שאלת גמילה מחיתולים

ליט4

New member
שאלת גמילה מחיתולים

שלום לכולם! ואם כבר בענייני פיפי-קקי....
עשיתי חיפוש, קראתי קצת מאמרים ועדיין אשמח לשמוע עוד הערות והארות.. הקטנה בת שנה ו-5 לפני מספר ימים החלה להודיע באופן עקבי כשיש לה "קקי" בליווי תנועות ידיים על החיתול. בהתחלה חשבתי שהיא רוצה שאוריד לה את החיתול והיא כמובן מאד נהנתה מהעניין, הבעייה שהיא מסרבת בכל תוקף להתיישב על סיר/שירותים. התוצאה היתה כמובן קקי על הרצפה/שטיח... אחרי יומיים שלושה של בלגן ונקיונות (הורדתי לה חיתול לאחר ההודעות לקקי)החלטתי שכל עוד היא מסרבת לסיר עדיף להשאיר את החיתול. מה גם שלפיפי אין לה עוד שום מודעות. עכשיו שהיא מודיעה על קקי אני פשוט אומרת "יופי מתוקה תעשי בחיתול" וכיוצא בזה. האם אני מגיבה נכון? האם מדורת בהתחלה של גמילה?? אני רוצה להתייחס אליה ולהגיב כך שהיא תבין שמדובר בהתקדמות חשובה ובנושא שמעניין אותי כדי שיהיה פתח לגמילה בהמשך . אבל אני לא משוכנעת מה עליי לעשות וכיצד להגיב, בהתחשב בעובדת סירובה לסיר. אפילו תוך כדי משחק היא מבינה את משמעות הסיר, אומרת קקי ויושבת עליו אבל קמה מייד ואומרת "לא" אשמח לשמוע את דעתכן/ם בעניין

נישמע שהיא מתחילה תתהליך

אם את סבורה שעוד מוקדם להוריד חיתול אז תשאירי כרגע את המצב כמו שהוא ונסי לגשש עוד כמה זמן אם זה כבר יותר מתאים לה. שלך חנה גונן

לאה_מ

New member
נשמע שבתך מגלה סימנים ראשונים של

בשלות לגמילה (בגיל ממש מוקדם
). איך היא עם פיפי? לא מודיעה מראש? לא מבקשת להוריד חיתול? יש לה כנראה בשלות פיזית (יכולת לזהות ולהתריע לפני עשיית צרכים, יכולת להתאפק עד שתורידי לה חיתול), אבל לא את הבשלות הרגשית הדרושה, וזה בסדר כי היא באמת עוד מאד צעירה. אני חושבת שיש לך שתי אפשרויות - האחת, לארגן את הבית כך שיהיה מוכן טוב יותר לפספוסים (לגלגל שטיחים, לצפות ספות/כורסאות וכו'), להוריד לה את החיתול לפרקי זמן מסויימים ולראות איך זה מתקדם. האפשרות השניה - לנסות להתייחס לבקשות שלה עדיין בלי ממש להוריד חיתול. למשל, להציע לה לשבת על הסיר עם החיתול ולעשות קקי (בתוך החיתול אבל בישיבה על הסיר). אחרי פרק זמן תוכלי לראות האם היא מוכנה להוריד את החיתול ולעשות קקי בסיר. השאלה באיזו אפשרות לבחור תלויה מאד בנכונות שלך "להתעסק" עם פספוסים שלה, וביכולת שלך לקבל אותם בשלוות נפש ובצורה עניינית. נשמח אם תעדכני אותנו.

והצעת ביניים:

להיענות לבקשה להורדת חיתול באופן נקודתי. מבקשת, מורידים, עושה, מחזירים. כאשר פרקי הזמן של "בלי חיתול" הולכים וגדלים.

ליט4

New member
אז זהו שלגבי הפספוסים ..

כל החדרים חוץ ממטבח וסלון הם עם שטיח מקיר לקיר
קצת בעייה לגלגל, עוד יותר בעיה לנקות, מה גם שזה בית שכור שעוד שנתיים נצטרך לעזוב ואי אפשר להרוס פה את השטיחים. נראה לי שאלך על האפשרות השנייה. פיפי היא לא מודיעה ולא כלום - נראה לי שעוד אין לה שום מודעות לפיפי. בינתיים גם כשניסיתי לשים אותה עם חיתול ואף עם המכנס היא לא רצתה לשבת על הסיר (בזמן קקי). קניתי גם ישבנון ישירות לשירותים ודווקא היא נהנתה לשבת לזמן קצת יותר ארוך (תוך משחק). היא מתיחסת לסיר ולישבנון רק במשחק: מתיישבת, אומרת "קקי קקי". אך בזמן אמת היא מסרבת ב"לא
" מוחלט. גם כל הטונציה שלה כשהיא מודיעה על הקקי או מסרבת היא כאילו משהו מציק או מפריע, כמעין תלונה. אולי לא בא לה לעשות בחיתול אבל גם הסיר עוד מוזר לה והיא קצת תקועה באמצע בעצמה??? בכל אופן כרגע אני משאירה את הדברים כמו שהם . ניתן לה זמן לשחק ולהכיר את האביזרים החדשים ונמשיך להציע פה ושם..עד לפעם שהיא תסכים
אז תודה..אמשיך לעדכן או להעלות עוד שאלות עם השינויים שיגיעו.

דיגידוג

New member
מנצלת!!../images/Emo142.gif

מה הגיל הנכון ?? פחות או יותר!! שנה וחצי - זה לא מוקדם מדי??

ליט4

New member
כמו בהרבה דברים, אין מוקדם ומאוחר

יש כל ילד והקצב שלו. לא סגורה על הדיוק אבל לפי מה שהבנתי בין שנה וחצי לשנתיים מתחילה מודעות/בשלות לכל עניין הצרכים. משנתיים עד שלוש מגיעה בשלות לגמילה. ושוב- כל ילד זה שונה ומשתנה . אני לא פוסלת את האפשרות שהקטנה שלי (שנה ו-5) תכריז במשך חצי שנה על הקקי הממשמש ןבא ורק לקראת שנתיים תהייה מוכנה באמת להיגמל...הכל פתוח ונתון לשינויים, אירועים, נסיגות והצלחות. העיקר לזרום עם הילד...לא לדחוף אבל גם לא לבטל על הסף יוזמה שבאה מצידו "כי אמרו שזה מוקדם מדי"

למעלה