהבית, אחרי אוכל, לפני שהולכים לישון. כדאי לנסות את השירותים, אבל לא בטוח שזה מה שיעזור. השירותים נותנים יותר תחושה של "גדול", לעומת זאת הסיר נותן יותר עצמאות בפועל בגלל הנגישות שלו. ובאופן כללי צריך פשוט להמתין בסבלנות והדברים יבואו בהדרגה. חשוב מאוד לשמוח איתו ובשבילו על כל הצלחה (גם אם נגיד "ברח" פיפי כשבעצם היה ממילא על הסיר לעשות קקי. הגיע למקום הנכון - מוחאים כפיים, שמחים, וכל הטררם) בעיני אי אפשר להפריד את בעיות גיל שנתיים מהגמילה. הם תלויים ומשולבים זה בזה ונובעים מאותו מקום - מרצון של הילד להיות עצמאי, להכיר את גופו ועולמו ולשלוט בו.

עונה

דווקא לי ממה שאת מתארת נשמע שהוא כן מתחיל להיות בשל לתחילת תהליך הגמילה אז לא הייתי מתייאשת לגמרי וחוזרת אחורה - לדעתי זה זה יכול "לקלקל" לעתיד. הייתי מנסה אולי להעביר אותו לישבנון ולשירותים עם מקטין אסלה ולא לסיר. יש ילדים שלא אוהבים את הסיר ואת הקרבה להפרשות שלהם... אז שווה לנסות. ללכת איתו ביחד ולבחור מקטין אסלה או ישבנון (בעיניי ישבנון עדיף, מתרגל עצמאות של להוריד בגדים ולעלות לבד לשבת). לגבי הפספוסים - נסו לזהות אצלו סימנים מוקדמים לבואו של הפספוס - פרצוף, מאמץ בפנים, בורח למקום נסתר, נהיה שקט פתאום - כל ילד והסימן שלו ומייד אז קחו לשירותים. אני פשוט הייתי מציעה בתדירות מאוד גבוהה של כל רבע שעה וקצת אחרי אוכל או שתיה ולוקחת לשירותים בלי לשרול אם הוא צריך. אני חושבת שלכל ילד יש את הזמן שלו, יש ילדים שלוקח להם יותר זמן ויש כאלה שלוקח להם יומיים... לגבי הגן - חשוב מאוד לתאם ציפיות עם הצוות בגן ולהסביר שהחלטתם שאתם רוצים לגמול וזקוקים לעזרתם. דרך אגב ממה שאני יודעת אצלנו בכלל אין סיר אלא רק אסלה אז תבדקי אם אצלכם זה לא כך כי זה יכול מאוד לבלבל את הקטנצ'יק. עוד תובנות, בשמחה.

Hippogriff

New member
תודה. עוד שאלות.

קודם כל, הוא לא כ"כ מצליח להוריד את התחתונים לבד אז בנושא הזה הוא צריך את העזרה שלנו. יש דרך ללמד אותו? הוא מצליח להוריד בחלק הקדמי, אבל בחלק של הטוסיק זה "נתקע" לו ולא יורד. זה בכלל תנאי לגמילה? הוא יכול להגמל בלי שהוא יודע להוריד לבד תחתונים? לגבי לשאול ולהציע- כיון שהוא בשלב של התנגדות לכל מה שאנחנו מציעים לו, אז הוא ישר אומר לא (דיאלוג לדוגמא: אמא: אתה רוצה מים? ילד: "לא!!" אמא: בסדר. ילד: (בזעקות שבר) "אני רוצה מים!!!!" ) לכן לשאול אותו בד"כ יניב תשובה של "לא" והוא לא ירצה לעזוב את המשחק שלו בשביל ללכת לשירותים. בגלל זה הפסקנו לשאול אותו כל הזמן אם יש לו פיפי/קקי. בגן באמת אין סיר, אלא אסלה (רגילה והם מחזיקים אותם לעשות פיפי, בלי ישבנון. לא נראה לי שהוא ירגיש נוח ככה לעשות) אבל אפשר להביא סיר משלנו לגן. אני עכשיו אעשה שיחה עם הגננות, אבל בתחילת השנה יש קצת באלגן- הרבה ילדים חדשים והגן גם עובר כמה שינויים, אז אני לא יודעת אם הם יהיו פנויים לתהליך כמו שהייתי רוצה.

