שאלת בת מצווה

האוהבות

New member
שאלת בת מצווה

לבתי חברה טובה. השתיים היו חברות מכיתה א' לאחר מכן חל נתק (מסיבות שונות) והשנה, כיתה ו' הן שוב חברות טובות. ביום בת המצווה של החברה בתי הוזמנה (יחידה מכל הכיתה) למסעדה יחד עם משפחת החברה. החברה חגגה בת מצווה כיתתית במועדון אליה הוזמנתי גם אני ע"י הורי החברה. הגעתי לבת המצווה לכשעה וקצת וחזרתי הביתה. בתי סיפרה לי כי בנוסף חוגגים לחברה גם באירוע משפחתי גדול (350 איש) באולם והיא מוזמנת לאירוע. אתמול קיבלנו הזמנה לכל המשפחה לאירוע הגדול. אנחנו לא יודעים מה לעשות .לא מתאים לנו ללכת: האירוע באמצע השבוע האולם לא נמצא במקום מגורינו , אנחנו לא מכירים שם אף אחד וגם מבחינה כלכלית זה "קנס".(מכיוון שגם אני הוזמנתי לבת המצווה הכיתתית נתנו סכום גבוה מהרגיל לבת המצווה). אנחנו לא חברים של הורי הילדה. מכירים אותם מכיתה א' אבל לא ברמה של חברות בינינו, אלא של "שלום- שלום". מצד שני הבנות חברות טובות והם טרחו להזמין אותנו היחידים מכל הורי הכיתה... מה הייתם עושים?

אין דרך לשלוח רק את הילדה?

או אולי לתת מתנה נוספת אבל לא להגיע כמה אירועים, נשמע לי קצת מופרז. 350 איש לבת מצווה? מה הבת שלך מרגישה לגבי זה?

adif11

New member
הייתי מתנצלת ומודיעה שלא אוכל להגיע

ממציאה מטעמי נימוס ארוע משפחתי מקביל וכו'

kriz

New member
מה בתך אומרת?

היא רוצה ללכת? אם כן - הרעיון של לשלוח אותה לבד בהחלט נשמע לי סביר. אם לא או שלא אכפת לה - להתנצל בנימוס ולא ללכת. יש גבול לכמות האירועים

האוהבות

New member
נפתרה "הבעיה"

הבת תלך לבד, כך היה גם מתוכנן לפני שהגיעה ההזמנה שמזמינה את כל המשפחה. בן הזוג התקשר מהעבודה והודיע לי לא מזמן שזומן באותו היום לישיבה בירושלים שמתחילה רק בשעות אחה"צ ואין סיכוי שיגיע בזמן הביתה. אני לא חושבת שאני צריכה לשלוח מתנה נוספת מפני שהחברה כבר קיבלה מבתי גם כסף וגם מתנות ולטעמי פסטיבל הבת מצווה הזה כבר נמשך יותר מדי... רק בשמחות, ותודה למשיבות.

האוהבות

New member
ועוד משהו קטן לרוני ודי

לגבי מספר האירועים שציינת בתגובתך... בשנים האחרונות הפכה בת המצווה לחגיגה גדולה. בילדותי חגגו בגדול בר מצוות ובת מצוות ציינו בעיקר בחוג המשפחה. היום-לרוב הבנים עולים לתורה , עושים אירוע משפחתי ואליו מזמינים מס' חברים קרובים מהכיתה וזהו. בת המצווה זה כבר סיפור אחר. לפחות באזור בו אני גרה (השרון) החגיגות יצאו מכל פרופורציות. (עיין ערך בת מצוו'ש בארץ נהדרת). בוקים, תסרוקות, תלבושות, סידור ציפורניים וגבות! (להזכירכן ילדות בנות 12) וכמובן מועדונים עם מוסיקה רועשת, עשן מעט ריקודים והרבה משחקים של סטירה, נשיקה ודומיהם. ואחרי הכל אירוע למשפחה וטיסה לחו"ל ואין סוף לפסטיבל . אנחנו החלטנו ללכת בהתאם למה שמתאים לנו ,כמשפחה, לערכים שאנחנו משתדלים להקנות ולחגוג בצורה שונה. זה לא קל עם ילדה/נערה שרואה מסביבה דברים שונים ולוחצת להיות כמו כולם.

האוהבות

New member
הפוך עם ראש... בהזדמנות זו אני רוצה

להודות לך על הטיפים לסופ"ש בחיפה. בילנו סופ"ש נהדר למרות מזג האויר (והגשם שנכנס לנו לחדר במלון...) והיה כייף גדול להסתובב בעיר שלא הכרתי כ"כ טוב לפני כן.

למעלה