שאלת "בריאות"

שיפסלה

New member
שאלת "בריאות"

צבעי המאכל בהם משתמשים הם צבעים שמותרים למאכל? ידוע למשל שצהוב שנמצא בתעשיית המזון הוא אחד הצבעים המסרטנים. האם צבעי המאכל בהם משתמשים לקישוט (ציור ופיסול) אינם כאלה? רויאל אייסינג - הבנתי שמכינים אותו מחלבון ביצה. האם לא מבשלים את החלבון הזה? כידוע, ביצה לא מבושלת יכולה להכיל את חיידק הסלמונלה הקטלני. אז מה עושים כנגד זה? תודה!

Nיכל

New member
צבעי מאכל הם באמת לא משהו בריא

אבל העוגות המקושטות הן לא משהו שאוכלים כל יום אז פעם בזמן מה זה באמת לא יותר נורא מלחצות את הכביש או לשבת ליד מחשב או לדבר בפלאפון (כמה מאיתנו לא שמים לב ומניחים פלאפון בעגלת התינוק שלנו בזמן הטיול היומי??? או שותים משקה דיאט בזמן ההריון ועוד?) אז לדעתי (ואני מדגישה דעתי) זה לא נורא יותר מלתת לילדים כמעט כל דבר אחר. לגבי החלבון, ושוב זו רק דעתי, הסלמונלה לא נולדה לפני שנה שנתיים כשנכנס לאפנה הנושא הזה של איסור אכילת ביצים חיות, היא תמיד היתה שם בביצים החיות שאכלנו כילדים אם כגוגל מוגל נגד שיעול ואם קקצפת על עוגות לפני עידן השמנת המתוקה, את לא יכולה להראות אותי אבל אם הייתרואה היית יודעת שכולנו גדלנו בלי עין רעה טפו טפו טפו חמסה חמסה אז אני דווקא כן נותנת לבתי ביצים לא מבושלות, לא כל יום לא כל הזמן אבל כשאני מכינה מוסים וכדומה בהחלט. אני מקפידה לקנות את הביצים עם החותמות המתאימות בסופר המוכר לי ולעולם לא בשוק (אלוהים יודע מהיכן מביאים לשוק את הביצים) ואני מקפידה לא לרחוץ אותן, לא להעביר מקליפה לקליפה וכיו"ב. שנהיה כולנו בריאים וחזקים

שיפסלה

New member
תודה רבה!

קיוויתי שאולי משהו השתנה בתחום ושיש היום פתרונות "בריאים" לדברים היפים והטעימים שמוצגים כאן. כנראה שלא...

לאפין

New member
קצת בריאות...

יש צבעי מאכל טבעיים יותר (מופקים מסלק, גזר, קליפות הדרים, וכו'). מצ"ב קובץ שנתנה ayatomshel פעם בפורום מתכונים-תפוז על הפקת צבעים. לא ניסיתי עדיין את המתכונים. חלבון הביצה ששמים ב-RFM, כמו החלבון בקרמבואים, הוא מפוסטר, ולכן אין בו שום סכנה. דמוי RFM שאת מכינה בבית עם חלבון חי עלול להיות מסוכן, למרות שזה נדיר למצוא סלמונלה בחלבון של ביצים טריות שלמות. בד"כ אם יש סלמונלה, זה בחלמון. אם יש לך מדחום מתאים בבית, את יכולה לפסטר לבד ביצים. כדי לפסטר ביצה, כל מה שצריך זה להשאיר אותה 6 דקות בטמפרטורה של 60 מעלות צלזיוס. זה מספיק כדי להרוג את החיידקים, אבל לא מספיק כדי לגרום לחלבון להתקרש. זה מה שאני עושה עם ביצים שהולכות למוסים למיניהם.

t a l talim

New member
ועוד קצת על חלבון...

ניתן לקנות "אבקת חלבון", בה אין חשש- מוסיפים לה מים, והתוצאה זהה לעבודה עם חלבון חי.

tsoff

New member
אני לא מצאתי את האבקה הזו

וחיפשתי בתבליני הכפר , ב4שף ובגרובשטיין.... איפה עוד לחפש?

Nיכל

New member
ויש גם של וילטון אבל די יקר

השימוש אני מניחה אותו דבר. מישהי ניסתה?

לווילטון יש שני חומרים,

"מרנג פאודר" ו-"color flow", יקר אבל שווה. האחרון מתאים לקישוט עוגיות והוא מבריק ביותר ויפיפה, הוא משמש גם לזילוף אלמנטים על נייר אפיה ולאחר הייבוש ניתן לקלף ו"להעמיד" על העוגה.

ענתבר

New member
רויאל אייסינג

גם אצלי פה יש אבקה שמוסיפים לה מים ואבקת סוכר ויוצא רויאל אייסינג. ייתכן שמדובר באבקת חלבון. בכל אופן זה תחליף טוב למי שנזהרת מחלבון ביצה.

Nיכל

New member
שניהם מתאימים לרויאל לעוגות ועוגיות

אבל ה-flow באמת יותר מוצלח

Nיכל

New member
נשאלתי במסר למה אני מקפידה לא לרחוץ

את הביצים. אז ככה, ביצים אסור לרחוץ, הרחצה עוזרת לחידקים שעל הקליפה לחדור לתוך הביצה עצמה. מותר לרחוץ ביצים רק אם מרתיחים אותן מיד בתום הרחצה לכן מותר לרחוץ אותן כשעושים חמין כי שמים על הגז להרתחה (מי שעשוה כך), מותר לרחוץ לפני הכנת ביצים קשות וכיו"ב אבל אסור לרחוץ לפני הכנת מוסים וכדומה. אסור להפרגי ביצים (חלמון-חלבון) בעזרת הקליפה (מקליפה לקליפה) כי כך הביצה אוספת את החידקים שעל הקליפה (אני שופכת לכוס שקופה לראות שאין דם ומפרידה עם הידיים אחרי שרחצתי אותן (מהמגע עם הקליפה).

למעלה