עונה

לגבי התחתונים - זה שהוא לא מצליח להעלות את התחתון לבד ממש לא מעיד על קושי בגמילה , אלא להיפך. בעיני ילד שמצליח להרים ולו גם קצת את התחתון וגם להוריד - זה ילד בוגר ובעל קואורדינציה. חייבת לציין שלי יש בבית ילד בוגר מאוד בן שנתיים ושמונה שגם לו קשה להרים עד למעלה את התחתון ולפעמים זה נתקע לו. אז פשוט עוזרים לו. זה הכל עניין של תרגול איתו - לשים לבד תחתון, להוריד, להרים חזרה ולהסביר שקודם מסדרים מקדימה ואח"כ מסדרים מאחור. הוא לדעתי עדיין קטן בשביל לשלוט בתנועה הזו בעצמו (בינינו - יש גברים שעד היום לא מרימים כמו שצריך :) ) לגבי הלא - זה השלב של גיל השנתיים "המהמם" יש להם קטע עם המילה לא שכנראה נותנת להם שליטה על החיים ועל המתרחש וגם על אמא ואבא. ולכן, גם אם הוא אומר לא, אני נותנת בכל זאת או מניחה לפניו או לידו את הבקבוק, משחק וכו' ואומרת לו "אתה כל כך בוגר וגדול אם תרצה את המים הנה הם לידך." או "תבחר בעצמך אם אתה רוצה לשתות" לא מתרגשים מהצעקות והבכי ומחזירים לו את הכוח בחזרה עם משפט שכזה. לגבי השירותים, לצערי רק דרך של לקחת אותו לשירותים באופן יזום תועיל ואולי כדאי לכם לשקול את שיטת ה"פיפי פרס". כלומר לתגמל אותו על פעם שהוא מצליח לעשות בזמן,בפרסים קטנים מחנות 2 שקלים ולעודד ולחזק כאשר הוא לא מצליח. הייתי מציעה גם להכין לוח קטן ולסמן עליו ימים ולהדביק מדבקות על כל הצלחה, וכמובן לחזק על הצלחות. עד מהרה הוא ירצה בעצמו לקבל מתנה קטנה כתגמול. לגבי הגן - קטע היסטרי אבל אני חייבת לשתף, אני הייתי מושיבה את הקטנצ'יק על האסלה כדי שישתין ובהתחלה היה קצת קשה והיו פספוסים, עד שיום אחד הגעתי לגן וגיליתי להפתעתי שאת הבנים מעמידים להשתין ולא מושיבים ואז ירד לי האסימון. (לא ברור לי עד היום למה הושבתי אותו... אולי שווה לך לברר בגן אצלכם איך הבנים משתינים, אולי תופתעי. אולי אפילו הייתי שוקלת לבקש מהגננת לקנות ישבנון - זה לא דבר יקר או אפילו קונה בעצמי (מתנה לגן 20 ש"ח ) כדי שיהיה לו יותר נוח. מנסיון שלי אין להם סבלנות להתעסק עם סירים כשיש הרבה ילדים בגן, ובנוסף למה לגרום לו לשונות אם כולם עושים בשירותים, לא ? אלה היו השני גרוש שלי. כמו תמיד, בשמחה.

אין לי תשובה, אשמח לקרוא מה כותבים לך. אצלנו-

אני לא מסוגלת להתמודד גם עם הבלאגן של גיל שנתיים וגם עם גמילה. אם אני לא יכולה לשאול "יש לך פיפי" ולקבל תשובה, ואני לא יכולה לקחת אותו לשירותים בלי סצנה, והוא לא אומר לי מיוזמתו שהוא צריך, אז איפה פה המוכנות לגמילה? איפה הבשלות? (ואני מדברת פה על הבן שלי, לא שלך) רק בגלל שהוא לא רוצה חיתול? מבחינתי, שיגדל קצת, שיירגע קצת כל עניין המרד והגבולות ואז נדבר שוב.

