שאלת ברזל חשובה

שאלת ברזל חשובה

היי בנות יפות
כיוון שאני מטופלת ivf וכיוון שיש לי אנדומטריוזיס,שני אלה הביאו עליי צרה נוספת של חוסר ברזל נוראי זה נמשך תקופה ארוכה,והחוסרים,לא עולים ולא מצליחים להגיע ל"יעד" הנכון והרצוי למצב נורמלי. מה לא לקחתי,ואני אחת כזו שסובלת נורא מלקחת כדורים,הם לא נבלעים לי בקלות והכי מעצבן שאני מקיאה אותם אם הצלחתי לבלוע . להלן פירוט הכדורים שלקחתי: 1-SLOW FE FOLIC 2-AKTIFERRIN 3-FERRO-GRADUMET. 4-פלורדיקס ע"ב צמחים 5-טננבאוט גם ע"ב צמחים ואיתו נשארתי כי הוא הכי אכיל... נכון לעכשיו המוגלובין עומד על 10.40 שזה יחסית יפה אליי כי לפני 3 חודשים הייתי 7.9 שזה ממש נמוך! היום עשיתי בדיקת ברזל ויצא לי הברזל 22 ולפני 6 חודשים הוא היה 20.5 ולא זז הרבה מאז השאלה שלי היא,האם גם אתן סובלות מחוסרים כאלו?????? האם גם אתן מתחבטות כל הזמן איזה סוג של ברזל לקחת ושיהיה הכי טוב,מהיר,נקלט וטעים! אשמח לדעת ולשמוע עיצות מכן בנושא!

חייבת לציין שזה נושא מעצבן ורגיש מאוד!

בנוסף,גם חשוב מאוד לציין איזו קופה אתן שייכות,כי לכל קופה יש את הכדורים שלה ואולי (אולי אולי אולי) אפשר לקנות אותם בבית מרקחת גם בלי מרשם,מה שלא נראה הגיוני,אבל לכו תדעו...תמיד טוב לנסות לא?! אגב,אני במאוחדת!

היי חלב

גם אני סובלת מאנמיה, בדר"כ ההמוגלובין שלי עומד על סביבות 11 והפריטין מאוד נמוך בסביבות 4. אני לא חושבת שאצלי זה קשור לאנדו אלא בעיקר לתזונה שלי (לא אוכלת בשר). אני לא מסוגלת לקחת שום כדור ברזל, כל הכדורים שניסיתי גורמים לי לכאבי בטן. מה שכן שיפר להפתעתי את רמת ההמוגלובין והפריטין הוא תוספת של כדור פוליק אסיד, תוך 3 חודשים הפריטין עלה ל-6וההמוגלובין עלה ל- 12 (אומנם עכשיו אחרי הניתוח הוא ירד ל- 9.7, אבל זה בגלל הניתוח) . מישהי בפורום כתבה לי שהפוליק אסיד עוזר לספיגת הברזל בגוף, כנראה שזה נכון אחרת אין שום סיבה שהערכים יעלו אצלי.

מייקיי,אני שותה כבר 5 שנים חומצה פולית

אבל גם אצלך הוא נמוך לא??? האמת שגם לי הכדורים גורמים לכל מיני תחושות לא נעימות בינהם כאבים בבטן

אני אמנם מאלו שנמצאות "בדיוק באמצע"

(תמיד רואים את ה"כוכבית" של הערכים באמצע השורה) אבל פעם אחת מדדו לי המוגלובין 11.9, ואחרי לילה שלם שאכלתי המון מלפפונים, חסה, תפוחים, חזה עוף ודגנים עם הערך הברזל הכי גבוה שהיה במכולת- יום למחרת הערך עלה ל-13 לפי מה שאני מכירה הערכים גם תלויים מאד ביום המחזור שאת עושה את הבדיקה (אולי אני לא מדייקת כאן כל כך, אבל ידוע לי שאם עושים את הבדיקה בווסת אז הערכים נמוכים יותר) אני לא יודעת להמליץ לך על כדורים (תבדקי אולי אם יש סירופ? אבקה? כדורי מציצה?), אבל נראה לי שירקות- בעיקר ירוקים, ועוף אם את אוכלת- יעזרו לשפר קצת את הערכים.

