שאלת ג'וימקס

מועמר

New member
שאלת ג'וימקס

אני מתלבט אם להחליף את הג'וירייד הישן והטוב. ראיתי שיש 2 דגמים של ג'ויימקס: I מצד אחד, ו XI מצד שני. ההבדל במחיר - 4300 ש"ח. המנוע, אותו מנוע, העיצוב ושאר הפלסטיקים לא ממש משנים לי משהו. אממה, בדגם הישן מרווח הטיפולים כל 3000 ק"מ, ובחדש כל 5000 ק"מ.

מה עלי לעשות?

אה, ואולי בכלל להחליף לג'וירייד חדש? כי מהישן נהניתי מכל רגע. אבל יש עליו 40K ק"מ, ובשבוע שעבר הלך בית משקולות, ככה שאולי הוא מתחיל לאותת שנמאס לו ממני.

אני נוסע 1000 ק"מ בחודש, רובם הגדול והמכריע מחוץ לעיר (גהה, כביש 5, איילון, כביש 4)

פרארי1

New member
ה-XI הוא הטוב מבין השלושה

ולדעתי בפער די משמעותי - הוא מתנהג טוב בהרבה, בולם טוב יותר, יציב יותר על הכביש.
אם אתה יכול להרשות לעצמך, לדעתי מומלץ ללכת עליו, מה גם שהפרש המחיר מהג'וימקס הישן יצטמצם עם הזמן על ידי הטיפולים וגם סביר שמתי שיהיה אקטואלי, הוא יימכר במחיר טוב יותר.

ch561

New member
בק"מ חודשי כמו שלך הדגם הישן לא כ"כ

בא בחשבון לדעתי.
אבל מה שמטריד הוא, שכפי שאמרת, המנוע הוא אותו המנוע....

מה עליך לעשות? אם אתה שואל אותי לקנות קטנוע אחר, אם מרווח טיפולים ארוך.

אני הייתי שוקל XEVO.

ch561

New member
באמת?

המנוע אינו זהה?

אפשר איזה קישור שתומך במה שאתה טוען?

כי פולגז טוענים אחרת (מהמבחן על הXI).....

"מה לא השתנה?

יחידות ההנעה והתמסורת נשארו זהות לאלו של הדגם היוצא. זה לא רע בסך הכל כי המנוע חזק במידה ועושה עבודה טובה, והתמסורת – למעט קצת רעידות במהירות נמוכה, מתפקדת מצוין ומגיבה היטב. מה שלא כל כך מסתדר לנו הם מרווחי הטיפולים של הג'וימקס החדש. מ-2006, גם אחרי המעבר להזרקת דלק, הג'וימקס נכנס למוסך בכל 3,000 ק"מ לטיפול קטן, בינוני וגדול על פי הסדר. אלו מרווחי טיפולים אופייניים לכלים הטייוואנים מקוררי המים מהדור הראשון, והמלצת היצרן, אגב – היא להחלפת שמן כל אלף(!) ק"מ. הנחיית היבואן לג'וימקס החדש היא לטיפול בכל 5,000 ק"מ באותו סדר של קטן, בינוני וגדול. אם זה אכן אותו מנוע, והוא בהחלט מרגיש ונשמע כך, מעניין מה יהיו ההשלכות הטכניות של מתיחת מרווחי הטיפולים ללא גיבוי של שיפורים מכניים. אנחנו נחקור ונבדוק את הנושא הזה ונעדכן כשיהיה לנו מידע נוסף.

מערכת הבלימה כוללת שני דיסקים פרפריים לעומת הרגילים בדגם הקודם, אבל כל השאר מרגיש אותו דבר, כלומר בסדר גמור ומעלה. תפעול הבלמים משולב, עוצמת הבלימה מכובדת והשלדה המחוזקת יחד עם המתלים המשופרים תומכים בבלימות חזקות ומשרים הרגשת בטחון. כמובן שהיינו שמחים לקבל גם ABS, לפחות כאופציה. בשנת 2012 זה כבר ממש חסר.
"

xfwind

New member
זה מה המוסכניק שלי הסביר לי

אם מאוד חשוב אבקש פרוט פעם נוספת.

בועז בר

New member
לא מאוד חשוב, אבל כן מעניין.

המידע שזה אותו מנוע כמו של הדגם הקודם הגיע אלינו מאנשי מטרו,
ובטקסט ישנה התייחסות לשוני במרווח הטיפולים, שגם שונה מהמלצת היצרן.

מנוע הוא יחידה מורכבת ומרובת חלקים, ויש גם חשיבות למערכות ההיקפיות שצמודות למנוע.
במבחן אין לנו אפשרות לבדוק ולאמת נתונים טכניים או הצהרות יצרן/יבואן,
או להחליט אם זה 'אותו מנוע' למרות שינויים כאלה או אחרים.
(קוטר וסוג של מסבים למשל, או הספק של משאבת שמן וקוטר הצנרת, יכולים לשנות דרסטית אמינות ומרווחי טיפולים)
לכן מעניין לשמוע מה אומרים המכונאים שעובדים עם הכלים האלה.

xfwind

New member
מה שכן, בזהירות אני מעיד

שפגשתי ברנש עם XI שחווה את בעית מיסב הגיר הצולע...

xfwind

New member
בררתי והמוסכניק הסכים להתפנות

לרגע ולהשוות מק"טים:

המסקנות: גיר/תמסורת זהה.
ראש ותא השריפה שונה (צילנדר זהה), בית מצערות ומפת הצתה שונה (מכאן כנראה שוני ההתנהגות).

אז קשה להגיד אחר אבל אפשר להגיד לא זהה.

ch561

New member
בועז האם ההבדלים האלו

מצדיקים או לפחות רומזים שניתן באמת למשוך את מרווח הטיפולים?
האם בספר רכב באנגלית כבר לא כתוב טיפול כל 1000 ק"מ?

בועז בר

New member
קטונתי מלקבוע מרווחי טיפולים,

ואת ספר היצרן או ה-PDF של דגם ה-X לא יצא לי לראות.

למעלה