שאלת ג'חנון

• פותח הנושא Mel72
  • פורסם בתאריך

Mel72

New member
שאלת ג'חנון

תגידו לי.. למה הגחנון אף פעם לא יוצא לי בצבע הנכון ולא בצורה הנכונה.. ואני מתכוונת לבצק קנוי..כמה כבר אפשר לטעות. ספרו לי סודות וטיפים שלכם לקבלת הגחנון המושלם.

עינתפ

New member
סיר גחנון, מעט חמאה על כל אחד

מהג'חנונים, למרוח מעט דבש ומים בסוף. וזאת המלצה מפולניה שבכל יום שישי הבעל (שגם הוא פולני אמיתי) מתחננן לגחנון.

Mel72

New member
רגע.. לאחת שלא מצליח אף פעם

צריך להסביר לאט.. מים? כמה מים? כמה שעות את שמה בתנור? באיזה חום? שמעתם על אפיה בתבנית אלומיניום, הם יוצאים ישרים..

עינתפ

New member
לא יודעת לגבי תבנית לי יש סיר שעקום

מאוד וישן ועבר המון שעות תנור. מים - ממש מעט לא יודעת לתת לך כמויות, בערך 7 כפות שלא יהיה עמוס מים רק רטוב בתחתית. בתנור אני שמה בערך 10 שעות על חום מספר 3 (לא יודעת כמה מעלות זה) ובבוקר שהריח עולה לקומת השינה(בערך בשש בבוקר) אני פותחת את הסיר אם יש מים אני שופכת (בד"כ אין) ומורידה את הטמפרטורה למספר 2 עד שכל הבית ער.

עינתפ

New member

מאוד וישן ועבר המון שעות תנור. מים - ממש מעט לא יודעת לתת לך כמויות, בערך 7 כפות שלא יהיה עמוס מים רק רטוב בתחתית. בתנור אני שמה בערך 10 שעות על חום מספר 3 (לא יודעת כמה מעלות זה) ובבוקר שהריח עולה לקומת השינה(בערך בשש בבוקר) אני פותחת את הסיר אם יש מים אני שופכת (בד"כ אין) ומורידה את הטמפרטורה למספר 2 עד שכל הבית ער.

עינתפ

New member

עינתפ

New member

ruthi226

New member
אני מכינה כך:

עוטפת פיתה בנייר אלומיניום. מניחה בתחתית הסיר. על הפיתה העטופה מניחה את הג'חנונים. סוגרת את הסיר, ובערך בשעה 8 בערב שמה את הג'חנון בחום של 100 מעלות עד הבוקר.

סנאית 12

New member
אני עושה כך לפי המלצה שקיבלתי פה:

שמים בתחתית סיר ג'חנון פרוסות לחם רק שכבה אחת, מעל שמים מים עד הרטבה מוחלטת של הפרוסה,מעל שמה נייר אפייה מקופל שיכסה את שכבת הלחם לחלוטין, מעל את הג'חנונים מרוחים במרגרינה, וגם דפנות הסיר והתחתית במרגרינה, וסוגרת מנייר כסף ומכסה הסיר,ולתנור בחום 110 מעלות מ 2 בצהריים ביום שישי עד הבוקר ביום שבת בשעה 9 . זה אני עושה לג'חנון קנוי ,או למוכן שאני עושה בבית ויוצא משגע, הג'חנון של אלונה מהפורום פה.בהצלחה.

LAYL

New member
אני מכינה כך

ותמיד...אבל תמיד יוצא מדהים: בתחתית הסיר פרוסות לחם או פיתה ספוגות במים. על זה מניחה נייר אפיה מסדרת את הג'חנון סוגרת את הנייר שנותר לכיוון תוך הסיר ביצים - עוטפת בנפרד בנייר כסף ומניחה על נייר האפייה שקופל על הג'חנון. (כך שלמעשה נייר הכסף לא בא במגי עם הג'חנון. יוצא, חום עמוק, רק, טעיםםםםםם (מומלץ הג'חנון של "ציפור השרון")

LAYL

New member
רק=רך...והמשך

מכניסה לחום גבוה (200-230) למשך שעה (בשעה 23:00 - 22:00) ואח"כ מורידה לחום נמוך יותר (130) עד שאוכלים למחרת בבוקר. (סה"כ כ - 12 שעות) אבל שימי לב שכל תנור מתנהג אחרת בנושא החום. אצלי למשל 100 - לא יבשל את הג'חנון. אבל עדיף חום נמוך ולא גבוה - (שלא ישרף ואי אפשר יהיה להציל) ואם קורה לך שבבוקר קמת והג'חנון לא אפוי מספיק - לא להיבהל - פשוט להעלות לחום גבוה עד שיאפה היטב.

al55

New member
נסו להכניס את הגחנונים לשקית קוקי

ותראו הם הם יוצאים רכים וחומים.

אבל הצדדים לא נהיים לכם קשים???

אני שמה פיתה בתחתית ומעליה נייר כסף אבל אלו שנוגעים בצדדים מתקשים בצורה נוראית !!!

למעלה