שאלת גלים (שדות).

AnarchistPhilosopher

Well-known member
שאלת גלים (שדות).

בשני הקבצים המצורפים, אחד הפיתרון עצמו והשני השאלה עצמה (עמודים 8 ו-3 בהתאמה). בנוגע לפיתרון אם אני לא טועה בסעיף 2 כאשר הוא צריך לחשב את השדה המגנטי האם לא צריך להופיע מהנגזרת של B בזמן iw/c B= -ik E0 exp(-ikx)zz, כי אני חושב שמניחים ש B גל מישורי ולכן מתכונתי ל-exp(iwt)zz, אח"כ גם כן כאשר גוזרים לפי t את הביטוי עבור B לא מקבלים את צד ימין. או שיכול להיות שהחמצתי פה משהו? נ.ב כן, אני מנסה להתייעץ גם עם המתרגל, אבל זה נראה שהאוניברסיטה נמצאת בחופשה בתקופה הזו של הקיץ...

Rus Almighty

New member
? בפתרון המצורף זה נראה בדיוק

כמו שתארת רק עם שלב נוסף של העברת אגפים c*k/w=epsilon^0.5

AnarchistPhilosopher

Well-known member
אני לא חושב שעקבת אחרי מה שרשום שם כמוני...

רשום שם ש
1/c dB/dt= -ik E0 exp(iwt) exp(-ikx) This line is OK, my problem is with the next line, Now if I am not mistaken he assumes that B is a plane wave and thus behave like exp(iwt) so after taking the derivative of B wrt t we get iw/c B= -ik E0 exp(-ikx) which means B=- sqrt(epsilon) E0 exp(-ikx) (this is the space part, after that we multiply it by exp(iwt) to get the original B-field. my probelm is that in the solution i is still there, so am I missing something here? in the solution they wrote that w/c B= -ik E0 exp(-ikx) exp(iwt) which has two errors, one the B we inserted is the spatial component so exp(iwt) should be cancelled, second after taking derivative exp(iwt), we get multiplied by iw and not w. Hope now it makes sense.​

Rus Almighty

New member
צודק ה-i היה צריך להצטמצם

או שיש טעות בפתרון או שהם לקחו K או w מרוכב(מאפיין של גלים דועכים).בקשר לדבר השני, אני לא מבין מאיפה הסקת שהשדה הנתון הוא רק רכיב מרחבי (מהפרדת משתנים B=B_r*B_t)?

AnarchistPhilosopher

Well-known member
אם אתה מניח שמדובר בשדה מישורי...

אז את B ניתן לרשום כ-B=B(x)exp(iwt)zz (הצגה מרוכבת) ואחרי גזירה תקבל iw B או אם מחלקים משני האגפים את exp(iwt)zz תקבל iwB(x)/c=-ik E0 expi(-ikx)zz לזה התכוונתי, למרות שגם מה שרשום שם נכון רק כמובן שכחו את ה-i. אני אנסה לברר עם המתרגל, אבל כמו שאמרתי אני חושב שהוא נמצא בחופשה.

למעלה