ניק,תאמיני לי שאני אוכלת,מה זה אוכלת!

אגב,הבדיקה נערכה היום,אין לי ווסת והיא צריכה להגיע בתוך שבועיים בערך.... אבל ממש תודה ששיתפת אותי מקווה לשמוע עוד בנות עם בעיה דומה לשלי

נעמי 17

New member
קפה , תה

ועד כמה שאני זוכרת גם לא לקחת עם מאכלי חלב. לאכול המון ירקות עלים ירוקים. פופאי....

ממליצה לפנות לרופא ולבדוק

יתכן ואת צריכה לקבל את התוסף בזריקה ולא בכדורים שכנראה לא נספגים אצלך......

איזה רופא מטפל בחוסרים בברזל?

רופאת המשפחה לא יודעת ולא רוצה לתת לי זריקות היא רק יודעת להטיף לי ולצעוק עליי שלא לקחתי ושאם אני רוצה להיות בהריון זו לא השיטה להיות בחוסרים שכאלו! כן כן כן,קופת חולים,רופאת משפחה,מה שאת שומעת! אני שותה כבר חצי שנה ברזל בצורה צמחית ,אומנם עלה לי קצת אבל לא ממש משמעותי כי אני צריכה לעלות הרבה הרבה יותר ואין לי מושג איך אני עושה את זה. כי בתכלס,באכילת ירקות ופטרוזיליה אני טובה,אבל אני צריכה לאכול טונות בשביל שהברזל יזוז קצת... אז קשה לי עם כדורים,הבליעה והכדור עושים לי רע,ובאמת שאני מנסה תקופה לשתות אותם אבל לא הולך!!! חשבתי שאולי זה קשור לאנדו',שיש את החוסר הזה לכל מי שנמצאת פה,אני שמחה לגלות שטעיתי וזה לא קשור לאנדו'.

את הברור הראשוני לדעתי

אמורה לעשות רופאת המשפחה, אם את לא מסתדרת איתה אולי כדאי לחשוב על לעבור לרופא משפחה אחר. אני חושבת שגסטרואנטרולוג מטפל בכך ועושה ברור, אבל אליו את צריכה הפנייה מרופאת המשפחה ולפי מה שאת מספרת אין סיכוי שהיא תתן לך הפנייה.

ביררתי איזה רופא ../images/Emo13.gif

הוא נקרא בישראל: המטולוג!!!! תראי,מייקי,כבר הייתי אצל רופאת המשפחה בהקשר של החוסר בברזל אולי 6 פעמים ,היא שלחה אותי להמטולוג אבל...הוא לא טיפל בי נכון,וקצת הזנחתי כי התייאשתי שאין עזרה מקצועית כמו שצריכה להיות. לאחרונה אני שוב התעוררתי לאור קריאותיו של החצי לבדוק ולהיות עם יד על הדופק,כי בשאיבה האחרונה ממש עשו לי בעיות עם המוגלובין היה נמוך.(כן כן,זה מאוד משפיע,על הכל) אז...אני כן מטפלת,אבל כנראה שלא בדבר הנכון ! ובקשר לרופאה...חשבתי לעבור רופא,עכשיו אני חושבת לעבור קופה

galim29

New member
../images/Emo140.gifהיי

אני לקחתי לתקופה SLOW FE FOLIC והם היו טובים. לא חומציים מדי. אבל זה באמת אינדיוודואלי.

בדיוק הרופא צעק עלי הבוקר

שאני לא לוקחת ברזל. נכון. הוא צודק. נמאס לי לדחוף לגוף שלי כל מיני דברים מכל מיני כניסות
אז אני מתנקמת בברזל. אצלי הוא תמיד נמוך, ממש בקנטים, וההמוגלובין די בתחתית הנורמה: 12.8. לקחתי במשך תקופה ארוכה אַקטיפֶרין-F (דומה לגונאל-F, הא? אבל אפילו לא בן דוד שני שלו
), זה כמוסה אדומה קטנה, וזה היה ממש יעיל!!! הברזל זינק, אם כי ההמוגלובין לא ממש.

למעלה