שאלת ג'אפה

kinspirit

New member
שאלת ג'אפה

אוקיי, תמיד שיערתי שהסיבה שלטיאלק וברייט'ק יש סמל מוזהב על המצח (בעוד שלשאר הג'אפה יש סמל שחור) היא שהם היו "השר הראשון" של אפופיס. ניתן לראות כי הדבר נכון גם לגבי הגאולדים האחרים והג'אפה שהוא יד ימינם. אתמול, בעת צפייה בפרק הראשון במסגרת ההקרנות באוניברסיטת ת"א (היה מגניב, תודה ששאלתם
) נוכחתי לתדהמתי כי ייתכן ובמהלך השנים האחרונות תפיסתי הייתה מוטעה לחלוטין - כאשר צוות SG1 מגיע לארמון של אפופיס בצ'ולאק, אנחנו רואים כי כל בני הארמון מהלכים להם עם סמל מוזהב. עכשיו אני בדילמה - האם זה רק מקרה, עניין של הפרק הראשון שתוקן לאחר מכן כאשר היוצרים החליטו להגביל את זה רק ל"שר הראשון"? או שזה אכן כך (שכל האנשים הקרובים לאותו גאולד הולכים עם סמל מוזהב) ופשוט לא היו יותר סצינות בארמונות וכדומה על מנת שנחזה בזה... ניטפיקינג? בהחלט! אבל עדיין אשמח לשמוע תגובות
kinspirit שהגיעה כבר מזמן למסקנה שהיא צריכה להפסיק להציף את הפורום בהודעות. העובדה שהשם שלה כחול די מסגירה את זה.

Tollan

New member
גם אני תהיתי בנושא!

יכול להיות שזה סתם חלק מתסמונת הפרק הראשון, והם לא היו סגורים על העניין... או אולי סמל זהב מסמל דרגה, בכירות, ולא בהכרח את התפקיד של First Prime, למרות שלא נראה לי.

sphinxy

New member
מסכימה עם Tollan

גם אני הייתי בטוחה שמדובר בסמל של First Prime ולכן התגובה הראשונה שלי היתה שמדובר בעוד טעות שלא חשבו עליה מראש. אבל ראיתי את ההודעה של Tollan והחלטתי לבדוק. לא לכולם יש סימן מזהב. יש לחייל שהגיע עם אפופיס דרך השער. אפופיס שחצן מספיק לבדוק בעצמו כוכב לא מוכר, שכל מה שהוא יודע עליו הוא שתושביו השמידו את רע בכבודו ובעצמו. מצד שני הוא בטח לא מטומטם עד כדי כך. סביר שיביא עמו את החיילים הטובים ביותר. ולכן בחר בחיילים מדרגות גבוהות במיוחד. גם לאנשים שחוגגים בארמון יש סמל מזהב. הם אמנם כורעים ברך בפני אפופיס אבל ידוע לנו שיש היררכיה גם בעולם הגואאולד. שאר האנשים (אנשי הדת על הדרך, החיילים בכלא) נושאים סמל רגיל. חוץ מזה, אפופיס עצמו נושא שריון זהב וכיסוי ראש מוזהב. משמע, הזהב הוא סימן לסטטוס.

kinspirit

New member
אני לא חושבת שאפופיס ידע

נראה לי שהוא הגיע סתם ככה לכדור הארץ, מבלי לדעת כלום על מה שהם עשו לרע. לפי דעתי הוא פשוט ניסה לחייג עוד כתובת והגיע אלינו. וכן, זה די דבילי שהוא מגיע בכבודו ובעצמו, שאר הגאולדים לא עשו את זה. מצד שני, שוב, זה הפרק הראשון אז סביר יותר להניח שזה סתם עניין שהם טיפלו בו אחר כך
עכשיו שאני חושבת על זה, נכון שכדור הארץ היה תחת שלטונו של רע? כי הרי מצאו עם שער הסטארגייט את המחרוזת עם הסמל של רע (התרחש בסרט למי שלא מבין על מה אני מדברת). אז אולי אפופיס שמע על מה שקרה לרע והחליט להתחיל לכבוש לעצמו את העולמות של הבחור. אנחנו יודעים שזה מה שהגאולדים עושים, ראינו את זה בהמשך עם אחרים. אז אולי זאת הסיבה שהוא הגיע לכדור הארץ - בשביל לכבוש לעצמו את המקום.

guysoft

New member
גולדים נוטים לטייל בחיפוש אחרי הוסט

היו מספר פרקים, אחרי העונהה הראשונה שמסופר על כך שאפופיס עבר בסטארגייט בשביל לחפס "הוסט".. אממ מה היה בפרק ההוא שמעמידם את טילק במישפט מפני שהוא הרג אבא של מישהו.. למה הפופיס היה שם?

Usul19

New member
רגע!

מתי אפופיס הגיע אלינו?! ומי זה ברייט'ק?!?!

Echelon

New member
*שעול*

פרק ראשון כאילו דה :p ובראטאק זה המאסטר של טיאלק

Usul19

New member
אאא... נכון, שחכתי לגמרי!

כשהוא חוטף את החיילת, כדי לבדוק אם היא יכולה להיות פונדקאית.

deathcaster

New member
אוסול ? כנס כנס

האם אוסול זה ע"ש המילה בערבית אוסול שע"ש הפאלאפל בראש פינה שהוא אגב הכי טוב בארץ ? או שמא , הכינוי שלך , הוא כינוי של ה"משיח" פול מואדיב מ"חולית" ?

Usul19

New member
הכינוי...

על שמו של פול מואד'דיב מ"חולית", ספר מדהים!

GoldenEye2015

New member
אפשר להגיד ש...

אפופיס סתם עבר על רשימת הכתובות שבינהן גם כדוה"א. הגיוני דווקא שהוא בעצמו גם הגיע, בכל זאת הוא חיפש פונדקאים לאשתו ולבנו ורצה לבדוק את ה"סחורה" מקרוב. בקשר לרע, באמת נראה לי שאדוני המערכת לא ידעו איך הוא מתו. אף אחד מאנשיו של רע לא שרד ועד לאפופיס אף אחד לא הגיע לאבידוס או לכדוה"א, וזה דווקא מוזר-הם אמורים לרצות לדעת מי הרג את רע.

subatoi

New member
השתגעת? ברור שזה בגלל

שזהב עולה הרבה בימינו. דה!
חכו, חכו, יום אחד הוא עוד יהיה חסר ערך. לטינום איז דה וורד!

XiroX

New member
למעשה

בצפיה שניה בנוקס (1X7) אתמול, שמתי לב שגם שם, יש לפחות ג'אפות עם סמל מוזהב. יכול להיות שהיוויתור על סמל מוזהב לכולם התחיל למעשה בקיצוץ בתקציב שנשאר מתעמי קוהרנטיות?

Chelnak

New member
איזה מזל שרק אני רואה את שמי מודגש!

כך הודעותיי המעטות פחות בולטות לעין...

למעלה