שאלת גאטסו

katangilis

New member
שאלת גאטסו

האם המצלמה מנתחת את המספר של הכלי המצולם ומוציאה דו"ח אוטומטי, או שזה עובד לניתוח של אנשים ? והיה והמצלמה אכן עושה את הניתוח , מה קורה אם המספר שונה ( נניח בורג סורר הופך את ה5 ל6) ? האם הדוח יבוטל \ לא יונפק ? חן חן מראש וריכבו ע"פ החוק.

avi elbaz

New member
הדוחות מופקים אטומטית.

במקרה של שיבוש לוחית הרישוי, שהיא עבירה פלילית, הדוח יגיע לבעל רכב אחר שיטען , על פי הצילום, שהרכב לא שלו. לא יקח הרבה זמן והמשטרה תחקור את העניין ויגיעו אל בעל הרכב האמיתי ולדוחות המהירות תתווסף עבירת של שיבוש הלוחית.

katangilis

New member
ואם אין כזה רכב עם מספר שכזה ?

לדוגמא: צולם סוזוקי SV אדום עם מספר שתואם להונדה וואראדרו אפור. מה אז ?

Pumi

New member
ואיך בדיוק הם יבדקו סוג רכב?

הם בודקים מספר בלבד. אם המספר קיים, גם אם זה של רכב סוזוקי פשע ישן, בעל הרכב שרשום תחת המספר, יקבל את הדו"ח. הוא יגיד שזה לא הוא, יערער, וזה יבוטל. אם זה ימשיך מספר פעמים, מישהו במשטרה עשוי להגדיל ראש, לחפש את האופנוע עם המספר הלא מקורי, ואז חיי הרוכב יהיו קשים יותר.

katangilis

New member
אז אם החבר מתעקש להיות סורר

פשוט שיקפל מספר ? או שגם אז ירדפו אחריו ? בעצם ...רגע ! אמרת "מישהו במשטרה עשוי להגדיל ראש" אז הסתברותית זה יורד מהפרק.....

מיצו

New member
אני רק יכול לחזור ולומר את מה שכבר כתבתי פה:

ראשית - חשוב לדעת: הסתרת מספר היא עבירה פלילית שגוררת אחריה הורדה מהכביש וזימון לבית משפט. יש אנשים שהם בעלי אופי קרימינלי. לא אכפת להם להסתובב עם עוזי גנוב בתא מטען, ולא עם טיל לאו מתחת למושב של הטימקס (נכנס? לא בדקתי). הם אומרים "על הזובי שלי, כשיתפסו אותי, נסתדר". זה אנשים ש(כנראה) או שהם רגילים לבוא ולצאת בתחנות משטרה כמעוכבים/עצורים, או שיש להם "אלבום" בעגה המשטרתית, או שיש להם "קומבינה" בעגה השכונתית והם מסודרים, בין אם בזכות אח/דוד/בן דוד שמשרת באיזה תפקיד, ובין אם בגלל שכוווולם מכירים אותם ודיר באלאק מי יתעסק איתם. כאלה הם האנשים שלא אכפת להם שהם נוסעים בלי מספר בכלל, או שהוא מקופל בזדון בצורה שממש לא רואים אותו. יש גם כאלה שהולכים רק חצי דרך, ושמים מספר קטן בגודל כרטיס ביקור איפושהו מתחת לאנדר-טייל. אלה אנשים שלא דופקים חשבון למערכת המשטרתית, ו/או השוטרים שחיים ועובדים באזור שלהם מכירים אותם ויודעים שלא צריך להתעסק איתם. אם אתה מהטיפוס הראשון, יש מצב שאתה לא תחשבן לאף אחד ועל הזובי שלך כולם. אבל יש גם את הטיפוס האחר. לא עבריין מועד, לא קרימינל, בלי אלבום, בלי תיקים, בלי עבר, סתם חכמולוג שנוסע איך שבא לו ומרגיש גבר גבר. יש מצב שהוא גם יטען "אבל לא ידעתי" בתום לב, או "הרגע כנראה נפל לי המספר" ודברים מהסוג הזה. בהנחה שאתה לא קרימינל סביר להניח שאתה לא תרצה לחיות עם החרדה המתמדת בפני תפיסה, ואפילו מקרית (כפי שקורה הרבה פעמים). תחשוב שאתה עומד ברמזור, סתם. שורק לך להנאתך בקסדה, ופתאום מאחוריך קופצים שניים שישבו להם באיזו קאיה אפורה או רנו קנגו או סיטרואן ברלינגו (שלא לדבר על סקודה) שתי מכוניות מאחוריך, והופה, לוקחים המפתח, ותעמוד בצד, ותביא רישיונות, ועכשיו תבוא איתנו. לדעתי, גם קיפול מספר, גם הסתרת מספר, גם התקנת מתקן שמקפל אותו או מסתיר אותו, גם זיוף לוחית רישוי, גם נסיעה בלי מספר בכלל - כולן עבירות שאדם שאינו עבריין מקצועי לא ירצה להסתכן בהן, במיוחד אם הוא גר ונוסע באזור עירוני שבו ה"הפתעה" יכולה לנחות עליך מכל כיוון, ובידי שוטרים שלא ממש יתרשמו מהתירוצים שלך שכמותם הם שמעו 1000 פעם בעבר. אתה לא צריך את הצרות האלה. יש הבדל בין שרשרת ש"במקרה נפלה על המספר" או אופנוע שטח עם לוחית מלאה בוץ על הספרות הקריטיות, לבין כל קומבינציה אחרת, כולל התקנת ברגים עם שייבה גדולה על ה- 0 או ה- 8, כולל מדבקות מחזירות אור, וכולל כל קומבינה אחרת שתעלה על דעתך. באזור הצפון ראיתי חבר'ה שגרים ורוכבים בלי מספרים בכלל או עם מספרים שעושים לך טובה שבכלל הם שם. הם חבר'ה טובים, אבל הם משום מה מרשים לעצמם לרכוב ככה. למה? אולי בגלל העובדה שאף אחד לא מתעסק שם עם זה, או בגלל שחלקם או כולם גם מתנדבים במשטרה בצורה כזו או אחרת, או בגלל שסתם הם מוכרים לאיזה קצין בתנועה שעובד באזור, והם יודעים שיעלימו מזה עין. יהיו הסיבות אשר יהיו, באזור הצפון התופעה רווחת יותר. באזור המרכז אני חושב שאתה לא רוצה להתעסק עם זה, שוב, אלא אם אתה מהטיפוס הראשון, ואז מי אני שאגיד לך מה לעשות. בכל מקרה, מספיק שיותר ויותר יקבלו דיווחים על אופנועים שנוסעים ללא לוחיות רישוי קריאות או גלויות וכשהם נתפסים הם נותנים איזה תירוץ, והופה, תוך מספר שבועות זה ייחשב כ"מגמה" או "תופעה" שיש למגר אותה + הסנקציות החוקיות המתאימות. אתה זוכר מה קרה באזור גוש דן לאופנועים בסוף 2010?

katangilis

New member
רות קיבלתי

אני אמסור זאת לחבר...

למעלה