כמו שזה נשמע, באמת אין מוכנות.

לא רוצה חיתול מקביל בעיני ללא רוצה סנדלים, לא רוצה להסתרק, רוצה רק את הכסא האדום.. לא סימן של מוכנות באמת.

פספסתי בן כמה הוא, אבל לדעת להוריד תחתונים

לבד זה לחלוטין לא תנאי לגמילה. השוודית נגמלה (ויפה) בגיל שנה ועשר, היא היתה צריכה עזרה בלהוריד, להרים, וכמובן לעלות לישבנון... עדיין, היא היתה גמולה יפה מאוד, ביקשה וללא פספוסים. (ורק בשביל לא להלחיץ, הגדולה נגמלה בשנתיים ושמונה חודשים, רק נתתי את הדוגמא של השוודית כי שאלת על התחתונים) בקשר לסיר, אני לא אוהבת, אבל לא הבנתי מה הבעיה בגן, הבן שלי עשה בהתחלה פיפי רק בישיבה והיה לו דווקא די נוח (בכל זאת 2 אחיות גדולות
) ואחרון - לא לשאול, לומר. לא להציע, להגיד. בקיצור, "לך לעשות פיפי" "בוא נלך לשירותים ואז נמשיך" ולקום וללכת יחד איתו - קצת טרטור בהתחלה, אבל יותר משכנע ומוריד את הסיכוי שהוא יגיד אין לי.

naamazohar1

New member
מה שאני עשיתי

גם אצלנו התחיל שלב כזה של "לא-לא" שנייה אחרי שהתחלנו גמילה (קצת לפני גיל שנה וחצי). כשנראה לי שהיא צריכה פיפי אני שואלת. אם היא אומרת לא, אז אני אומרת: בסדר, כשתצטרכי תגידי לי ונלך לעשות בסיר. בהתחלה הייתה מסרבת כמובן ואחר כך עושה על הרצפה. אחר כך הבינה את הרעיון והתחילה להגיד או ללכת בעצמה. ככל שהצטברו יותר חוויות חיוביות של הצלחות נעשה לה יותר חשוב לא לפספס, והיום היא באמת אומרת לבד. היום גם הרבה פעמים היא מסכימה כשאני מציעה ולא טורחת לעשות לי הצגות. מה שכן, בשלב הזה לפעמים הייתי מציעה לה לבוא יחד איתי לשירותים, או סתם אומרת שאמא הולכת לעשות פיפי, לפעמים היא הייתה מבקשת לעשות גם.

naamazohar1

New member
וגם לגבי הסיר

לא יודעת בן כמה הוא, אבל אצלנו דווקא הסיר הוא הצלחה. הוא מאפשר לה עצמאות, הוא זמין ולא צריך לרוץ איתה לשירותים, ולאט לאט היא עוברת גם לשירותים, אבל עדיין מרגישה הרבה יותר נוח בסיר. נראה לי הכי נכון להציג בפניו את כל האפשרויות ולתת לו לבחור מה שנעים לו.

אדי30

New member
מנסיוני הדל ../images/Emo13.gif

1. גם אנחנו בתהליך
2. תפסיקו לשאול אותו כל הזמן, תעבירו את השליטה אליו. בעיניי מודעות לא שווה למוכנות לגמילה. תעבירו את הכדור אליו ותראו האם הוא מוכן. מקסימום יפספס כמה פעמים. 3. תרגילו לזה שלפני יציאה מהבית מנסים לעשות, אם יש טוב אם אין גם טוב 4. את כמובן חייבת שיתוף פעולה מהצד של הסייעות, דברי איתן. 5. בהצלחה!!!

למעלה